Η φωτογράφιση έγινε στο Astir Beach. Τα ρούχα και τα παπούτσια είναι adidas.

Η Ραφαηντίνα Πατρικέλλη είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, Personal Trainer, Running Coach των adidas Runners Athens, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί και διαχειρίζεται τα social media των websites, Runster.gr και το fitnesspulse.gr. Λίγο πριν από το 6ο Ladies Run στις 22 Οκτωβρίου στο Astir Beach, μας μιλάει για το τρέξιμο και όλα όσα έμαθε.

«Το τρέξιμο είναι το μόνο “εισιτήριο” για έναν δικό μου κόσμο. Έναν κόσμο που νιώθω καλύτερη, που με τραβάει από την “φλαταδούρα” της καθημερινότητας, που με βοηθάει να ηρεμήσω και ανανεώνει το κίνητρο μου σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής μου. Τρέχω γιατί με βοηθάει να εκτονώνω τη συσσωρευμένη πίεση και την αρνητικότητα της ημέρας».

«Τίποτα δεν με ρίχνει περισσότερο από έναν αναπάντεχο τραυματισμό. Όταν είμαι σε φάση που τρέχω συστηματικά, η όρεξή μου για το τρέξιμο συνήθως ακολουθεί αυξανόμενη πορεία. Αυτό δε συνάδει απαραίτητα και με την ανάλογη ευχαρίστηση. Είναι διαφορετική η όρεξη για περισσότερο commitment και καλύτερες επιδόσεις από την όρεξη με την έννοια της καλύτερης ψυχολογικής διάθεσης. Όπως και να’χει, ο γενικός απολογισμός τα χρόνια που τρέχω λέει ότι ο τραυματισμός είναι καταλυτικός σε ότι αφορά την ψυχολογική διάθεση του δρομέα».

«Η παραλιακή διαδρομή που ακολουθώ τα καλοκαίρια στο νησί μου, στη Λήμνο, είναι το ωραιότερο σημείο που έχω τρέξει».

«Τρέχω συχνά με μουσική, συνήθως στα συνεχόμενα τρεξίματα. Το αγαπημένο μου τραγούδι, ειδικά πριν από κάποιον αγώνα, είναι το “Time of ye life/Born for Nothing/Paranoid Arm of Narcoleptic Empire” από Crippled Black Phoenix».

«Τα φρούτα είναι για μένα ένα σνακ που απολαμβάνω, ειδικά αυτά της καλοκαιρινής περιόδου. Για την ακρίβεια, τα αγαπημένα μου είναι τα ροδάκινα».

«Το τρέξιμο είναι όπως το φτιάχνεις να είναι για σένα. Άλλοτε συνήθεια κι άλλοτε τρέλα και μαζοχισμός».

«Η παραλιακή διαδρομή που ακολουθώ τα καλοκαίρια στο νησί μου, στη Λήμνο, είναι το ωραιότερο σημείο που έχω τρέξει. Αντικειμενικά δεν είναι η ωραιότερη που έχω τρέξει , αλλά εγώ τη βλέπω ως την ωραιότερη – end of conversation».

«Τα φρούτα είναι για μένα ένα υγιεινό σνακ που απολαμβάνω, ειδικά αυτά της καλοκαιρινής περιόδου».

«Το τρέξιμο είναι όπως το φτιάχνεις να είναι για σένα. Άλλοτε συνήθεια κι άλλοτε τρέλα και μαζοχισμός. Μπορείς να περνάς καλά μαζί του, να το έχεις ως μέσο να “τιμωρείσαι” ή μέσο για να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι “αξίζεις”, μπορείς να το χρησιμοποιείς απλώς ως μια αθλητική δραστηριότητα που σε κάνει να αισθάνεσαι ευεξία, μπορείς να το έχεις για να κοινωνικοποιείσαι, μπορείς να το έχεις ως “βάσανο” στο κεφάλι που σου επέβαλλε ο γιατρός για να σε “σώσει” από χειρότερα. Μπορείς γενικά να το κάνεις ό,τι θες κι αυτό σίγουρα έχει πλάκα».

 

⇒ Δηλώστε συμμετοχή στο 6ο Ladies Run, που θα πραγματοποιηθεί στο Astir Beach στις 22 Οκτωβρίου, εδώ. Διαβάστε όλη τη συνέντευξη της Ραφαηντίνας Πατρικέλλη στο Ladies Run.

 

Διαβάστε ακόμα: Μιχάλης Τεκέρταλης – «Το τρέξιμο είναι ένας δρόμος όμορφος, καθαρός, γεμάτος ζωή»

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top