«Το τελευταίο καιρό, εκτός από τις καθημερινές προπονήσεις στο σύλλογό μου ‘’Ο Ολυμπιονίκης’’ (όπου και διδάσκω TaeKwon Do), ξεκίνησα να ασχολούμαι πολύ εντατικά με το Crossfit και με έχει κερδίσει 100%».

«Το τελευταίο καιρό, εκτός από τις καθημερινές προπονήσεις στο σύλλογό μου ‘’Ο Ολυμπιονίκης’’ (όπου και διδάσκω TaeKwon Do), ξεκίνησα να ασχολούμαι πολύ εντατικά με το Crossfit και με έχει κερδίσει 100%».

-Με τι ασχολείσαι;

Απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να κάνει τα πρώτα βήματα, ασχολούμαι και αγαπάω το TaeKwonDo. Όλες οι παιδικές μου αναμνήσεις και οι φωτογραφίες έχουν κοινό σημείο αναφοράς το άθλημα με το οποίο μεγάλωσα και διακρίθηκα στη ζωή μου. Ο πρωταθλητισμός, όμως, απαιτεί πολλά περισσότερα από το να εξασκείσας απλώς στο άθλημα που ασχολείσαι. Κάποτε τα προγράμματα προπονήσεών μου είχαν μέσα τρέξιμο και άρση βαρών, καθώς η αντοχή και η δύναμη παίζουν καθοριστικό ρόλο στο άθλημά μου. Το τελευταίο καιρό όμως, εκτός από τις καθημερινές προπονήσεις στο σύλλογό μου «Ο Ολυμπιονίκης» (όπου και διδάσκω TaeKwon Do), ξεκίνησα να ασχολούμαι πολύ εντατικά με το Crossfit και με έχει κερδίσει 100%.

-Τι ώρα ξυπνάς το πρωί;

Στις 8, καθώς η πρωινή μου προπόνηση είναι στις 10 και πρέπει να δώσω χρόνο στο σώμα μου να ξυπνήσει, αλλά και να χωνέψει το πρωινό γεύμα.

-Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις;

Πηγαίνω στην κουζίνα για φτιάξω το πρωινό μου, γιατί συνήθως ξυπνάω με έντονη πείνα.

«Ξυπνάω πεινασμένος στις 8 κάθε πρωί και αμέσως τρώω γιαούρτι με μέλι, δημητριακά και λιναρόσπορο»

-Τι τρως για πρωινό;

Συνήθως γιαούρτι με μέλι, δημητριακά και λιναρόσπορο, με έναν χυμό να το συνοδεύει. Εναλλακτικά, ένα τοστ με μαύρο ψωμί, γαλοπούλα, και τυρί cottage.

-Τι ημερήσιο πρόγραμμα γυμναστικής ακολουθείς;

Η πρώτη προπόνηση της ημέρας είναι Crossfit. Ξεκινάει στο γυμναστήριο «Crossfit Revolution Thessaloniki» του πολύ καλού μου φίλου και γυμναστή Λευτέρη Δαλαμαγκίδη στις 10 και τελειώνει όποτε εκείνος μου πει ότι τέλειωσε. Εκεί, δουλεύω τη γενική φυσική μου κατάσταση και μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα με έχουν δικαιώσει σε τεράστιο βαθμό. Συνήθως τελειώνω στις 12:30 και μετά έχω ξεκούραση μέχρι τις 5 το απόγευμα, οπότε ξεκινάει η προπόνηση TaeKwonDo με τον αδερφό μου Ανέστη, η οποία διαρκεί μέχρι τις 6:30.

Νικολαίδης

«Η πρώτη προπόνηση της ημέρας είναι Crossfit. Ξεκινάει στις 10 και συνήθως τελειώνει στις 12:30. Μετά έχω ξεκούραση μέχρι τις 5 το απόγευμα, οπότε ξεκινάει η προπόνηση TaeKwonDo με τον αδερφό μου Ανέστη, η οποία διαρκεί μέχρι τις 6:30».

