Τα στεκια των διακοπων

Δέκα πράγματα που αξίζει να ανακαλύψετε στη Σκύρο

Που να πας για βουτιές; Που να βρεις πιάτα με ντόπια προϊόντα; Που θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα αμυγδαλωτά του νησιού; Ο Λευτέρης Βαρέλης μας ταξιδεύει στη δική του Σκύρο.

 

Στην Σκύρο θα ανακαλύψεις στέκια με μοναδική θέα και εξαιρετικές ταβέρνες με φοβερό φαγητό που ετοιμάζεται πάντα με ντόπια προϊόντα. (Φωτογραφία από τον χρήστη του Flickr Chris Amies)

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε σοφιστικέ, ούτε εναλλακτικό αλλά πιστέψτε με η Σκύρος είναι ένας τέτοιος προορισμός, κάτι που αναζητάς όλο και περισσότερο μεγαλώνοντας και έχοντας δημιουργήσει οικογένεια.

Η πρώτη μου επαφή με την Σκύρο, ξεκίνησε όχι και τόσο τυχαία καθώς αρκετοί φίλοι την είχαν επισκεφθεί και μου μετέφεραν ωραίες εικόνες και εντυπώσεις, αλλά παρόλα αυτά δεν το αποφάσιζα μέχρι τη στιγμή που μου ανακοίνωσε η γυναίκα μου «να το ξέρεις, έκλεισα διακοπές στη Σκύρο και θα πάμε!».

Ησυχία τόσο – όσο, ωραίες παραλίες που ποτέ δεν «πήζουν» από κόσμο, νησιώτικα σοκάκια, εξαιρετικές ταβέρνες με φαγητό που ετοιμάζεται πάντα με ντόπια προϊόντα και αυθεντικοί άνθρωποι.

Αυτό ήταν. Από τότε επισκέπτομαι αυτό το νησί για 4 συνεχόμενα χρόνια, έστω και για λίγο. Μου προσφέρει αυτή την απόδραση και χαλάρωση σε ένα μέρος που κρατά την αυθεντικότητα του, που έχει χαρακτήρα κυκλαδίτικο αλλά και από Σποράδες όμως πάνω απ’όλα συναντάς εκεί όλα όσα λείπουν και αποζητάς:

Ησυχία τόσο – όσο, ωραίες παραλίες που ποτέ δεν «πήζουν» από κόσμο, νησιώτικα σοκάκια, μεγάλη πλατεία στη Χώρα σαν να βρίσκεσαι σε ένα κεφαλοχώρι της ηπειρωτικής Ελλάδας, εξαιρετικές ταβέρνες με φοβερό φαγητό που ετοιμάζεται πάντα με ντόπια προϊόντα, αυθεντικούς ανθρώπους και Έλληνες τουρίστες χωρίς «δηθενιές».

Και τέλος, τις ωραιότερες απόκριες που έχω περάσει, χορεύοντας και πίνοντας επί δύο μέρες στα σοκάκια και την πλατεία της Χώρας μαζί με όλους τους κατοίκους του νησιού και τους περίφημους «κουδουνάδες».

 

Στην επόμενη σελίδα: Τρεις παραλίες για ήρεμες βουτιές.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro