papas-tzina2

Ο ανώτατος πνευματικοπολιτικός ηγέτης του Ελλαδιστάν: Ναι, ίσως τον αδικούμε λίγο. Ναι, κατά βάθος δεν τον εκφράζουν οι παραληρηματικές ασυναρτησίες του Κουρουμπλή, της Ζωής ή του Καμμένου. Όμως αυτός φαγώθηκε να γίνει πρωθυπουργός και είναι υπεύθυνος για το ταλιμπανάτο του.

Δεν φαίνεται να κερδάμε στη διαπραγμάτευση, αν και δεν έχουμε την τύχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να περνάμε 5 ολόκληρες ώρες με τον πρωθυπουργό και να παίρνουμε απαντήσεις για την πορεία της. Οπότε βολευόμαστε με ό,τι βρει ο καθένας για την ενημέρωσή του, με τις συνεντεύξεις του Γιάνη και άλλων υπουργών, με τα ρεπορτάζ των ξένων ΜΜΕ, με ταρώ, αστρολογία, φλιτζάνια και μαγικούς κρυστάλλους.

Η εικόνα είναι ακόμα θολή. Η ελληνική πλευρά επιμένει ότι η συμφωνία είναι κοντά, ενώ οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δίνουν ουσιαστικά 11-12 μέρες περιθώριο – το ΔΝΤ το έχουμε λίγο ξεχάσει φοβάμαι. Η ελληνικη πλευρά επιμένει ότι πάμε σε συμφωνία, αλλά, ταυτόχρονα, και πως δεν υπάρχει συναίνεση στις κόκκινες γραμμές μας, τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά (άρα, πώς ακριβώς πλησιάζουμε τη συμφωνία;)

Κατηγορεί τους εταίρους ότι δεν καταθέτουν προτάσεις για εμάς, ενώ οι δικές μας προτάσεις δεν αρκούν ή απορρίπτονται. Η ιστορία με την προτάση για το διαφορετικό ΦΠΑ, ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής, είναι χαρακτηριστική: η πρόταση αυτή, όπως ήταν διατυπωμένη κι όπως ανακοινώθηκε σε όλους μας από τον Βαρουφάκη ήταν προδήλως προβληματική και, εντέλει, νομικά απαράδεκτη. Και μείναμε να απορούμε πώς δουλεύει αυτή η κυβέρνηση, αν βρέθηκε ή δεν βρέθηκε ένας, ένας ομως, σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ ή του Μαξίμου να τους το πει.

Αυτές τις μέρες η κακιά Μέρκελ κάνει συναντήσεις με τους βουλευτές της, ώστε να μεταπείσει όσους δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν μια νέα συμφωνία για την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά, διαβάζουμε ότι ο πρωθυπουργός πέρασε 5 ώρες δίνοντας εξηγήσεις στους βουλευτές του. Βεβαίως είναι θετικό που δεν ξεχνά το κόμμα του, αλλά έχουν όλοι μαζί ξεχάσει εμάς τους υπόλοιπους, οι οποίοι έχουμε μείνει να απορούμε αν όλα αυτά είναι κάποιου είδους σχέδιο ή η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση καταστροφική για την Οικονομία της και πορεύεται με το δόγμα “βλέποντας και κάνοντας” ή, χειρότερα, με ένα “έλα, μωρέ!”

Κι η Μέρκελ, πάντως, κάνει περίπου το ίδιο αυτές τις μέρες. Αυτή η κακιά Μέρκελ κάνει συναντήσεις με τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνησή της, ώστε να μεταπείσει όσους δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν μια νέα συμφωνία για την Ελλάδα. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, θέλει να απευθυνθεί και στον γερμανικό λαό μέσα από μια συνέντευξη ή δημόσια δήλωση ή ακόμα και με ένα διάγγελμα.

Πάω στοίχημα ότι δεν θα τους πει ότι υπάρχει περίπτωση να κληθεί να εξεταστεί από βουλευτές σε ρόλο ανακριτών στην Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια, μαζί με τον Ολάντ, τον Στρος Καν, τον Τόμσεν, τη Λαγκάρντ, τον Τρισέ, τον Γιουνκέρ, τον Μπαρόζο και μερικούς άκυρους με το θέμα μας οικονομολόγους που πρότεινε το ΠΟΤΑΜΙ, γιατί μπέρδεψε την Εξεταστική της Βουλής με κάποιο TedX ή επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Κι αν έρθει η Άνγκελα να εξεταστεί, μπορεί παρεμπιπτόντως να τοποθετηθεί και στην άλλη την επιτροπή, για τη διαγραφή του χρέους. Εξάλλου, δεν μπορούμε μια κανονική πρόταση για το ΦΠΑ να τελειώσουμε, με το χρέος και την νομενκλατούρα των ευρωπαϊκών θεσμών θα κολλήσουμε; Αμ, πώς;

Καλό θα ήταν, πάντως, προτού τους ξετινάξουν στις ερωτήσεις οι βουλευτές μας και τους στείλουν πίσω στη μανούλα τους τρέχοντας, να μάθουμε να προφέρουμε τα ονόματά τους. Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα νομίζουν ότι εκλέγουμε βουλευτές που δεν έβλεπαν ειδήσεις και δεν διάβαζαν εφημερίδες τα τελευταία πέντε χρόνια ή που πάνε κάθε μέρα στη Βουλή με το διαστημόπλοιό τους.

 

Διαβάστε ακόμα: Αχ, βρε Γιάνη μας! Αχ!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top