Τα στεκια των διακοπων

Δέκα πράγματα που αξίζει να ανακαλύψετε στη Σκύρο

Που να πας για βουτιές; Που να βρεις πιάτα με ντόπια προϊόντα; Που θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα αμυγδαλωτά του νησιού; Ο Λευτέρης Βαρέλης μας ταξιδεύει στη δική του Σκύρο.

 

Στην Σκύρο θα ανακαλύψεις στέκια με μοναδική θέα και εξαιρετικές ταβέρνες με φοβερό φαγητό που ετοιμάζεται πάντα με ντόπια προϊόντα. (Φωτογραφία από τον χρήστη του Flickr Chris Amies)

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε σοφιστικέ, ούτε εναλλακτικό αλλά πιστέψτε με η Σκύρος είναι ένας τέτοιος προορισμός, κάτι που αναζητάς όλο και περισσότερο μεγαλώνοντας και έχοντας δημιουργήσει οικογένεια.

Η πρώτη μου επαφή με την Σκύρο, ξεκίνησε όχι και τόσο τυχαία καθώς αρκετοί φίλοι την είχαν επισκεφθεί και μου μετέφεραν ωραίες εικόνες και εντυπώσεις, αλλά παρόλα αυτά δεν το αποφάσιζα μέχρι τη στιγμή που μου ανακοίνωσε η γυναίκα μου «να το ξέρεις, έκλεισα διακοπές στη Σκύρο και θα πάμε!».

Ησυχία τόσο – όσο, ωραίες παραλίες που ποτέ δεν «πήζουν» από κόσμο, νησιώτικα σοκάκια, εξαιρετικές ταβέρνες με φαγητό που ετοιμάζεται πάντα με ντόπια προϊόντα και αυθεντικοί άνθρωποι.

Αυτό ήταν. Από τότε επισκέπτομαι αυτό το νησί για 4 συνεχόμενα χρόνια, έστω και για λίγο. Μου προσφέρει αυτή την απόδραση και χαλάρωση σε ένα μέρος που κρατά την αυθεντικότητα του, που έχει χαρακτήρα κυκλαδίτικο αλλά και από Σποράδες όμως πάνω απ’όλα συναντάς εκεί όλα όσα λείπουν και αποζητάς:

Ησυχία τόσο – όσο, ωραίες παραλίες που ποτέ δεν «πήζουν» από κόσμο, νησιώτικα σοκάκια, μεγάλη πλατεία στη Χώρα σαν να βρίσκεσαι σε ένα κεφαλοχώρι της ηπειρωτικής Ελλάδας, εξαιρετικές ταβέρνες με φοβερό φαγητό που ετοιμάζεται πάντα με ντόπια προϊόντα, αυθεντικούς ανθρώπους και Έλληνες τουρίστες χωρίς «δηθενιές».

Και τέλος, τις ωραιότερες απόκριες που έχω περάσει, χορεύοντας και πίνοντας επί δύο μέρες στα σοκάκια και την πλατεία της Χώρας μαζί με όλους τους κατοίκους του νησιού και τους περίφημους «κουδουνάδες».

 

Στην επόμενη σελίδα: Τρεις παραλίες για ήρεμες βουτιές.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close