Top 5 Top 5 Ξινόμαυρα για τον οβελία

Aυτά είναι τα κρασιά από Ξινόμαυρο – μονοποικιλιακά ή χαρμάνια– που θα συνοδεύσουν στην εντέλεια το αρνί του Πάσχα. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

 

 

 

arv

Ο Θανάσης και ο Γιώργος Αρβανιτίδης σε ώρα γευστικής δοκιμής στο Κτήμα Αρβανιτίδη, στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασκού. Φωτο: Heinz Troll.

Ξινόμαυρο ΑρβανιτίδηΞινόμαυρο 2012, Single Vineyard, Κτήμα Αρβανιτίδη

Ένα σχετικά καινούργιο single vineyard Ξινόμαυρο-διαμαντάκι από τον αμπελώνα του Κτήματος Αρβανιτίδη στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασκού. Διαθέτει το μπουκέτο βατόμουρου, κυδωνιού, αποξηραμένων βοτάνων και τη γλυκόξινη –αλλά όσο χρειάζεται τανική– γεύση. Την ποικιλιακή, δηλαδή, ταυτότητα για την οποία το Ξινόμαυρο είναι αγαπητό. Προσθέστε και τις μεταξένιες τανίνες και τη μετρημένη πυκνότητα κι έχετε ένα «new age» Ξινόμαυρο που θα τροφοδοτεί τα όνειρα των φίλων του σταφυλιού.

Το Κτήμα Αρβανιτίδη δημιουργήθηκε στον Ασκό Θεσσαλονίκης –ένα μικρό, ήσυχο χωριό σε υψόμετρο 500 μ. στην ανατολική πλαγιά του Βερτίσκου– από τον γεωπόνο Θανάση Αρβανιτίδη και τον αδελφό του Γιώργο, στη θέση ενός παλιού αμπελιού της οικογένειας Αρβανιτίδη.

Ενδεικτική τιμή: €14.50

 

Στην επόμενη σελίδα: Με την ένταση του Ξινόμαυρου και τον πλούτο της Νεγκόσκας.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τι θα λέγατε για πίτσα με σύκο και τέσσερα τυριά; Ή μήπως εκείνη με λουκάνικο και μπρόκολο; Με φωσκολικό όνομα, μια πιτσαρία στο εναλλακτικό Κουκάκι σερβίρει πίτσες σε περίεργους συνδυασμούς. Ο Βασίλης Δημαράς δοκίμασε μερικές και μεταδίδει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro