Στο Jar με την Μάνια Ντέλου, για tailor made γλυκά και εκλεκτό καφέ Taf

Η Μάνια ξυπνάει κάθε πρωί στις 6 με έναν αρωματικό καφέ americano να της ζεσταίνει τα χέρια. Όταν φτάνει στο «δεύτερο σπίτι» της στο Νέο Ψυχικό, είναι έτοιμη για τον δεύτερο Taf της ημέρας. Μαζί με πολύχρωμα σπιτικά κέικ και γλυκά που φτιάχνονται όπως ακριβώςτα ζητάει ο πελάτης.

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 

«Τον πρώτο μου καφέ τον απολαμβάνω μόνη μου εκ των πραγμάτων. Είναι η ώρα που συγκεντρώνω τις σκέψεις μου».

– Τι ώρα ξυπνάτε και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε;
Μου αρέσει να ξυπνάω από τις 6 το πρωί και να απολαμβάνω το ξημέρωμα ετοιμάζοντας τον καφέ μου.

– Ποιος είναι ο πρώτος καφές της ημέρας και με τι πρωινό ή σνακ τον συνδυάζετε;
Πίνω πάντα ντεκαφεϊνέ και τρώω για πρωινό μία ριζογκοφρέτα με μέλι και ταχίνι.

Το Jar στο Νέο Ψυχικό μυρίζει καφέ, βούτυρο και ζάχαρη.

– Ποιος είναι ο αγαπημένος σας καφές; Espresso, φίλτρου, Ελληνικός;
O americano (αραιωμένος espresso) είναι ο αγαπημένος μου καφές.

– Έχετε κάποια κούπα φετίχ που δεν αποχωρίζεστε; 
Δεν έχω συγκεκριμένη κούπα. Πριν ξυπνήσεις καλά καλά μπορεί να σου πέσει (χα χα!).

«Όλοι μπορούμε να φτιάξουμε έναν καφέ σε μια αυτόματη μηχανή, λίγοι όμως ξέρουν την τέχνη του καφέ».

– Πώς πίνετε τον καφέ σας; Βάζετε ζάχαρη ή και γάλα;
Πίνω σκέτο τον καφέ μου για να απολαμβάνω το άρωμα και την αυθεντικότητα της γεύσης του.

– Προτιμάτε ζεστό ή κρύο καφέ και γιατί;
Τον προτιμώ ζεστό! Με ηρεμεί όταν αγκαλιάζω με τα χέρια μου την κούπα μου και εισπνέω το άρωμά του…

Η Μάνια μας χαμογελά μέσα από το τζάμι με μια κούπα americano, φτιαγμένο με εκλεκτό espresso Taf.

– Πίνετε άλλα ροφήματα; Τσάι, αφεψήματα, ζεστή σοκολάτα;
Αγαπώ τα ροφήματα από διάφορα αρωματικά βότανα.

«Όλοι μας έχουμε ταξιδέψει και έχουμε αναζητήσει έναν καλό καφέ. Τελικά, μόνο στην Ελλάδα μας τον απολαμβάνουμε πραγματικά!».

Δεν λείπουν και οι αλμυρές γεύσεις από το Jar.

– Πίνετε καφέ “on the go”; Στο αυτοκίνητο, στο δρόμο; Καταναλώνετε αρκετό πλαστικό ή έχετε βρει λύσεις φιλικότερες προς το περιβάλλον;
Πίνω στο αυτοκίνητο και έχω διάφορες κούπες για τον λόγο αυτό. Οτιδήποτε είναι καλό προς το περιβάλλον, σιγά σιγά, νομίζω, θα το εφαρμόσουμε όλοι.

Εκλεκτός καφές Taf. Το Jar έχει δώσει μέγιστη σημασία στο τι καφέ προσφέρει.

– Προτιμάτε να πίνετε καφέ μόνη, σαν στιγμή προσωπικού διαλογισμού, ή με παρέα, σαν ευκαιρία για κουβέντα και συναναστροφή;
Τον πρώτο μου καφέ τον απολαμβάνω μόνη μου εκ των πραγμάτων. Είναι η ώρα που συγκεντρώνω τις σκέψεις μου και οργανώνω το πρόγραμμα της ημέρας μου. Τον επόμενο όμως τον πίνω στο Jar μαζί με τις αγαπημένες φίλες μου.

