Γυναικα

Οι μυστικές διευθύνσεις της Κωνσταντίνας Φάκλαρη

Πού ψωνίζουν –για το μαγαζί και το σπίτι τους– οι σεφ;

 
Η Κωνσταντίνα Φάκλαρη είναι η σεφ του ξενοδοχείου «Αιγιαλός» στα Φηρά Σαντορίνης.

Η Κωνσταντίνα Φάκλαρη είναι η σεφ του ξενοδοχείου «Αιγιαλός» στα Φηρά Σαντορίνης.

«Αλεξανδρής», Ηρώων Πολυτεχνείου 30, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9918730. Στο παντοπωλείο του κυρίου Αλεξανδρή αιχμή του δόρατος είναι τα εξαιρετικά ελληνικά τυριά του, μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της χώρας και σε πολύ μεγάλη ποικιλία. Αν… ζαλιστείς από αυτή την ποικιλία ή αν ψάχνεις νέες γευστικές εμπειρίες θα σου δώσει να δοκιμάσεις ό,τι υπάρχει στη βιτρίνα μέχρι να βρεις αυτό που θες. Και το πιο καταπληκτικό; Μιλάει ο ίδιος με τους παραγωγούς και δημιουργούν μαζί νέες γεύσεις σε τυριά, αλλά και σε αλλαντικά (στα οποία δίνει επίσης έμφαση το μαγαζί).

«Το Περιβόλι», Λεωφόρος Πεντέλης 62, Βριλήσσια, τηλ. 210 3162040. Ο κύριος Γρηγόρης Γκέκας έχει στους πάγκους του μανάβικού του από τα πιο δυσεύρετα λαχανικά και φρούτα έως τα πιο καθημερινά και καλής ποιότητας λαχανικά στην εποχή τους. Και αν κάτι που θέλεις εκείνη τη στιγμή δεν το έχει, θα ψάξει να σου το βρει. Δεν είναι τυχαίο που συνεργάζεται με τους καλύτερους και πιο ανήσυχους σεφ της αγοράς.

«Μυτιληνιός», Λεωφόρος Παπάγου 130, Ζωγράφου, τηλ. 210 7706215. Γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια τον κύριο Στρατή Μπουρνούς. Έναν άνθρωπο που πραγματικά λατρεύει αυτό που κάνει και ξέρει να το κάνει όσο λίγοι. Στο ψαράδικό του ό,τι βρεις το παίρνεις με κλειστά μάτια –ανάμεσά τους τούς καλύτερους ελληνικούς μπακαλιάρους και εξαιρετικές καραβίδες στην εποχή τους. Εγγύηση για τους γνώστες του ψαριού.

melissa4

«Η ‘’Μέλισσα’’ έχει προδιαγραφές καλού γαλλικού ζαχαροπλαστείου και σταθερά καλή ποιότητα. Πάντα όταν θέλω ένα εγγυημένα ‘’καλό’’ γλυκό βρίσκομαι εκεί».

«Μέλισσα», Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι, τηλ. 210 5711055. Μου τη γνώρισε πριν από χρόνια, ένας καλός φίλος, ζαχαροπλάστη και από τότε πάντα όταν θέλω ένα εγγυημένα «καλό» γλυκό βρίσκομαι εκεί. Η «Μέλισσα» έχει προδιαγραφές καλού γαλλικού ζαχαροπλαστείου και σταθερά καλή ποιότητα. Χρησιμοποιεί πολύ καλές πρώτες ύλες, στην πλειοψηφία τους βιολογικά προϊόντα (αυγά, αλεύρι, γάλα), και δουλεύει με τη σοκολάτα Valhrona. Την επισκέπτονται για τα γλυκά της από όλες τις περιοχές της Αθήνας και η φήμη της φτάνει πολύ πιο μακριά από τα σύνορα της Αττικής.

«Παπαματθαίου», Αθηνάς 27, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3210531. Ο Βασίλης Παπαματθαίου μου λύνει τα χέρια κάθε φορά που ψάχνω πρώτες ύλες μοριακής γαστρονομίας, ένα εξειδικευμένο προϊόν ή ένα ιδιαίτερο σκεύος που μόνο από το εξωτερικό θα μπορούσα να το προμηθευτώ. Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Sosa στην Ελλάδα, απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες σεφ και σε εξειδικευμένους μπάρμαν. Θα δυσκολευτείς λίγο να τον βρεις (αν και είναι σε κεντρικό σημείο στην οδό Αθηνάς), αλλά αξίζει να επιμείνεις, έστω και μόνο για την εμπειρία.

//Ξενοδοχείο «Αιγιαλός», Φηρά Σαντορίνης, τηλ. 2286025191-5

Διαβάστε ακόμα: Aυτά είναι τα top 5 καλοκαιρινά Sauvignon Blanc

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close