DSC_0116

«Όταν σερβίρουμε στο πιάτο, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στο μεταξύ το πεπεροντσίνο έχει κάνει όλη τη διαφορά», λέει ο Τάσος Αντωνίου.

Σπαγγέτι με γαρίδες και πεπεροντσίνο, από τον Τάσο Αντωνίου

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. σπαγγέτι
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κ.γλ. πεπεροντσίνο ψιλοκομμένο
500 γρ. γαρίδες
700 γρ. ντομάτα κομμένη σε καρέ
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
Λίγος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

– Βράζουμε τα μακαρόνια al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
– Σε κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Όταν κάψει καλά, προσθέτουμε το σκόρδο και το πεπεροντσίνο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 5-6 λεπτά.
– Όταν η σάλτσα έχει πιει τα πολλά υγρά και είναι σχεδόν έτοιμη, ρίχνουμε τις γαρίδες και δυναμώνουμε τη φωτιά. Σβήνουμε αμέσως με το κρασί και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
– Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες και προσθέτουμε στο σκεύος τα μακαρόνια. Αφήνουμε να βράσουν με τη σάλτσα για άλλα 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
– Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip
1. Oι γαρίδες, για να παραμείνουν νόστιμες και ζουμερές, χρειάζονται 5-10 λεπτά βράσιμο. Περισσότερη ώρα αλλοιώνει τη γεύση τους και δίνει σκληρές γαρίδες.

2. Αντί για κρασί, δοκιμάστε να σβήσετε με ούζο. Δίνει μια γλυκιά νότα που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των πρωτότυπων γεύσεων.

//Ο Τάσος Αντωνίου είναι δημοσιογράφος γεύσης, συγγραφέας, παρουσιαστής του Mama Peinao TV και ιδρυτής του MamaPeinao.gr. Πρόσφατα παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο του «Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω» στη Νέα Υόρκη.

 

Διαβάστε ακόμα: Top 5 Ασύρτικα κρασιά από την Σαντορίνη – επιλέγει η Μαρία Νέτσικα

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top