coctail

Λαμπρό αφέψημα, ανακτορικής κάψας.

Υλικά

60 ml λικέρ King’s Ginger
20 ml σπιτικό σιρόπι από πιπεριές chilli
15 ml φρέσκος χυμός lime
20 γρ. φρέσκο ginger
2 dash Orange bitters
Φλούδα πορτοκαλιού και κορυφές δυόσμου.

Εκτέλεση

Λιώνουμε με το muddler το ginger μαζί με το σιρόπι chilli. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε στο σέικερ με πάγο και ρίχνουμε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι tumbler ή highball. Γαρνίρουμε με τη φλούδα πορτοκαλιού και δυόσμο.

*Το όνομα προέρχεται από την αγγλική έκφραση «they would even make Solomon blush», η οποία σημαίνει ότι κάποιος  έχει τόσο πλούτο και δύναμη που θα έκανε ακόμα και τον βασιλιά Σολομώντα να κοκκινίσει από ζήλια. Στην προκειμένη περίπτωση, από ευχαρίστηση!

//Ο Γιάννης Χαρέμης είναι bartender στο μπαρ «Σκουφάκι», Σκουφά 47-49, Κολωνάκι.

 

Διαβάστε ακόμα: Το εκμαυλιστικό «Aviation», από τον Δημήτρη Κιάκο.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top