«Privilege Athens»: επιστροφή στα 90’s με αναπάντεχα ευχάριστο φαγητό

Άνοιξε ξανά στο Γκάζι το νυχτερινό μαγαζί που είχε αφήσει εποχή πριν από αρκετά χρόνια. Με καλοφτιαγμένα πιάτα σε λογικές τιμές, και με μεγαλειώδη θέα στην Ακρόπολη.

 

Το rooftop βλέπει την Ακρόπολη και τη νυχτερινή όψη της πόλης.

Στις 13 Οκτωβρίου του 2019 (ξαν)άνοιξε τις πόρτες του το -σχεδόν- ιστορικό νυχτερινό μαγαζί με την σφραγίδα του Βασίλη Τσιλιχρήστου. Στο rooftop με μαγική θέα τους τρεις λόφους της πόλης, υπόσχεται ένα ταξίδι διασκέδασης και γεύσης, ως το ξημέρωμα.

Μαύροι γρανίτες, σίδερο και καθρέπτες είναι τα υλικά που επέλεξαν οι σχεδιαστές Νότης  Χριστοδούλου και Ελένη Ακερμάνογλου. Πολυτελές μέσα στην απλότητά του, minimal και ταυτοχρόνως πληθωρικό με έντονες εικαστικές αναφορές.

Μαύροι γρανίτες, σίδερο και καθρέπτες είναι τα υλικά που επέλεξαν οι σχεδιαστές Νότης  Χριστοδούλου και Ελένη Ακερμάνογλου.

Η επιβλητική προτομή της θεάς Αθηνάς, μια δημιουργία του γλύπτη Βασίλη Σακή, έχει τοποθετηθεί στρατηγικά επάνω από το κεντρικό bar την λίστα του οποίου επιμελήθηκε η ομάδα του Lost + Found από την Λευκωσία. Το concept είναι “’90s with a twist”. Γνώριμοι τίτλοι αλλάζουν μορφή κι αρώματα, διατηρώντας όμως τον γευστικό τους χαρακτήρα, όπως, ας πούμε, συμβαίνει με το Mai Tai που, εδώ, φτιάχνεται με βάση αγαπημένα ελληνικά αποστάγματα.

Φιλέτο βοδινό Tartare, με κάπαρη, κρεμμύδι, αυγό ορτυκιού και αγγούρι.

Ο κατάλογος του φαγητού οργανώνεται με βάση την προέλευση των πρώτων υλών. Θάλασσα, αγρός, φάρμα αποτελούν τόπους άγρας φίνων συστατικών που συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους. Ο Νίκος Θωμάς, ο chef patron του εστιατορίου Simul εδώ και 4 χρόνια, ανέλαβε τα ηνία της κουζίνας του Privilege σε συνεργασία με τον Κώστα Τερζούδη (chef του Villa Mercedes) και δημιούργησε μαζί του ένα μενού μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας.

Πολύχρωμο carpaccio με αχινό.

Ολόσωστο ταρτάρ, ελαφρύ σεβίτσε λαβράκι, χορταστικές σαλάτες, αλλά και μια comfort κοτολέτα, κρέατα με ψήσιμο απαιτήσεων και, για το τέλος, γλυκά που κλειδώνουν την γαστρονομική απόλαυση χωρίς να βαραίνουν ή να σβήνουν τις προηγηθείσες γεύσεις. Εν συνόλω, μια συνεπής, χορταστική παλέτα όλο χρώματα και αρώματα.

Επιπλέον, κάθε Δευτέρα, ο γνωστός μουσικός παραγωγός και λάτρης του κρασιού Κώστας Ζήκος επιμελείται, σε συνεργασία με τους chef, ένα ειδικό set menu και με καλεσμένο έναν διαφορετικό παραγωγό κρασιού κάθε φορά, παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον food & wine pairing, με soundtrack τις αγαπημένες του μουσικές επιλογές. Cocktails με βάση το κρασί (!) ολοκληρώνουν  την εμπειρία.

Την cocktail list επιμελήθηκε η ομάδα του Lost + Found από την Λευκωσία.

Έχουμε δει αρκετά αποτυχημένα comeback αλλά εν προκειμένω η επιστροφή του μαγαζιού-ορόσημου δεν συνέβη χωρίς να ακολουθηθεί η τάση της εποχής σε γαστρονομικό και διακοσμητικό επίπεδο. Δεν μιλάμε για ένα ακόμα νυχτερινό μαγαζί που προσφέρει μαζικές και «πρόχειρες» στιγμές εικαζόμενης χλιδής αλλά για μια -μέχρι στιγμής- πετυχημένη αναγέννηση.

Η επιβλητική προτομή της θεάς Αθηνάς, μια δημιουργία του γλύπτη Βασίλη Σακή, έχει τοποθετηθεί στρατηγικά επάνω από το κεντρικό bar.

 

//PrivilegeAthens, Βουτάδων 6, Γκάζι. (Τηλ. κρατήσεων: 2289200000, 6944318834).

 

Διαβάστε ακόμα: Πρώτη ματιά στις «Harites». Κεχαριτωμένος και γιορτινός αμνός.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top