Για πραγματικά ποιοτικό καπουτσίνο. Χωρίς κανέλα, παρακαλώ…

Η θάλασσα ενώνει, μαγεύει, αναζωπυρώνει τις αισθήσεις μας. Είμαστε τυχεροί που την έχουμε στη χώρα μας. Είναι η δική μας -βασική σύνδεση- με τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Πειραιάς, το επίνειο της Αθήνας, είναι ο κεντρικός κόμβος μεταφοράς τουριστών, εμπορευμάτων, ακόμη και ιδεών. Οχι τώρα, από πάντα. Και μπορεί λόγω των συνθηκών οι μετακινήσεις να έχουν καταστεί δύσκολες, εντούτοις, το λιμάνι είναι εκεί, η θάλασσα επίσης. Η Ακτή Μιαούλη πάντα θα μας περιμένει να την περπατήσουμε.

Ολα ξεκινούν από το σωστό άλεσμα των κόκκων του καφέ -την τελευταία στιγμή.

Σ’ αυτό το κομβικό σημείο, με θέα τη θάλασσα και το λιμάνι, άνοιξε τον Ιανουάριο του 2020 το Cultivos Coffee του Πειραιά. Σε στρατηγικό σημείο, αλλά και σημειολογικά ουσιαστικό, καθώς οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον ποιοτικό καφέ που έχουμε μάθει, πλέον, να φτιάχνουμε στην Ελλάδα. Η πρώτη γεύση είναι πάντα καθοριστική.

Σημασία έχει ακόμα και η πίεση που ασκεί στη δόση ο barista.

Το Cultivos Coffee στον Πειραιά εξυπηρετεί και τον κόσμο της ναυτιλίας.

Με το μπαγκάζια και τις βαλίτσες στην άκρη μπορείς να καθίσεις στα σταντ που βρίσκονται έξω από το μαγαζί, να χαζέψεις την κίνηση στους δρόμους, να ατενίσεις την απλωσιά της θάλασσας και φυσικά να απολαύσεις τον καφέ σου. Μπορεί, βέβαια, κανείς να πάρει και στο χέρι τον αγαπημένο του και είτε να συνεχίσει τη βόλτα του είτε να επιστρέψει στο γραφείο του. Ή να καλέσει ένα σβέλτο delivery.

Το σωστό αφρόγαλα θα ανεβάσει τη γευστική ένταση.

Αλλωστε, το Cultivos Coffee στον Πειραιά εξυπηρετεί και τον κόσμο της ναυτιλίας. Τα πληρώματα των καραβιών που φτάνουν και ξαποσταίνουν έως το επόμενο μπάρκο τους είτε και τα στελέχη των ναυτιλιακών επιχειρήσεων που συνωθούνται πέριξ του λιμανιού. Πρόκειται για δύσκολους πελάτες που έχουν δοκιμάσει στη ζωή τους αρκετά διαφορετικά είδη καφέ και μάλιστα εκτός Ελλάδας, ακόμα και στις εξωτικές χώρες όπου καλλιεργείται ο πράσινος κόκκος. Επομένως, η προτίμησή τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ιδού ο σοβαρός specialty coffee καπουτσίνο.

Αισθητικά το μαγαζί ακολουθεί την απέριττη γραμμή και των υπόλοιπων Cultivos: λιτές και καθαρές γραμμές, σκανδιναυικές σχεδόν, με σκοπό να μην μπερδευτεί το μάτι από τον εξωτερικό χώρο, ξεχνώντας το λόγο για τον οποίο διάλεξε να πιει εκεί καφέ. Οχι, δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε: στα Cultivos πηγαίνουμε διότι ο καφές είναι διαφορετικός. Τόσο ως προς τη γεύση, αλλά και ως προς τη φιλοσοφία που τον διέπει.

Εκτός και αν προτιμάτε εσπρέσο με παχύ καϊμάκι.

Κάθε πελάτης μπορεί να φέρει το δικό του ποτήρι και να πάρει τον καφέ με μειωμένη τιμή κατά 20%.

Για τη φιλοσοφία του εμπνευστή των Cultivos, Γιάννη Ταλούμη, έχουμε ξαναμιλήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο ιδιοκτήτης του Cultivos του Πειραιά, Μιχάλης Γαβρίλης, ασπάζεται πλήρως την οικολογική νοοτροπία που διέπει το franchise. Εδώ θα βρείτε ποτήρια και συσκευασίες που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, κάτι που δημιουργεί ένα καταναλωτικό ήθος που το χρειαζόμαστε στις μέρες μας.

Για όσους επιμένουν ακόμη στον κρύο καφέ. Κι εδώ η ποιότητα είναι υψηλή.

Μάλιστα, υπάρχει και η δυνατότητα κάποιος πελάτης να φέρει το δικό του ποτήρι (αυτό θα πει οικολογική συνείδηση) και να πάρει τον καφέ με μειωμένη τιμή κατά 20%. Η έκπτωση δεν είναι αμελητέα. Μπορεί να ακούγεται ως δέλεαρ, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πράξη κοινωνικής ευθύνης.

