Το Athénée υποδέχεται τον χειμώνα με πάρτι και νέες γαστρονομικές προτάσεις

Ολοήμερο πάρτι στις 5 Οκτωβρίου, νέα πιάτα από τον βραβευμένο σεφ Νίκο Σκλήρα, γλυκά «κολασμένες» δημιουργίες του Στέλιου Παρλιάρου, fine drinking και Gastronomy Tuesdays με φημισμένους έλληνες και ξένους σεφ. Ο χειμώνας ξεκινάει στο Athénée.

 

Χρωματική παλέτα που παραπέμπει σε έναν θερμό χειμώνα και γευστικό αποτύπωμα που σε ταξιδεύει ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέρη.

Μήπως θα έπρεπε να μας είχε προϊδεάσει αυτό που συνέβη στην παραλιακή από τον περασμένο Μάιο γι’ αυτό που θα συμβεί τώρα στη Βουκουρεστίου; Μήπως θα έπρεπε το Island να ήταν ο πρoάγγελος για το Athénée; Μπορεί τα δύο μαγαζιά να έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία, να διαφέρουν αρκετά ως προς τη φιλοσοφία που τα διέπει, όμως, από πίσω τους βρίσκεται ο… κοινός εγκέφαλος που τα κινεί.

Η αστική δωρικότητα της σάλας.

Η απόφαση του Χρύσανθου Πανά να διοργανώσει μέσα στο καλοκαίρι τα Gastronomy Wednesday, ένα γαστρονομικό φεστιβάλ όπου σημαντικοί έλληνες σεφ έκαναν pop up εμφανίσεις παρουσιάζονταν στους θαμώνες του Island τις δημιουργίες τους, έδειξε πως πάντα υπάρχουν νέες ιδέες να ιντριγκάρουν.

Ο βραβευμένος chef Νίκος Σκλήρας θα μας προτείνει νέα πιάτα που δεν γίνεται να μην τα δοκιμάσουμε.

Τώρα που το καλοκαίρι μάς αποχαιρέτησε, το Athénée αναλαμβάνει δράση. Στο πιο προνομιακό σημείο της Αθήνας, στη Βουκουρεστίου, εκεί όπου όλη η Αθήνα περνάει καθημερινά είτε για να βολτάρει είτε για να πάει ή να επιστρέψει από τη δουλειά, είτε για να ψωνίσει, το συγκεκριμένο μαγαζί βρίσκεται πάντα εκεί με ανοιχτές τις θύρες του.

Ετοιμαστείτε για fine drinking.

Το πρώην Zonar’s μπορεί να αποχώρησε αναγκαστικά ως όνομα, η αύρα όμως παραμένει ενεργή και δραστήρια. Και είναι αυτή η αίσθηση μιας άλλης Αθήνας που μας καλεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου να υποδεχθούμε την έναρξη της χειμερινής περιόδους στο all-day long party που διοργανώνει το Athénée.

Γλυκιές δημιουργίες από τον Στέλιο Παρλιάρο; Αυτό κι αν είναι ευχάριστη έκπληξη.

Το πάρτι, φυσικά, σημαίνει διασκέδαση, αλλά σημαίνει και γευστικές προτάσεις. Ή, μάλλον, νέες γευστικές προτάσεις. Αυτές θα προέλθουν από τον βραβευμένο chef Νίκου Σκλήρα, το theatre menu, τα early drinks της Παρασκευής, αλλά και τα βραδινά parties διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα του πιο κοσμοπολίτικου spot της Αθήνας.

Κυριακή στο Athénée για brunch; Μα, φυσικά.

Την fine drinking εμπειρία της νέας σεζόν επιμελούνται οι δύο mixologists Δημήτρης Καραπάνος και Βασίλης Σγουρομάλλης, άρα δύο γνώστες του αντικειμένου.

Ένα από τα καινούργια πιάτα που θα βρείτε στο Athénée. O χειμώνας προμηνύεται όμορφος.

Οσοι είστε λάτρεις της κυριακάτικης βόλτας στο κέντρο, και πολύ καλά κάνετε καθώς η ηρεμία που αποπνέει η πόλη αυτή τη μέρα δεν συγκρίνεται με τίποτα, φέτος στο Athénée το brunch της Κυριακής αποκτάει την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου, και τις “on the spot” δημιουργίες του που θα μπορεί κανείς να τις γευτεί κάθε Κυριακή από 20 Οκτωβρίου. Η συνεργασία με τον Στέλιο Παρλιάρο ενισχύεται με το pop-up buffet καθημερινά τα απογεύματα μέσα στο χώρο του Athenee.

Για να επανέλθουμε σ’ αυτό που γράφαμε στην αρχή: ο όμιλος Πανά μεταφέρει τις βραδιές γαστρονομίας του Island στο Athénée. Αυτό σημαίνει ότι θα υποδέχεται μια φορά το μήνα Έλληνες και διεθνείς chefs που θα ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού. Την αυλαία των “Gastronomy Tuesdays” ανοίγει ο πολυσχιδής Αθηναγόρας Κωστάκος την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ενώ την επιμέλεια των γαστρονομικών βραδιών έχει αναλάβει ο Νίκος Δαδίτσιος.

 

Διαβάστε ακόμα: Granello, μια νέα μίνι πιτσαρία στην καρδιά της Αθήνας.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro