Αριστερά: Luca Piscazzi. Δεξιά: Αλέξανδρος Τσιοτίνης.

O περίφημος οδηγός γαστρονομίας Michelin μόλις ανανέωσε σήμερα το μεσημέρι (19 Νοεμβρίου) τις λίστες του για την ελληνική πρωτεύουσα: H Αθήνα αποκτά δύο ακόμα πολύτιμα αστέρια.

Το εστιατόριο CTC πρωτοβρέθηκε στον οδηγό πριν από 5 χρόνια, ενώ πρόσφατα μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στον Κεραμεικό. Εκεί, ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης με ένα μενού 11 σταδίων που εμπνέεται από τη γαστονομική παράδοση της χώρας μας και την απογειώνει με νέες τεχνικές, τιμάται πλέον με ένα αστέρι Michelin.

Ταυτόχρονα, το Pelagos του Four Seasons Astir Palace, με σεφ τον Luca Piscazzi (που ηγείτο στο παρελθόν του διάστερου La Dame de Pic στο Λονδίνο) τιμάται επίσης με νέο αστέρι Michelin. Το είχαμε άλλωστε προβλέψει, στην επίσκεψη μας στον Αστέρα τον περασμένο Μάϊο.

Διατηρούν τα αστέρια τους η Σπονδή (2 αστέρια) και ακόμα τα Botrini’s, Hytra και Varoulko Seaside (όλα από ένα αστέρι).

Τέλος, στον Αθηναϊκό οδηγό που υπάρχει μόνο σε ψηφιακή μορφή (web & app) διατηρούν τα αστέρια τους η Σπονδή (2 αστέρια) και ακόμα τα Botrini’s, Hytra και Varoulko Seaside (όλα από ένα αστέρι).

Στην επόμενη “έκδοση” του οδηγού ας αναμένουμε και νέες προσθήκες, όπως το ολοκαίνουριο -και εντυπωσιακό- Delta στο ΚΠΙΣΝ, αλλά και γιατί όχι ενδιαφέρουσες “κόντρες” για ένα ακόμα, δεύτερο αστέρι.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top