Ο ζεστός φωτισμός, ο γιορτινός διάκοσμος και η ανάλογης διάθεσης  art de la table θα ολοκληρώσουν την εμπειρία.

Η χρονιά στο Vezene θα ολοκληρωθεί με μια εορταστική γαστρονομική πρόταση στα μενού της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δύο δείπνα που ουσιαστικά συμπυκνώνουν την γαστρονομική κουλτούρα και την ποιότητα  που επιδιώκει σταθερά ο σεφ Άρης Βεζενές από τότε που αποφάσισε να ενώσει το γαλλικό μπιστρό με την ελληνική νέο-ταβέρνα εις σάρκαν μίαν.

Είναι  δυο δείπνα, συνθέσεις επιλεγμένων πρώτων υλών σε συνδυασμούς που έχουν το ύφος, την εικόνα και την λάμψη των ημερών, και που για άλλη μια φορά είναι δημιουργημένα για να μοιάζουν με την αφήγηση μιας ιστορίας μέσα στην σάλα όπου ο ζεστός φωτισμός, ο γιορτινός διάκοσμος, η ανάλογης διάθεσης  art de la table και η διακριτική εξυπηρέτηση θα ολοκληρώσουν την εμπειρία.

Είναι συνθέσεις επιλεγμένων πρώτων υλών σε συνδυασμούς που έχουν το ύφος, την εικόνα και την λάμψη των ημερών, και που για άλλη μια φορά είναι δημιουργημένα για να μοιάζουν με την αφήγηση μιας ιστορίας.

Πρόκειται για δύο μενού επτά σταδίων: Ένα για την παραμονή των Χριστουγέννων και ένα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το καθένα από αυτά να αντανακλά τη φιλοσοφία και τις τεχνικές της κουζίνας του Vezene. Από το χριστουγεννιάτικο μενού, το οποίο κοστίζει 120 ευρώ , θα ξεχωρίσουμε το Καλκάνι και Ριζότο με τραγανό πράσο, κονφί λεμόνι, σπαράγγια και αυγοτάραχο Τρικαλινού και το Βοδινό Petit Fillet με πατάτα Royal, λευκή τρούφα και pepper steak sauce.

Από το δείπνο της  παραμονής της Πρωτοχρονιάς (στα 150 ευρώ) ανάμεσα στα άλλα πιάτα, μπορείτε να απολαύσετε Ελάφι Ταρτάρ με αυγό ορτυκιού, πίκλα παντζαριού και λευκή τούρτα, Μπουράτα και Παστέλι (καπονάτα, παστέλι κολοκυθόσπορου, νεροκάρδαμο και ξύδι σαμπάνιας), Caviar Pasta (Χαβιάρι Ossetra, fettucce, ξύσμα λεμονιού) και Chateaubriand (κανθαρέλες ραγού, κρέμα σαλότ, sauce πόρτο, λευκή τρούφα).

//Vezene: Βρασίδα 11, Αθήνα, 2107232002

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Κατριβέσης μαγειρεύει «μανιάτικα» για ένα μόνο βράδυ στο Κουκάκι. 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top