Άρης Σφακιανάκης: «Πού τρώω το άπαιχτο σουβλάκι με γύρο από αρνί!»

«Όταν δοκιμάσεις το σουβλάκι της "Βόνιτσας" με κρέας από αρνί, το χοιρινό πια θα σου φαίνεται αδιάφορο, το κοτόπουλο άνοστο και το ντονέρ μια φρεναπάτη», ορκίζεται ο συγγραφέας του «Δεν ήξερες... δεν ρώταγες!»

 
DSC_6808

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης πετιέμαι στη «Βόνιτσα», για καταπραϋντικό γύρο αρνιού πίτα με απ’ όλα.

Η αγαπημένη μου ανήκει στον αστερισμό των Διδύμων –αυτό, καταλαβαίνετε, είναι ένα πρόβλημα από μόνο του. Συχνά πυκνά τα συναισθήματά της μεταστρέφονται, όπως η πυξίδα σε μαγνητική διαταραχή. Άλλοτε με αγκαλιάζει τρυφερά κι άλλοτε μου εκσφενδονίζει φιάλες αλκοόλης –έκτοτε αγοράζω μόνο φτηνά ποτά, εννοείται. Κάποτε με φιλά παθιάρικα στο στόμα και κάποτε μου σκίζει τα πουκάμισα απ’ τη ντουλάπα –διέγνωσε, ισχυρίζεται, κάποιο κραγιόνι αλληνής. Είναι φορές που νιαουρίζει σα γατούλα κι άλλες σαν σκύλος αλυχτά.

DSC_6760

Το σουβλατζίδικο αυτό ειδικεύεται στις σούβλες. Κι αν έχει κάποιο ντεφό είναι πως δεν υπάρχουν καθίσματα. Πολλές φορές είδα νυμφίδια να λείχουν με ναμποκοφική λαγνεία τα χείλια τους, τρώγοντας τα σουβλάκια τους σε σκαλοπάτια γειτονικών σπιτιών.

Όταν καμιά φορά κρασάρει αληθινά –κι αρχίζει να μου πετάει τα βιβλία από τα ράφια, επειδή έτυχε, λέει, να τα κοιτάξουν κι άλλες γυναίκες που διαβήκαν το κατώφλι μου– αναγκάζομαι να λάβω μέτρα έκτακτης ανάγκης. Φοράω βιαστικά τη φόρμα μου και πετιέμαι στο γειτονικό σουβλατζίδικο, εκείνο με την ονομασία «Η Βόνιτσα», για να της πάρω τάχιστα το καταπραϋντικό της. Που δεν είναι άλλο από γύρο αρνιού πίτα με απ’ όλα μέσα.

DSC_6775

Η μεγάλη διαφορά σε αυτό το σουβλάκι είναι το κρέας από αρνί. Όταν δοκιμάσει κάποιος αυτό το παρασκεύασμα, δύσκολο να αποδεχτεί σουβλάκι με άλλο κρέας μέσα. Το χοιρινό θα του φαίνεται αδιάφορο, το κοτόπουλο άνοστο και το ντονέρ μια φρεναπάτη.

Η μεγάλη διαφορά σε αυτό το σουβλάκι είναι το κρέας από αρνί. Όταν δοκιμάσει κάποιος αυτό το παρασκεύασμα, δύσκολο να αποδεχτεί σουβλάκι με άλλο κρέας μέσα. Το χοιρινό θα του φαίνεται αδιάφορο, το κοτόπουλο άνοστο και το ντονέρ μια φρεναπάτη.

Πολλές φορές είδα νυμφίδια να λείχουν με ναμποκοφική λαγνεία τα χείλια τους, τρώγοντας τα σουβλάκια τους σε σκαλοπάτια γειτονικών σπιτιών.

Το σουβλατζίδικο αυτό ειδικεύεται στις σούβλες. Κι αν έχει κάποιο ντεφό είναι πως δεν υπάρχουν καθίσματα, για να γευτεί κάποιος τα εδέσματα επί τόπου. Πολλές φορές είδα μικρά νυμφίδια να λείχουν με ναμποκοφική λαγνεία τα χείλια τους, τρώγοντας τα σουβλάκια τους σε σκαλοπάτια γειτονικών σπιτιών.

DSC_6785

Η αγαπημένη μου ξύνει μέσα τους τοίχους κι έχει αρχίσει να ξηλώνει την κουζίνα. Πρέπει να τρέξω για το καταπραϋντικό της, τρέχω κιόλας, για την ακρίβεια πετώ, το ραντεβού μας είναι απέναντι απ’ του Νέου Κόσμου το μετρό.

Ο ιδιοκτήτης κατάγεται –πώς αλλιώς; – από τη Βόνιτσα κι αγαπάει την Ιστορία, μόνο που δεν έχει πολύ χρόνο για να διαβάσει, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος (υπάρχουν και κάποιοι που δουλεύουν σ’ αυτόν τον τόπο).

Θα ήθελα να μιλήσω περισσότερο γι’ αυτό το μέρος, μα πρέπει να βιαστώ. Η αγαπημένη μου ξύνει μέσα τους τοίχους κι έχει αρχίσει να ξηλώνει την κουζίνα. Πρέπει να τρέξω για το καταπραϋντικό της, τρέχω κιόλας, για την ακρίβεια πετώ, το ραντεβού μας είναι απέναντι απ’ του Νέου Κόσμου το μετρό.

//Βόνιτσα: Ηλία Ηλιού 91, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9022500.

Διαβάστε ακόμα: Η «Παλιά Γευστική Γωνιά» είναι επιλογή του Γιάννη Κοροβέση.

DSC_6769

Ο ιδιοκτήτης κατάγεται από τη Βόνιτσα κι αγαπάει την Ιστορία, μόνο που δεν έχει πολύ χρόνο για να διαβάσει, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος (υπάρχουν και κάποιοι που δουλεύουν σ’ αυτόν τον τόπο).

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close