-Υπάρχουν τεχνικές πνευματικής συγκέντρωσης που σε βοηθούν να κρατάς τον επιθυμητό ρυθμό στην προπόνηση;

Ο μόνος τρόπος να κρατήσεις τον επιθυμητό ρυθμό στην προπόνηση είναι να φέρνεις στο μυαλό σου το αίσθημα της απογοήτευσης που θα έχεις όταν δεν θα τα έχεις καταφέρει.

-Όταν προετοιμάζεσαι για ένα μεγάλο στόχο πώς μένεις προσηλωμένος;

Οι καθημερινές προπονήσεις σού θυμίζουν το λόγο για τον οποίο κάθε μέρα μοχθείς και αφιερώνεις όλη σου την ενέργεια. Αν αυτό δεν αρκεί για να σε κρατήσει προσηλωμένο, τότε μάλλον έχεις διαλέξει τη λάθος δουλειά.

-Υπάρχει κάποιο αξεσουάρ που δεν αποχωρίζεσαι στο γυμναστήριο;

Το μπουκάλι μου με το νερό πρέπει να είναι πάντα δίπλα μου. Δεν το λες αξεσουάρ, πραγματικά όμως είναι το μόνο απαραίτητο.

«Ποια άσκηση μισώ; Ξεκάθαρα και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, τα burpees».

-Πώς διατηρείς σταθερό το σωματικό σου βάρος;

Δεν έχω ενα ειδικό πρόγραμμα διατροφής από κάποιον διατροφολόγο. Απλώς τόσα χρόνια πρωταθλητισμού μού έχουν μάθει και τις ιδιαιτερότητες του δικού μου οργανισμού, αλλά και τα φαγητά που πρέπει να αποφεύγω.

-Πες μας μια διατροφική «γουρουνιά» που επιτρέπεις στον εαυτό σου.

Πίστεύω ότι για να έχει διάρκεια η οποιαδήποτε διατροφή κάνεις, πρέπει να υπάρχουν κάποιες «γουρουνιές» για να σπάνε τη μονοτονία. Επιτρέπω στον εαυτό μου όλων των ειδών τις γουρουνιές, απλώς έχουν συγκεκριμένο μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό την εβδομάδα.

-Ποια άσκηση μισείς;

Ξεκάθαρα και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, τα burpees.

-Ποιο είναι το νόημα που αντλείς από τη σωματική προσπάθεια, αυτό που σε εμπνέει να συνεχίζεις;

H καθημερινή επίτευξη στόχων, η μετάθεση των ορίων σου έστω και ένα βήμα παραπέρα ή μια επανάληψη περισσότερο. Το νόημα τελικά σε ό,τι και να κάνουμε στη ζωή δεν είναι να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι απ’ ό,τι ήμασταν την πρηγούμενη;

Νικολαίδης

«Ο μόνος τρόπος για να κρατήσεις τον επιθυμητό ρυθμό στην προπόνηση είναι να φέρνεις στο μυαλό σου το αίσθημα της απογοήτευσης που θα έχεις όταν δεν θα τα έχεις καταφέρει».

-Πώς διατηρείς την αντοχή σου; Προτιμάς το τρέξιμο, το κολύμπι ή το ποδήλατο;

Το τρέξιμο. Αν και δεν είμαι φαν των τεράστιων αποστάσεων, μέχρι τα 15 χιλιόμετρα τα πηγαίνω καλά. Ούτως ή άλλως όμως, οι πρωινές προπονήσεις τις περισσότερες φορές έχουν μέσα τρέξιμο.

