1. nolan

Κατευθείαν από την κουζίνα του εστιατορίου «Nolan» και τα χέρια ενός από τους πιο ταλαντούχους και μορφωμένους νέους σεφ.

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κ. μπούτι κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια των 20 γρ.

Για τη μαρινάδα

10 γρ. τζίντζερ τριμμένο
5 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
10 γρ. χυμό λεμόνι
60 γρ. σάκε
120 γρ. soy sauce

Για το τηγάνι

Ηλιέλαιο
20 γρ. Rice Flour Glutinus (εναλλακτικά, Corn Flour)

Για το σερβίρισμα

Μαγιονέζα (κατά προτίμηση πικάντικη και ξινή)
Πρασινάδα της επιλογής μας, με ελαιόλαδο, λεμόνι και αφρίνα.

Εκτέλεση

– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε με αυτήν το κοτόπουλο σε ένα μπoλ για 3 ώρες στο ψυγείο.
– Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, στους 180 C.
– Σουρώνουμε το κοτόπουλο, για να μην είναι μέσα τα υγρά.
– Πανάρουμε ελαφρώς με το Rice Flour και τηγανίζουμε σε δόσεις (που να χωράει το τηγάνι μας) για 3-4 λεπτά.
– Ξεκουράζουμε κάθε φορά σε χαρτί κουζίνας, για να φύγει το λάδι.
– Προσθέτουμε ελάχιστη μαγιονέζα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
– Σερβίρουμε με τη σαλάτα.

Tip 1: Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο στήθος φιλέτο, αν προτιμάμε πιο στεγνό κρέας.

Tip 2: Αφού βάλουμε τη μαγιονέζα, ανακατεύουμε ελάχιστα έως καθόλου, για να μην πανιάσει το τηγανητό κοτόπουλο.

Tip 3: Οι 3 ώρες είναι ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για να μαριναριστεί το κοτόπουλο. Μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι 24 ώρες.

//Ο Σωτήρης Κοντιζάς είναι ο σεφ του εστιατορίου «Nolan», Βουλής 31-33, Σύνταγμα, τηλ. 210 3243545.

 

Διαβάστε ακόμα: Top 5 ελληνικά ξηρά Gewürztraminer – επιλέγει η Μαρία Νέτσικα

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top