Alana

«Ο χώρος είναι μια τεράστια αυλή, με το πηγάδι της και τα όλα της, δροσερή και καλοστημένη, με επαγγελματικό σέρβις, συμπαθητική λίστα κρασιών, κοινό ανάμεικτο από αλλοδαπούς, Έλληνες ταξιδιώτες και ντόπιους».

«Αλάνα»

Εδώ και δύο χρόνια, την κουζίνα έχει αναλάβει ο Μιχάλης Χάσικος, μεγαλωμένος στο μπακάλικο –ντέλι για τα δεδομένα του Ρεθύμνου– του πατέρα του, με πέρασμα από τα πολύ καλά εστιατόρια της πόλης και κατασταλαγμένος πια στην κατεύθυνση που κοιτάει. Και αυτή είναι η Κρήτη η σημερινή, με τις πρώτες ύλες επιλεγμένες με μεγάλη προσοχή, με πιάτα που μυρίζουν παράδοση χωρίς να γίνονται ρουστίκ, με τεχνικές που υπηρετούν το δικό του σκεπτικό, πληθωρικά αλλά όχι βαριά, αρωματικά και νόστιμα, πραγματικά νόστιμα.

Ο χώρος είναι μια τεράστια αυλή, με το πηγάδι της και τα όλα της, δροσερή και καλοστημένη, με επαγγελματικό σέρβις, συμπαθητική λίστα κρασιών, κοινό ανάμεικτο από αλλοδαπούς, Έλληνες ταξιδιώτες και ντόπιους.

Έχει ενδιαφέρον να δοκιμάσεις τους μεζέδες του, αλλά εκεί που ο Χάσικος αγαπάει και επενδύει είναι το κρέας. Από τα ορεκτικά με το καπνιστό αρνίσιο μπέικον, το καπνιστό κοτόπουλο και το καπνιστό χοιρινό με φασκόμηλο μέχρι το τσιγαριαστό, αλλά και τα «δυτικά» όπως το σατομπριάν και η ταλιάτα.

//«Αλάνα»: Σαλαμίνος 15, Παλιά Πόλη, Ρέθυμνο, τηλ. 28310 27737.

Στην επόμενη σελίδα: «Τα πιο φρέσκα ψάρια, με μαστόρικο ψήσιμο και τηγάνι»

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top