-Πώς δυναμώνεις τους μυς σου; Προτιμάς όργανα, βάρη ή ελεύθερες ασκήσεις αντίστασης;

Ποτέ δεν μου άρεσαν τα όργανα γυμναστικής. Πάντα η ενδυνάμωσή μου είχε μέσα ασκήσεις Άρσης Βαρών, ιδίως τώρα με το Crossfit όλα τα βάρη είναι έτσι κι αλλιώς ελεύθερα.

«Βαριέμαι το ζέσταμα! Θα έδινα λεφτά για να ανακαλυφθεί ένα μαγικό κουμπάκι που το πατάς και είσαι ζεστός και έτοιμος για προπόνηση».

-Squat ή pushups; Τι θα ήθελες να είναι ευκολότερο;

Τα… burpees. Ωστόσο, αν έπρεπε να διαλέξω ένα από αυτά τα δύο, θα έλεγα τα pushups, επειδή ευχαριστιέμαι πολύ τη δυσκολία των squat.

-Ζέσταμα ή αποθεραπεία; Τι βαριέσαι περισσότερο;

Το ζέσταμα. Θα έδινα μέχρι και λεφτά για να ανακαλυφθεί ένα μαγικό κουμπάκι που το πατάς και είσαι ζεστός και έτοιμος για προπόνηση.

-Πώς διατηρείς την ελαστικότητα των μυών σου; Ποιες είναι οι «μυστικές» σου διατάσεις;

Η φύση του αθλήματός μου απαιτεί μεγάλη ελαστικότητα. Από πολύ μικρή ηλικία έκανα πάρα πολλές διατάσεις και κατάφερα να γίνω πολύ ελαστικός, οπότε τώρα απλώς το διατηρώ με καθημερινές διατατικές ασκήσεις, ιδίως στην αποθεραπεία.

«Ο καθένας έχει κάποιο χρόνο για τον εαυτό του. Απλώς θα πρέπει να διαλέξει αν δεν μπορεί να ζήσει με μια ώρα ύπνου λιγότερη, ή χωρίς γυμναστική».

«Ο καθένας έχει κάποιο χρόνο για τον εαυτό του. Απλώς θα πρέπει να διαλέξει αν δεν μπορεί να ζήσει με μια ώρα ύπνου λιγότερη, ή χωρίς γυμναστική».

-Ακούς μουσική όταν γυμνάζεσαι, και ποια;

Δεν μπορώ να γυμναστώ δίχως μουσική. Στα πολύ δύσκολα διαλέγω κάποια από τα «σκληρά» παιδικά μου ακούσματα, είτε αυτά είναι Metallica είτε Guns N Roses ή Iron Maiden, αλλά και αρκετά System Of A Down. Στις προπονήσεις του TaeKwonDo, όπου υπάρχει μεγάλη συνεχόμενη διάρκεια, συνήθως ακούω κάτι πιο soft, αλλά σχεδόν πάντα σε αυτό το στυλ.

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου σπορ και πώς το έχεις εντάξει στο πρόγραμμά σου;

Το μπάσκετ, λόγω φόβου τραυματισμού όμως δεν το έχω εντάξει στη ζωή μου στο βαθμό που θα ήθελα. Είναι μια από τις θυσίες μου.

-Ποια είναι η συμβουλή σου για κάποιον που θέλει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του αλλά τον «πνίγει» η αμείλικτη καθημερινότητα;

Πάντα υπάρχει χρόνος, αρκεί να το θες πραγματικά. Ο καθένας θα πρέπει να διαλέξει αν δεν μπορεί να ζήσει με μια ώρα ύπνου λιγότερη, ή χωρίς γυμναστική.

-Ποια τρία πράγματα, εκτός από την άσκηση και τη διατροφή, καθορίζουν την ποιότητα της ζωής σου;

Ο ελεύθερος χρόνος μου, τα άτομα με τα οποία τον περνάω και το χαμόγελο.

 

Φωτογραφίες: Steve Ketner

 

Διαβάστε ακόμα: Κοιλιακοί – Ραχιαίοι: Προσοχή, στραβώνουν το σασί!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top