Σαρδέλα μαρινάτη με κάππαρη και κρίταμα, από τον Νίκο Μιχαήλ

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 

IMK37451

 

Υλικά (για 2 άτομα)
500 γρ φρέσκες σαρδέλες
100 γρ κάππαρη
100 γρ κρίταμα
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο ξύδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

 

Εκτέλεση
-Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σαρδέλες. Αφαιρούμε το κεφάλι τους και το κεντρικό κόκαλο.
-Απλώνουμε σε ένα ταψάκι τις σαρδέλες ανοιχτές και τις αλατοπιπερώνουμε καλά.
-Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ύστερα τις βγάζουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι και βάζουμε λίγη ρίγανη.
-Τις σερβίρουμε στο πιάτο, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο δίπλα στην κάππαρη και το κρίταμο.

 

Tip: Αντί για σαρδέλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαύρους, φρίσσες ή ζαργάνες, αναλόγως με την εποχή ή με το τι ψάρι θα βρούμε πιο φρέσκο στην αγορά. Επίσης, μαζί με την κάππαρη και το κρίταμο μπορούμε να βάλουμε και μια σαλάτα της αρεσκείας μας.

 

// Ο Νίκος Μιχαήλ είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Άργουρα», Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, τηλ. 217 7173200.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro