Υλικά (για 2 άτομα)
1 τσιπούρα (600-800 γρ.)
250 γρ. σπανάκι
2 κρεμμύδια φρέσκα, ροδέλες
Μισό φινόκιο
Μισό μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
50 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα από ένα lime
Χυμό από μισό lime
1 κ.σ. σταφίδες μαύρες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση
– Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από το φινόκιο, το κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες.
– Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα αρωματικά και, στο τέλος, τις πιπεριές και τις σταφίδες.
– Μόλις μαγειρευτεί το σπανάκι, ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα από το lime, αλάτι και πιπέρι.
– Φιλετάρουμε την τσιπούρα. Για κάθε άτομο, βάζουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα χόρτα και ένα αλατισμένο φιλέτο τσιπούρας και τα κλείνουμε σε φάκελο. Ψήνουμε στους 180ο C για 15-20΄.
Tips
1. Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στα χόρτα λίγο βούτυρο ή και ζωμό ψαριού, για να εμπλουτιστεί η γεύση.
2. Αντί για τσιπούρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο σκορπίνας, μπακαλιάρο ή φαγκρί.
3. Αν σας αρέσουν τα πιο πικάντικα πιάτα, προσθέστε περισσότερο τσίλι.
⇒ H Κωνσταντίνα Φάκλαρη είναι consultant chef στο Ξενοδοχείο «Αιγιαλός», Φηρά Σαντορίνης, τηλ. 22860 25191-5.
Διαβάστε ακόμα: Top 5 καλοκαιρινά Sauvignon Blanc –ο Σίμος Γεωργόπουλος επιλέγει.