Το γιορτινό Bulleit Coco Milk Punch, από τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο

Ένα κορυφαίο χριστουγεννιάτικο punch από τον δικό μας Έλληνα World Class Bartender. Ένας άλλος τρόπος να «ακούσετε» τα κάλαντα!

 

Bulleit Coco Milk Punch Hot_2-890Υλικά

250 ml Bulleit bourbon whiskey
250 ml κρέμα καρύδας
250 ml γάλα
80 ml σπιτικό σιρόπι κάσιους
8 dash Abbots bitters
1 stick βανίλια
2 stick κανέλα.

Παρασκευή

Για το σιρόπι κάσιους

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε 100 γρ. κάσιους και τα αφήνουμε για 3 ώρες μέσα σε 500 ml καυτό νερό μαζί με ένα ψιλοκομμένο στικ βανίλιας. Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε τα κάσιους με το νερό και διαλύουμε με 450 γρ. ζάχαρη. Χτυπάμε δυνατά να διαλυθούν τα κάσιους και ύστερα σουρώνουμε πολύ καλά.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα καρύδας μαζί με το σιρόπι από κάσιους, τη βανίλια και την κανέλα για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και, στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το Bulleit Bourbon whiskey. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Tip

Κύριοι, σοβαρά τώρα. Τι θέλουμε στις γιορτές; Να γίνουμε η ψυχή της παρέας. Γι’ αυτό αξίζει να επιλέξετε τα World Class Spirits και όχι ένα οποιοδήποτε ποτό για τα γιορτινά κοκτέιλ σας. Είναι τα κορυφαία premium και εκλεπτυσμένα spirit στον κόσμο. Κάντε το ανενδοίαστα.

Bulleit Coco Milk Punch Hot by Manolis Lykiardopoulos-1190

Μανώλης Λυκιαρδόπουλος: Ο Έλληνας bartender που έφτασε στην εξάδα του παγκόσμιου τελικού του World Class.

 

Διαβάστε ακόμα: Διάσημοι Έλληνες σε επιλέγουν τα Top 12 + 1 ζαχαροπλαστεία για τις γιορτές!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο γευσιγνωστικό μενού στο Four Seasons Athens περιλαμβάνει πέντε πιάτα που τιμούν τους καρπούς της αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας και συνδυάζονται με ισάριθμα εξαιρετικά ασύρτικα από τη Σαντορίνη και όχι μόνο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kyranis Architects ανέλαβε να μεταμορφώσει έναν μικρό χώρο στο Σύνταγμα σε σύγχρονο παρασκευαστήριο pizza-bar. Το αποτέλεσμα ελκύει το μάτι και προκαλεί τους γευστικούς κάλυκες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro