Πρώτη ματιά στο Noah: το Πάρκο Ελευθερίας μύρισε Λατινική Αμερική

Εξωτικό, Αλμοδοβαρικό και sui generis. Το μεσημέρι σου έρχονται στο πιάτο τραγανές baby πατάτες με blue cheese ή ceviche από λαβράκι και το βράδυ, υπό τους ήχους της λάτιν μουσικής, ευφάνταστα cocktails. Η Γεωργία Δρακάκη τα δοκίμασε όλα και γράφει.

 

Το «Noah» σχεδιάστηκε ως ψευδαίσθηση διαφυγής από τον θόρυβο της πόλης.

Μετά από μια επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής ή μια βόλτα τριγύρω, μέχρι και πρόσφατα οι Αθηναίοι συνήθιζαν να τιμούν το wine bar που βρισκόταν ακριβώς εκεί με το όνομα «Πάρκο Ελευθερίας». Στην θέση αυτού του διαχρονικού μέρους, τώρα θα συναντήσει κανείς έναν χώρο που μοιάζει να σχεδιάστηκε ως ψευδαίσθηση διαφυγής από τον θόρυβο της πόλης και ως μυσταγωγική είσοδος σε ένα αστικό καλοκαίρι από σάρκα και οστά.

Ο Άλεξ Πετράκης, ο άνθρωπος που σχεδίασε το Upopa Epops μεταξύ άλλων εμβληματικών χώρων, οραματίστηκε και πέτυχε να δημιουργήσει ένα all day μαγαζί που σέβεται το φυσικό τοπίο γύρω του, ενώ συγχρόνως επιβάλλει την παρουσία του μέσα από υφές και χρώματα εξωτισμού και χαλάρωσης. Το όνομα αυτού: Noah.

Το κομψό μενού έχει άρτια ισορροπία ανάμεσα στο comfort και το fine dining.

Στο κέντρο της αυλής δεσπόζει ένα γλυπτό σε σχήμα χεριού που αναπαριστά το «σ’ αγαπώ» στη νοηματική γλώσσα.

Με το τολμηρό «λερωμένο» πορτοκαλί να κυριαρχεί, τα lounge τραπέζια με τα αναπαυτικά μαξιλάρια και το υπερυψωμένο σε σχέση με τον χώρο του μπαρ εστιατόριο, αυτό το μέρος θυμίζει λεπτομέρεια έργου του Diego Rivera ή ακόμα καλύτερα ειδυλλιακό σκηνικό για να γυριστεί κάποια ταινία του Almdovar: μια λατινοαμερικάνικης έμπνευσης αυλή, στο κέντρο της οποίας δεσπόζει ένα γλυπτό σε σχήμα χεριού που αναπαριστά το «σ’ αγαπώ» στη νοηματική γλώσσα.

Άλλωστε, τα λόγια μπορεί και να περιττεύουν όταν ανάμεσα σε ανθρώπους μπαίνουν ποτά και φαγητά που μαυλίζουν τις αισθήσεις χωρίς ίχνος φλυαρίας ή υπερβολής. Ένα κομψό και απόλυτα σύγχρονο μενού με άρτια ισορροπία ανάμεσα στο comfort και το fine dining προσκαλεί για μεσημεριανό κάτω από τους ήχους των ανήσυχων τζιτζικιών του πάρκου ή για δείπνο υπό το φως των κεριών. Οι τραγανές baby πατάτες με blue cheese, το ceviche από λαβράκι και η σαλάτα παντζαριού είναι μερικά από τα απλά, αλλά ουσιαστικά πιάτα που κλέβουν την παράσταση. Η μοσχαρίσια γλώσσα χρειάζεται λίγη υγρασία παραπάνω, σε αντίθεση με την φρεσκοφουρνιστή πίτσα του Noah που είναι όσο τραγανή και ζουμερή πρέπει.

Το τολμηρό «λερωμένο» πορτοκαλί να κυριαρχεί. Αυτό το μέρος θυμίζει λεπτομέρεια έργου του Diego Rivera.

Η μεγάλη μπάρα εξυπηρετεί απολύτως το concept του summer party που συνεχώς υπονοείται από το όλο σκηνικό, ενώ οι δημιουργίες του πολύπειρου πλην νεότατου bar manager Βασίλη Νικήτα ξεφεύγουν από τα τετριμμένα με τρόπο πολύ προσιτό και οικείο. Το coctail YA HOHO φεύγει δίχως σταματημό: το ρούμι εδώ παντρεύεται με εξωτικά φρούτα και βανίλια, ενώ το χειροποίητο τσάτνεϊ από passion fruit σφραγίζει όλη την σημασία της λέξης signature. Άλλα οκτώ ξεχωριστά coctails, όπως επίσης τα ισπανικής καταβολής vinos (αντί για tintos) de verano προσαρμοσμένα στους ελληνικούς, απαιτητικούς ουρανίσκους προκαλούν για δοκιμή. Επιλεγμένη λίστα από μπίρες, δροσερές και σχετικά πρωτότυπες σανγκρίες, αλλά και τέσσερα ενδιαφέροντα coffee coctails παίζουν επίσης δυνατά.

Σύντομα θα αρχίσει να τρέχει το project pic-nic, με τους επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα take away πίτσας, καφέδων και cocktails για να τα απολαύσουν στο πάρκο.

Κι ενώ το βράδυ τα ντεσιμπέλ των djs ανεβαίνουν με τους hosts να προσπαθούν να βρουν θέσεις στον κόσμο που καταφθάνει, τα πρωινά και τα μεσημέρια η ατμόσφαιρα κλέβει κάτι από την ραστώνη των νησιών. Από μέρα σε μέρα, θα αρχίσει να τρέχει το project pic nic, με τους επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα take away πίτσας, καφέδων και cocktails για να τα απολαύσουν στο πάρκο. Μαθήματα yoga και αρκετά events ακόμα ετοιμάζονται να προστεθούν στην φαρέτρα του Noah.

Οι νέοι άνθρωποι πίσω από το μαγαζί κατάλαβαν εγκαίρως τον φυσικό θησαυρό που διαθέτει η τοποθεσία που ανέλαβαν. Επιχειρούν, μάλιστα, να αφουγκραστούν τον παλμό της εποχής που θέλει τα μαγαζιά να είναι κάτι παραπάνω από απλώς…μαγαζιά και να μετατρέπονται σε κοινότητες ψυχαγωγίας και απόλαυσης, ως υπομέρη μιας μεγαλύτερης κοινότητας, αυτήν της ίδιας της πόλης.

Μέσα στην πόλη, αλλά και μακριά από τον θόρυβό της.

Η προσιτή κομψότητα του χώρου ακολουθείται με συνέπεια από το άψογο στιλ των εργαζομένων-τα πορτοκαλί φουλάρια δεμένα στους λαιμούς ή και τα άκρα των σερβιτόρων είναι fashion statement. Η μουσική παίζει σε σωστή ένταση, ο κόσμος έχει ήδη συντονιστεί με το μέρος και οι παλιοί γνώριμοι της περιοχής σμίγουν με τους νέους επισκέπτες, δημιουργώντας ένα γλαφυρό ανθρώπινο μωσαϊκό που προσδίδει επιπλέον χαρακτήρα στο μέρος.

Με την προσδοκία να μην χαθεί η προσήλωση στην ποιότητα, πράγμα που έχουμε δει να συμβαίνει σε μαγαζιά με αντίστοιχη ζήτηση από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας τους, επιφυλάσσονται αρκετές ακόμα επισκέψεις σε αυτό το δροσερό από κάθε άποψη spot που απευθύνεται σε όλους, διατηρώντας την αίγλη του sui generis χαρακτήρα του: ένα μαγαζί χωρίς ταμπέλες, ένα μέρος όπου μπορείς να απολαύσεις την ζωή με ένα ποτήρι φίνο κρασί και χωρίς σανδάλια στα πόδια.

 

ΙΝFO
//Νοαh, Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής. Τηλέφωνο: 210 7233419

 

Διαβάστε ακόμα: Lost Athens – στο Παγκράτι η Αθήνα ξαναβρίσκει τη γεύση της.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close