Top 5 Top 5 Ασύρτικα από τη Βόρεια Ελλάδα

Το πιο σπουδαίο και δυναμικό ελληνικό λευκό σταφύλι δεν μεγαλουργεί μόνο στην πατρίδα του, τη Σαντορίνη. Η οινολόγος Μαρία Νέτσικα επιλέγει για το Andro πέντε κορυφαία Ασύρτικα από τη Βόρεια Ελλάδα και προτείνει με τι θα τα συνδυάσουμε στο καλοκαιρινό τραπέζι. Προμηθευτείτε για τις διακοπές!

 

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες –βιολογικής καλλιέργειας– του Κτήματος Βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας δίνουν ένα Ασύρτικο με όχι μια αλλά πολλές… αρετές.

Αρετή 2017, Κτήμα Βιβλία Χώρα

Το Ασύρτικο, φυτεμένο στο Παγγαίο Όρος, δίνει κρασιά με έντονη οξύτητα και γεμάτη, πληθωρική γεύση. Κι εδώ έχουμε σταφύλια από ιδιόκτητους αμπελώνες –βιολογικής καλλιέργειας– στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, οινοποιημένα από έμπειρο, προσεκτικό και… ευγενικό χέρι, που μας προσφέρει ένα ιδιαίτερα ντελικάτο κρασί. Λευκά άνθη, ώριμα εσπεριδοειδή και εξωτικά φρούτα κυριαρχούν στην παλέτα της μύτης και στο στόμα. Η οξύτητα επιβεβαιώνει τη φρεσκάδα του συνόλου και ισορροπεί τη λιπαρή γεύση. (Π.Γ.Ε. Παγγαίο Όρος)

Ενδεικτική τιμή: €13.50

Απολαύστε το δίπλα στα πιάτα θαλασσινών, σε γαρίδες, μύδια και όστρακα, σε λεμονάτα κρέατα και λευκά τυριά.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Σαρκώδες και απίστευτα γοητευτικό, ιδανικό για τα θαλασσινά».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close