Σημασία έχει η πρώτη ύλη που προέρχεται -εγγυημένα- από την Taf.

Παράλληλα, ταυτόσημη είναι και η φιλοσοφία του Μιχάλη Γαβρίλη για τον καφέ. Στα Cultivos Coffee δεν θα πάτε για να πιείτε στιγμιαίο καφέ. Μην το κάνετε, δεν υπάρχει καν. Εδώ η κουλτούρα του καφέ είναι άλλου τύπου. Πιο γνωστική, πιο εμπειρική, πιο βαθιά. Μην ζητήσετε να σας βάλουν κανέλα στον καπουτσίνο. Το μπαχαρικό «σκοτώνει» όλη γευστική του γκάμα, άρα γιατί να το μπερδεύουμε; Λίγη πούδρα κακάο μπορεί να κάνει εξίσου τη δουλειά της δίχως να ακυρώνει τη γεύση του καφέ.

Για να φτιάξεις καλό καφέ δεν αρκεί μόνο το χαρμάνι. Η La Marzocco είναι η Ρολς Ρόις των μηχανών espresso.

Οι καφέδες στα Cultivos γενικά, έχουν την υπογραφή της Taf και προσφέρουν μια διαφορετική γευστική εμπειρία όπου η οξύτητα, η φινέτσα και η φρεσκάδα δεν στερούν τίποτε από την ένταση και το βάθος ενός διαπεραστικού espresso όπως τον αγαπάμε και τον έχουμε καθημερινά ανάγκη. Δοκιμάστε τον house blend ή τις ανα περιόδους ειδικές επιλογές από ξεχωριστές φάρμες στη νότια Αμερική και στην Αφρική στη ζώνη του Ισημερινού, και θα μας θυμηθείτε.

Ζεστή ζακέτα, καυτός καφές to go: Ο χειμώνας δεν μας πτοεί.

Ακόμα και ο καφές φίλτρου εδώ δεν έχει καμία σχέση με τον συνηθισμένο καφέ φίλτρου, αφού παρασκευάζεται εκείνη τη στιγμή για εσάς, και αποκαλύπτει αρώματα δαμάσκηνου ή γιασεμιού που παραπέμπουν σε εκλεκτό τσάι (χωρίς να υπολείπεται σε ένταση) ή ακόμα και κρασί.

Εάν θέλετε να τονωθείτε, οι μπάρες από το Fystiki Shop της Γλυφάδας σας περιμένουν να σας προσφέρουν ενέργεια δίχως περιττά βάρη.

Kαι κοκτέιλ από τo Τhe Clumsies Bar για όσους θέλουν ένα γρήγορο απεριτίφ.

Είναι, όμως, μόνο ο καφές που θα μας δελεάσει να περάσουμε το κατώφλι του Cultivos Coffee στον Πειραιά; Σαφώς και όχι, αν και εδώ είναι το σημείο αιχμής του πραγματικά καλού καφέ. Για όσους θέλουν ένα γρήγορο απεριτίφ, το κατάστημα προτείνει πέντε έτοιμα κοκτέιλ από το διεθνώς βραβευμένο Τhe Clumsies Bar, που μπορεί κανείς να απολαύσει σε ποτήρι, ή να τα ζητήσει μέσω delivery.

Οι μπάρες από το Fystiki Shop της Γλυφάδας σας περιμένουν.

Εάν πάλι θέλετε να τονωθείτε γευστικά, οι μπάρες από το Fystiki Shop της Γλυφάδας σας περιμένουν να σας προσφέρουν ενέργεια δίχως περιττά βάρη στον οργανισμό σας. Δεν είναι τυχαίο ότι από την αρχή που άνοιξε το κατάστημα στον Πειραιά, οι μπάρες έχουν την τιμητική τους.

Το American carrot cake που έρχεται από τον θρυλικό φούρνο του Τάκη στο Κουκάκι γνωρίζει πολλές συμπάθειες μεταξύ των πελατών.

Το ίδιο και το American carrot cake που έρχεται από τον θρυλικό φούρνο του Τάκη στο Κουκάκι – εγγύηση φρεσκάδας και γεύσης. Στα κρύα σάντουιτς, που κι αυτά έχουν πέραση, δοκιμάστε τις δύο βασικές επιλογές του Cultivos Coffee: το σάντουιτς με οκτάσπορο ψωμί με προζύμι που κρύβει μέσα του κοτόπουλο, αβοκάντο, χούμους  και σπανάκι, ή το σάντουιτς με άσπρο ψωμί με προζύμι, καπνιστό χοιρινό φιλέτο, πράσινη λόλα, γραβιέρα Νάξου και σος με μουστάρδα και πορτοκάλι. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Με την εγγύηση της Taf.

ΙΝFO:
// Cultivos Coffee Πειραιά, Ακτή Μιαούλη 33, 21 0429 2100

 

 

Διαβάστε ακόμα: Το Cultivos στον Αγιο Στέφανο: το πρώτο είναι πάντα το αγαπημένο.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top