Σαρδέλα μαρινάτη με κάππαρη και κρίταμα, από τον Νίκο Μιχαήλ

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

 

IMK37451

 

Υλικά (για 2 άτομα)
500 γρ φρέσκες σαρδέλες
100 γρ κάππαρη
100 γρ κρίταμα
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο ξύδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

 

Εκτέλεση
-Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σαρδέλες. Αφαιρούμε το κεφάλι τους και το κεντρικό κόκαλο.
-Απλώνουμε σε ένα ταψάκι τις σαρδέλες ανοιχτές και τις αλατοπιπερώνουμε καλά.
-Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ύστερα τις βγάζουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι και βάζουμε λίγη ρίγανη.
-Τις σερβίρουμε στο πιάτο, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο δίπλα στην κάππαρη και το κρίταμο.

 

Tip: Αντί για σαρδέλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαύρους, φρίσσες ή ζαργάνες, αναλόγως με την εποχή ή με το τι ψάρι θα βρούμε πιο φρέσκο στην αγορά. Επίσης, μαζί με την κάππαρη και το κρίταμο μπορούμε να βάλουμε και μια σαλάτα της αρεσκείας μας.

 

// Ο Νίκος Μιχαήλ είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Άργουρα», Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, τηλ. 217 7173200.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close