FilioStDSC_1330web

Ο Δημήτρης Λαγιόπουλος φωτογραφήθηκε στον Φλοίσβο. Φωτογραφίες: Φιλιώ Σταματοπούλου.

Με τι ασχολείσαι;
Τα τελευταία 3 χρόνια έχω κάνει τη δική μου εταιρεία, την Aegean Party Life, όπου ασχολούμαστε με τον τουρισμό και πιο συγκεκριμένα με τα σκάφη αναψυχής. Ήταν μία σκέψη που ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν, βλέποντας την μεγάλη ανάπτυξη που έχει ο τουρισμός στη χώρα μας και ταυτόχρονα τη μεγάλη πτώση που έχει η εγχώρια αγορά σε όλους τους τομείς. Θέλησα λοιπόν να δημιουργήσω ένα fun product και να προωθήσουμε ουσιαστικά τη χώρα μας με έναν ακόμα τρόπο. Δημιουργήσαμε λοιπόν το Aegean Party Life, που ουσιαστικά φέρνει κοντά ανθρώπους απ’όλο τον κόσμο, ηλικιακά 18-40, που θέλουν να ταξιδέψουν με ιστιοπλοϊκό και να δουν 5 διαφορετικά νησιά μέσα σε μία εβδομάδα.

Τι ώρα ξυπνάς;
9.30 κάθε μέρα. Ξυπνάω αργά η αλήθεια είναι, αλλά εκμεταλλεύομαι αρκετά τις βραδινές ώρες.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις;
Θα βάλω μουσική και θα στίψω μία πορτοκαλάδα.

Τι τρως για πρωινό;
Δημητριακά όλων των ειδών με μέλι και διάφορους ξηρούς καρπούς.

Τι ημερήσιο πρόγραμμα γυμναστικής ακολουθείς;
Από τα 10 μου χρόνια παίζω σχεδόν κάθε μέρα μπάσκετ και μετά τα 15 μέχρι και τα 28, πριν την προπόνηση, πήγαινα και γυμναστήριο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω μειώσει τα βάρη και έχω βάλει αρκετά τη γιόγκα στην γυμναστική μου.

FilioStDSC_1464web

«Δεν έχω ακολουθήσει ποτέ συγκεκριμένη διατροφή. Το ότι διατηρώ το σωματικό μου βάρος εκεί που θέλω είναι καθαρά λόγω γυμναστικής».

Υπάρχουν τεχνικές πνευματικής συγκέντρωσης που σε βοηθούν να κρατάς τον επιθυμητό ρυθμό στην προπόνηση;
Θεωρώ ότι η γυμναστική και ο ρυθμός είναι θέμα θέλησης. Μετά από τόσα χρόνια καταλήγω ότι πρέπει να έχεις διάρκεια και μία συνεκτικότητα σε αυτά που κάνεις για να μπορείς να κρατιέσαι στο επιθυμητό επίπεδο. Από μία ηλικία και μετά για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις όταν το σώμα πλέον δεν αντέχει, χρειάζεται την λεγόμενη ψυχολογική ντόπα. Εκεί λοιπόν μπαίνει το μυαλό και το σώμα απλά ακολουθεί.

Όταν προετοιμάζεσαι για ένα μεγάλο στόχο πώς μένεις προσηλωμένος;
Μελετάω πολύ αυτό που έχω να κάνω. Μπαίνω στην ψυχολογία και στο mood από νωρίς και παρακολουθώ πολλά motivational videos. Αυτά με ντοπάρουν και με κάνουν να ξεχνάω οτιδήποτε άλλο με απασχολεί μέσα στην ημέρα μου.

Υπάρχει κάποιο αξεσουάρ που δεν αποχωρίζεσαι στο γυμναστήριο;
Στη γυμναστική πρέπει να νιώθεις άνετα με αυτά με φοράς. Πάντα λοιπόν φοράω χαλαρά και άνετα ρούχα.

Πώς διατηρείς σταθερό το σωματικό σου βάρος;
Διατροφικά δεν θα το έλεγα ότι έχω κάνει ποτέ διατροφή. Δεν έχω στερηθεί κάτι. Το ότι διατηρώ το σωματικό μου βάρος εκεί που θέλω είναι καθαρά λόγω γυμναστικής. Η γυμναστική θέλει συνέπεια και διάρκεια. Όπως όλα τα πράγματα άλλωστε στη ζωή.

«To αγαπημένο μου σπορ και hobby είναι το snowboard. Είναι ο έρωτας της ζωής μου, ένα άθλημα που άλλαξε την κοσμοθεωρία μου».

