Το Rada βρίσκεται στο ξενοδοχείο Cove Paros.

Δεν πας σε ένα νησί για να φας μια χωριάτικη και ένα σουβλάκι. Απλώς δεν το κάνεις αν σέβεσαι – έστω και λίγο- το στομάχι σου που δεν ζητάει μόνο να κορέσει την πείνα του, αλλά να δεχθεί και πρωτόγνωρες γεύσεις.

Εντέλει, ας αφήσουμε τις «ρηχές» γευστικές προτάσεις, αυτό το τόσο προφανές, κι ας αναζητήσουμε κάτι που να στηρίζεται στην εντοπιότητα και την εποχικότητα. Οι Κυκλάδες, αν μη τι άλλο, μπορούν να μας «διδάξουν πολλά. Δείτε το σαν το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Όταν, όμως, τον βρεις, τότε το γεύμα αποκτάει άλλο ενδιαφέρον.

Πιάτα που έχουν τις ρίζες τους στην παράδοση, αλλά είναι εκτελεσμένα με περισσότερη φαντασία και πιο σύγχρονες τεχνικές.

Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης και αυτό το καλοκαίρι υπογράφει ως Consultant Chef  το μενού του εστιατορίου Rada στην  Πάρο και συγκεκριμένα στην παραλία των Αγίων Αναργύρων στη Νάουσα. Έχοντας ανακαλύψει τα καλούδια του νησιού αλλά και των Κυκλάδων, τα πιάτα που έχει δημιουργήσει και συγκροτούν το μενού του Rada έχουν τις ρίζες τους στην παράδοση (φτάνουν έως την Ανατολή), αλλά είναι εκτελεσμένα με περισσότερη φαντασία και πιο σύγχρονες τεχνικές.

Τα πιάτα που προέκυψαν και συγκροτούν το μενού του Rada έχουν τις ρίζες τους στην παράδοση (φτάνουν έως την Ανατολή), αλλά είναι εκτελεσμένα με περισσότερη φαντασία και πιο σύγχρονες τεχνικές.

Από τα ωμά μπορείτε να διαλέξετε λαβράκι σεβίτσε μαριναρισμένο με βερίκοκο-λάιμ, βανίλια και σχοινόπρασο.

Οι επιλογές του μενού ξεδιπλώνονται ξεκινώντας από τα ωμά και περιλαμβάνουν λαβράκι σεβίτσε μαριναρισμένο με βερίκοκο-λάιμ, βανίλια και σχοινόπρασο, αλλά και παλαμίδα πλακί, ημίπαστη με τοματοσαλάτα, φρέσκια ρίγανη και βασιλικό. Το ταρτάρ μοσχαράκι χουνκιάρ με κρέμα μελιτζάνας είναι επίσης ένα πιάτο βασισμένο σε μια παραδοσιακή συνταγή με ρίζες από την ανατολή, που έχει εκφραστεί με σύγχρονο τρόπο.

Η επιλογή από πιάτα που μπορούν να τοποθετηθούν στην μέση του τραπεζιού για να απολαύσει όλη η παρέα περιλαμβάνει μελιτζανοσαλάτα, χταπόδι με καπαροσαλάτα Σίφνου, όπως επίσης και ελληνικά μάνγκο και καρότα στη σχάρα, ντρέσινγκ σουσαμιού και γιαούρτι με μυρωδικά.

Το μελωμένο αρνάκι είναι μία από τις βασικές προτάσεις του σεφ.

Από τις επιλογές με τα πράσινα και τις σαλάτες, αξίζει να δοκιμάσει κανείς τα βλίτα στη σχάρα με σκορδαλιά αμυγδάλου – ένα άκρως καλοκαιρινό πιάτο. Στα κυρίως, το μελωμένο αρνάκι είναι μία από τις βασικές προτάσεις του σεφ που σε αυτή την εκδοχή του το βρίσκουμε με μελιτζανοσαλάτα και Κατίκι Δομοκού.

Ο σεφ Δανιήλ Παπατριανταφύλλου δίνει έμφαση στα προϊόντα της εποχής και τις τοπικές πρώτες ύλες και συστατικά.

Σε όλο το μενού σημασία έχει δοθεί στην παρουσία αρκετών χορτοφαγικών πιάτων καλύπτοντας τις διατροφικές συνήθειες όλων των καλεσμένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πιάτο με το ριζότο με σπανάκι και άνηθο που αντλεί έμπνευση από το κλασσικό σπανακόρυζο.

Το Rada εξυπηρετεί με σνακ και κοκτέιλς όσους θέλουν να περάσουν την ημέρα τους στις ξαπλώστρες στην παραλία.

Ο σεφ Δανιήλ Παπατριανταφύλλου δίνει έμφαση στα προϊόντα της εποχής και τις τοπικές πρώτες ύλες και συστατικά. Οσο για τη λίστα των κρασιών, οι ετικέτες προέρχονται από τον ελληνικό αμπελώνα που ο sommelier του Rada Στάθης Τσώκος θα ταιριάξει με κάθε πιάτο.

Σε όλο το μενού σημασία έχει δοθεί στην παρουσία αρκετών χορτοφαγικών πιάτων.

Να σημειωθεί ότι το Rada βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου Cove Paros, και δέχεται τόσο τους πελάτες του ξενοδοχείου όσο και εξωτερικούς. Στα πλεονεκτήματά του καταγράφεται η προνομιακή θέση του με άμεση πρόσβαση στην παραλία και πανέμορφη θέα προς τη θάλασσα.

Στα πλεονεκτήματά του καταγράφεται η προνομιακή θέση του με άμεση πρόσβαση στην παραλία και πανέμορφη θέα προς τη θάλασσα.

Επίσης, το Rada εξυπηρετεί με σνακ και κοκτέιλς όσους θέλουν να περάσουν την ημέρα τους στις ξαπλώστρες στην παραλία ή γύρω από την πισίνα και να κάνουν χρήση του all day menu. Για όσους προτιμούν τον υπαίθριο χώρο του εστιατορίου και την δροσερή βεράντα, το μενού του Rada είναι διαθέσιμο μεσημέρι και βράδυ.

 

Διαβάστε ακόμα: Mavro. Το γευστικό ταξίδι του καταξιωμένου σεφ Jean-Charles Metayer στη Σαντορίνη.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top