Η «artistic» συναγρίδα του Άγγελου Καλλιντέρη

Η συναγρίδα με κρούστα από αβγοτάραχο, στιφάδο από πράσα και μαύρες φακές beluga, πουρές από σελινόριζα και ροζ φράπα αξίζει μια θέση στην κουζίνα σας.

 
SONY DSC

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε το ψάρι. Τελειώνουμε το ψήσιμο του στον φούρνο σε μέτρια φωτιά. Περίπου 8 με 10 λεπτά.

Ο Executive Chef της Costa Navarino Άγγελος Καλλιντέρης δημιουργεί ένα πιάτο ελαφρύ και υγιεινό.

ΥΛΙΚΑ

8 τμ. συναγρίδα φρέσκια (φιλέτο)

Για το στιφάδο με πράσο και φακές
700 γρ. πράσα (ψιλοκομμένα)
350 γρ. κρεμμύδι λευκό (ψιλοκομμένα)
650 γρ καρότα (μικροί κύβοι)
1 κιλό μαύρες φακές beluga
50 γρ. σκόρδο (ψιλοκομμένα)
50 γρ. κύμινο
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. βούτυρο

Για την κρούστα αβγοτάραχου
125 γρ. ψίχα από ψωμί
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. αβγοτάραχο

Για τον πουρέ σελινόριζας
500 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. σελινόριζα
250 γρ. γάλα

500 γρ. ροζ φράπα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

angelos2

Ο Executive Chef της Costa Navarino Άγγελος Καλλιντέρης.

Για τη συναγρίδα
* Στεγνώνουμε τα φιλέτα και προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι.

* Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε το ψάρι. Τελειώνουμε το ψήσιμο του στον φούρνο σε μέτρια φωτιά. Περίπου 8 με 10 λεπτά.

Για το στιφάδο με πράσο και φακές
* Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και μαλακώνουμε τα κρεμμύδια.

* Προσθέτουμε ένα- ένα τα λαχανικά και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά.

* Βάζουμε νερό όσο να καλύψει τα υλικά μας και μαγειρεύουμε έως ότου οι φακές μαλακώσουν.

* Τελειώνουμε με το βούτυρο, αλάτι και μαύρο πιπέρι .

Για την κρούστα αβγοτάραχου
* Καθαρίζουμε το ψωμί από την κόρα και βάζουμε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.

* Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα το μείγμα,το καλύπτουμε με άλλη μια λαδόκολλα και με τον πλάστη το απλώνουμε να γίνει μια λεπτή φλοίδα.

* Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Για τον πουρέ σελινόριζα
* Καθαρίζουμε και κόβουμε τη σελινόριζα σε κύβους.

* Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να μαλακώσει η σελινόριζα.

* Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων.

Για την κρούστα
* Αφαιρούμε την λαδόκολλα από το μείγμα με το αβγοτάραχο και κόβουμε στο μέγεθος του φιλέτου του ψαριού.

* Όταν η συναγρίδα είναι σχεδόν έτοιμη, δηλαδή περίπου στα 5 με 7 λεπτά ψησίματος, τοποθετούμε την κρούστα και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί.

Για τη ροζ φράπα
* Καθαρίζουμε και κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και γαρνίρουμε το πιάτο μας όπως επιθυμούμε.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι «μυστικές» διευθύνσεις του Σταμάτη Τσίλια

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top