Πες μας μια διατροφική «γουρουνιά» που επιτρέπεις στον εαυτό σου.
Τρώω τα πάντα όποτε θέλω. Δεν έχω πει ποτέ ότι δεν θα φάω κάτι γιατί είναι γουρουνιά και θα μου κάνει κακό. Όπως όμως προανέφερα φροντίζω πάντα να το καίω ή αν έχω το μεταβολισμό μου, λόγω γυμναστικής, ενεργό για να κάψει αυτή την …γουρουνιά.

Ποια άσκηση μισείς;
Παλιά αρκετές. Και αυτές που μισούσα παλιά, τώρα είναι οι αγαπημένες μου. Γιατί ποτέ δεν τους έδωσα βάση στο παρελθόν και τώρα υστερώ εκεί. Διατάσεις θα έλεγα είναι το πιο σημαντικό. Και αυτό ακριβώς προσπαθώ να βελτιώσω μέσα από τη γιόγκα τα τελευταία χρόνια. Και ναι οι διατάσεις είναι ένα τεράστιο κομμάτι της γυμναστικής, πολύ πιο σημαντικές από οποιαδήποτε άσκηση.

Ποιο είναι το νόημα που αντλείς από τη σωματική προσπάθεια, αυτό που σε εμπνέει να συνεχίζεις;
Όποιος γυμνάζεται από μικρός δημιουργεί μία προσωπική κουλτούρα. Καταλαβαίνεις ότι για να φτάσεις σε ένα στόχο υπάρχει μία διαδικασία. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι τα πράγματα στη ζωή γίνονται μόνα τους, ότι είναι εύκολα. Το να εξελιχτείς στον τομέα σου θέλει προσπάθεια. Ο στόχος λοιπόν και η προσωπική μου ανάγκη για εξέλιξη είναι αυτό που με εμπνέει.

Πώς διατηρείς την αντοχή σου; Προτιμάς το τρέξιμο, το κολύμπι ή το ποδήλατο;
Λόγω μπάσκετ τρέχω αρκετά. Δεν έχω κάνει ποτέ συστηματικά κολύμπι ή ποδήλατο. Οπότε θα έλεγα μέσω τρεξίματος.

FilioStDSC_1478web

«Ο στόχος και η προσωπική μου ανάγκη για εξέλιξη είναι αυτό που με εμπνέει».

Πώς δυναμώνεις τους μυς σου; Προτιμάς όργανα, βάρη ή ελεύθερες ασκήσεις αντίστασης;
Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Σε μικρότερες ηλικίες όλα τα παραπάνω είναι σημαντικά. Από μία ηλικία και μετά είναι συμπληρωματικά. Κυρίως τώρα κάνω ασκήσεις με το βάρος του σώματος.

Ζέσταμα ή αποθεραπεία; Τι βαριέσαι περισσότερο;
Ζέσταμα έκανα πάντα. Αποθεραπεία θα μπορούσα να πω δεν έκανα στο βαθμό που θα έπρεπε. Η κούραση με έκανε να την αποφεύγω. Είναι ένα από τα λάθη που έχω διορθώσει πλέον.

Πώς διατηρείς την ελαστικότητα των μυών σου; Ποιες είναι οι «μυστικές» σου διατάσεις;
Η γιόγκα μου έχει αλλάξει το σώμα, μου έχει δημιουργήσει πλέον την ανάγκη για stretching καθημερινά και σε μεγάλο βαθμό. Δεν υπάρχουν μυστικές διατάσεις. Υπάρχουν διατάσεις.

Ακούς μουσική όταν γυμνάζεσαι, και ποια;
Όλα τα είδη ανάλογα τη διάθεση. Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται μου αρέσει να ακούω ήρεμη μουσική. Μέχρι και κλασσική μουσική έχω βάλει κάνοντας snowboard.

FilioStDSC_1371web

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω μειώσει τα βάρη και έχω βάλει αρκετά τη γιόγκα στην γυμναστική μου».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σπορ και πώς το έχεις εντάξει στο πρόγραμμά σου;
To αγαπημένο μου σπορ και hobby είναι το snowboard. Είναι ο έρωτας της ζωής μου, ένα άθλημα που άλλαξε την κοσμοθεωρία μου.

Ποια είναι η συμβουλή σου για κάποιον που θέλει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του αλλά τον «πνίγει» η αμείλικτη καθημερινότητα;
Για όλους οι καθημερινότητα είναι αμείλικτη. Το μόνο που πρέπει να κάνεις για να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου, είναι απλά να…αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου.

Ποια τρία πράγματα, εκτός από την άσκηση και τη διατροφή, καθορίζουν την ποιότητα της ζωής σου;
Ο χρόνος, το περιβάλλον που δημιουργείς και φυσικά η δουλειά σου που αποτελεί μεγάλο πλέον κομμάτι της καθημερινότητας.

 

Διαβάστε ακόμα: Ξεκίνησα crossfit για να τρώω χωρίς τύψεις

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top