Οι γλυκιές δημιουργίες του Jar.

– Τι προτιμάτε, να πιείτε έναν μέτριο ή και κακό καφέ ή να μην πιείτε καθόλου;
Προτιμώ να πιω έναν καλό καφέ, αλλιώς θα πιω κάτι άλλο.

«Δεν με ενδιαφέρει να βγει γρήγορα ο καφές για να πουλήσω. Με ενδιαφέρει να βγει σωστός».

– Στο μαγαζί σας πόση σημασία δίνετε στον καφέ; Ποια είναι η δική σας “κουλτούρα καφέ”;
Στο μαγαζί έχω δώσει μεγάλη σημασία στον καφέ. Προτεραιότητά μου είναι ο σεβασμός προς στον πελάτη. Αυτό που πάντα επιλέγω να του προσφέρω είναι σίγουρα υψηλής ποιότητας, είτε είναι ρόφημα, είτε είναι κάποιο είδος φαγητού.

«Και τον πιο αδιάφορο πελάτη μας για τον καφέ καταφέραμε να τον κάνουμε επιλεκτικό».

– Τι καφέδες σερβίρετε; Τι μηχανές καφέ προτιμάτε; Πως εκπαιδεύετε τους baristi σας; Ποια είναι η τεχνογνωσία σας και η άποψη σας γύρω από την τέχνη του καφέ;
Φτιάχνουμε όλους τους καφέδες σε μη αυτόματη μηχανή. Η La Marzocco, που δεν είναι αυτόματη και απαιτεί ο barista να έχει εκπαιδευτεί για να φτιάξει έναν καλό καφέ, καλύπτει και τον πιο ιδιότροπο πελάτη. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την Taf που αναλαμβάνει την εκπαίδευσή του προσωπικού μας. Όλοι μπορούμε να φτιάξουμε έναν καφέ σε μια αυτόματη μηχανή, λίγοι όμως ξέρουν την πραγματική τέχνη του καφέ. Δεν με ενδιαφέρει να βγει γρήγορα για να πουλήσω, αντιθέτως με ενδιαφέρει να βγει σωστός!

«Η La Marzocco, που δεν είναι αυτόματη μηχανή, απαιτεί ο barista να έχει εκπαιδευτεί για να φτιάξει έναν καλό καφέ».

– Οι πελάτες συμμερίζονται το ενδιαφέρον σας; Έχουν άποψη για τον καφέ;
Νομίζω πως και τον πιο αδιάφορο πελάτη μας για τον καφέ καταφέραμε να τον κάνουμε επιλεκτικό. Είναι αλήθεια τελικά πως μόλις δοκιμάσεις κάτι καλύτερο, αρχίζεις να το αναζητάς.

Αν είστε sweet mate, τότε το Jar είναι το κατάλληλο μέρος για να πάτε.

– Οι ξένοι πελάτες τi σας λένε; Φτιάχνουμε καλό καφέ στην Ελλάδα;
Θέλετε να σας απαντήσω σε αυτή την ερώτηση; Όλοι μας έχουμε ταξιδέψει και έχουμε αναζητήσει έναν καλό καφέ. Τελικά, μόνο στην Ελλάδα μας τον απολαμβάνουμε πραγματικά!

Tailor made κέικ. Στο Jar φτιάχνουν και γλυκά κατά παραγγελία, όπως τους τα ζητούν οι πελάτες.

– Από τον Τούρκικο καφέ περάσαμε στον στιγμιαίο και σήμερα έχουμε γίνει εξπέρ στον εσπρέσο. Πώς νομίζετε ότι θα πίνουμε καφέ σε 30 χρόνια στην Ελλάδα;
Πολύ μακριά την πας την βαλίτσα. Έτσι όπως όλα, πλέον, κινούνται ταχύτατα κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ούτε τα αυτονόητα.

Η Μάνια και η ομάδα της, με άρωμα espresso Taf.

//Jar, Ολυμπιονικών 340 (Λεωφόρος Κηφισίας 340), Νέο Ψυχικό

 

Διαβάστε ακόμα: Χρύσανθος Πανάς – «Δημιουργείται κουλτούρα ποιότητας στη χώρα, και αυτό συμπεριλαμβάνει τον καφέ».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro