Πιες ένα Negroni για καλό σκοπό

Από σήμερα και για την υπόλοιπη εβδομάδα το κοκτέιλ της Αθήνας είναι ένα, έχει γλυκόπικρη γεύση και "ιερή" αποστολή.

 
Negroni1

Όταν ο Κόμης Negroni αποφάσισε να «πειραματιστεί» με το ποτό του και να προσθέσει μία ιδέα gin αντί για σόδα, γεννήθηκε ένα από τα πιο διάσημα κοκτέιλ του κόσμου.

«Είναι το πλέον απαραίτητο κοκτέιλ σε όλον τον κόσμο». Αυτό είχε πει κάποτε ο David Wondrich, ένας «ειδικός» στο θέμα των κοκτέιλ, για το Νegroni. Και δεν έχει άδικο, καθώς εδώ και περίπου έναν αιώνα κερδίζει κάθε χρόνο περισσότερους φίλους και τείνει να ξεπεράσει τη margarita, το martini και το old fashioned σε δημοφιλία. Βέβαια, για να «γεννηθεί» χρειάστηκε ένα πείραμα πρώτα, σύμφωνα με το μύθο.

Americano με μια ιδέα gin

Το cocktail Negroni, γεννήθηκε στη Φλωρεντία, κάπου ανάμεσα στο 1919 με 1920, από τον Κόμη Camillo Negroni. Η ιστορία λέει ότι ο Κόμης ήταν συχνός πελάτης του Caffe Casoni. Μια μέρα, αναζητώντας κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο του Americano, ζήτησε από τον barman Fosco Scarselli να προσθέσει μια ιδέα gin αντί για σόδα, προς τιμήν των πρόσφατων ταξιδιών του στην Αγγλία.

NegroniWeek2016_Horiz_DARK

Από το 2013 το Campari και το Imbibe Magazine, διοργανώνει το Negroni Week.

Έτσι, μέσα σε αυτό το caffe της Via de’ Tornabuoni, το «συνηθισμένο» του Κόμη έγινε γνωστό από τους θαμώνες ως το «Americano του Κόμη Negroni» ή το «Americano με μια ιδέα gin». Στο πέρασμα των χρόνων, τo κοκτέιλ τελικά πήρε το όνομα του Κόμη.

Negroni με φιλανθρωπικό άρωμα

Εδώ και 4 χρόνια, διοργανώνεται παγκοσμίως από την Campari και το Imbibe Magazine, το Negroni Week. Φέτος, από τις 6 έως τις 12 Ιουνίου, όλα τα bars που συμμετέχουν προσφέρουν €1 για κάθε cocktail Negroni που καταναλώνεται για ένα φιλανθρωπικό σκοπό της επιλογής τους.

Η αρχή έγινε το 2013, με περίπου 100 χώρους να συμμετέχουν στο Negroni Week. Την επόμενη χρονιά η συμμετοχές εκτοξεύτηκαν στις 1.300 και το 2014 περισσότερα από €105.000 δόθηκαν σε φιλανθρωπίες, ενώ πέρσι αυτό το ποσό άγγιξε τα €280.000!

Στην Ελλάδα, το Negroni Week διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά και φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 150 χώροι. Για περισσότερες λεπτομέρειες και για να βρεις τα spots που συμμετέχουν, μπες στο negroniweek.com ή  στη σελίδα του Campari στο facebook.

Κάν’ το (και) μόνος σου

Και επειδή, ένα κοκτέιλ σαν το Negroni ανήκει στην κατηγορία «κανείς δεν μπορεί να πιει μόνο ένα», δεν είναι κακό να το δοκιμάσεις και μόνος σου. Άλλωστε, όπως είπε και ο συντάκτης του Guardian Jason Wilson «το Negroni είναι το τέλειο κοκτέιλ. Τόσο γευστικό και τόσο εύκολο που δύσκολα δεν θα το πετύχεις».

Συνταγή

1 μέρος Campari
1 μέρος Gin
1 μέρος γλυκό vermouth

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα παγωμένο σέικερ, χτυπάτε καλά και σουρώνετε σε ένα χαμηλό ποτήρι με πάγο. Προσθέτετε μια φλούδα πορτοκάλι και είστε έτοιμοι.

Διαβάστε ακόμα: Το νέο Noël «Μπλε» είναι ταυτόχρονα παριζιάνικο, αποικιακό και μποέμ

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close