Οι μυστικές διευθύνσεις του Νίκου Μιχαήλ

Πού ψωνίζουν ‒για το μαγαζί και το σπίτι τους‒ οι σεφ;

 
O Nίκος Μιχαήλ είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Άργουρα».

O Nίκος Μιχαήλ είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Άργουρα».

Ψαράδικο Αφοι Μπόλη, Πλάτωνος 5, σκεπαστή αγορά της Καλλιθέας, τηλ. 210 9578135. Κάθε μέρα από εδώ ξεκινάω τις αγορές μου. Το ψαράδικο του Μπόλη έχει μόνο φρέσκα ‒και πάντοτε εποχής‒ ελληνικά ψάρια. Διαλέγω πετρόψαρα για αχνιστά, σκορπίνες, δράκαινες, μεγάλα κόκκινα καπόνια, καταπληκτικές και πανέμορφες λαπίνες την άνοιξη, πολλές φορές (όταν τα βρίσκω) αυγά ψαριών και συκώτι πεσκανδρίτσας. Μην ξεχάσω και τις πάντα ολόφρεσκες καραβίδες του. Ο Μπόλης είναι ένας πραγματικός θαλασσόκηπος, που οι μυρωδιές του μου δίνουν ιδέες για το τι θα μαγειρέψω το βράδυ. Είμαι τυχερός που είναι στην περιοχή μου.

Batavia, Γρυπάρη 138, Καλλιθέα, τηλ. 210 9531014/042. Απορώ πώς βρίσκει άκρη ο Σωκράτης Οικονόμου με τόσα και τόσα προϊόντα στα ράφια του. Ορυκτά και θαλασσινά αλάτια, πιπέρια ό,τι θες, χαμός από αλεύρια και όσπρια, άφθονα αποξηραμένα μυρωδικά και βότανα, εσάνς από όλα τα εσπεριδοειδή ‒και τι δεν έχει! Από εδώ παίρνω και τα ζυμαρικά «Χιώτικο Κελλάρι» του Νίκου Κωνσταντουλάκη από την Χίο και, βέβαια, τη μοσχοβολιστή ρίγανη Ταϋγέτου που αρωματίζει τα μαριναρισμένα ψάρια μας.

Μανώλης Ψαρουδάκης, Αθηνάς 65, Καλλιθέα, 210 9423230. Άλλος ένας παλαβός με τη δουλειά του. Από εδώ παίρνω ταραμόγλωσσες και μπακαλιάρο ισλανδικό, φέτα Καλαβρύτων, γραβιέρα Άρτας και ωραιότατες ψιλοελιές για το σπίτι. Έχει επίσης μεγάλη ποικιλία αλλαντικών από πολλές περιοχές της Ελλάδας, στάκα, στακοβούτυρο, απάκι, ξερό ανθότυρο από τα Χανιά… Όλα καλοδιαλεγμένα, γιατί ο κυρ Μανώλης είναι πολύ αυστηρός στην επιλογή των προϊόντων που διαθέτει.

Μανάβικο του κυρ Μιχάλη (σκεπαστή αγορά της Καλλιθέας). Απέναντι ακριβώς από το ψαράδικο των αφών Μπόλη απλώνουν τα καλούδια τους ο κυρ Μιχάλης και η γυναίκα του, η κυρα Μαρία: ζαρζαβατικά, χόρτα, φρούτα, μυρωδικά ‒απ’ όλα έχουν. Το μάτι μου ψάχνει πάντα τα προϊόντα που φέρνουν από τον μπαξέ τους στο Κορωπί ‒και τα βάζουν σε μια γωνία κάτω κάτω: έχω πετύχει μικρά κίτρινα και πολύ μυρωδάτα λάιμ, χειμωνιάτικα κολοκύθια, λάπαθα, σέσκουλα, όλα τους ένα κι ένα. Ο κυρ Μιχάλης προσέχει πολύ τα προϊόντα του ‒δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις.

Κάβα «Αμπελοσοφίες», Κειριαδών 81, Πετράλωνα, 21 0 4931135.Την κάβα «Αμπελοσοφίες» την ξέρω εδώ και πέντε χρόνια, μου αρέσει η φιλοσοφία που έχουν για τη δουλειά τους και συνεργάζομαι μαζί τους ‒κι όταν έχω αμφιβολίες τους συμβουλεύομαι για το κρασί που θα ταιριάξει καλύτερα με τα θαλασσινά μου. Εδώ βρίσκω κρασιά και αποστάγματα, μπύρες (μεγάλη ποικιλία) από μικροζυθοποιίες, που πολύ μου αρέσουν (η Argos Star παρασκευάζεται για λογαριασμό τους από την Ζέος), κι ακόμα ζαπατίστικο καφέ, μαύρη ζάχαρη και σοκολάτα από το Μεξικό.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοί είναι οι top 5 Ροδίτες

//Άργουρα, Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, τηλ.: 217-71.73.200.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close