Οι μυστικές διευθύνσεις του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

Από πού ψωνίζουν –για το μαγαζί και το σπίτι τους– οι σεφ;

 
Ο Άλεξ στο πάσο 1190

O Aλέξανδρος Τσιοτίνης είναι ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC.

«Ιχθυοπωλείο Ελευθερίας Καπινιάρη», Κεντρική Αγορά Αθηνών, τηλ. 695 1000708. Κάτω στην Κεντρική Αγορά, ή αλλιώς στην Ψαραγορά, είναι το μέρος όπου συχνά-πυκνά μπορεί να πιω το πρώτο εσπρεσάκι της ημέρας. Παρέα με τον φίλο από παλιά και συνάδελφο Γιάννη (αυτόν ζητήστε, γιατί η Τέρυ φροντίζει τα παιδιά στο σπίτι), που άφησε τις κουζίνες και μαζί με τη γυναίκα του έχουν πάρει έναν πάγκο και φέρνουν διαλεχτά καλούδια απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας. Εδώ θα βρείτε από κατσούλα και φαγκρί κορωνέικο μέχρι καλκάνι, ανάλογα με την εποχή και την ψαριά. Δεν μού αρέσει να εφησυχάζω, προσαρμόζομαι εγώ στη φύση και όχι η φύση σε μένα, οπότε μην σας ακουστεί παράξενο αν μια μέρα στο μαγαζί σάς πω ότι δεν έχω ψάρι…

Στην επόμενη σελίδα: «Ένα κρεοπωλείο σαν να ζεις ταυτόχρονα σε δυο χωροχρόνους».

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς συστήνει το νέο του «παιδί» που άνοιξε πρόσφατα στο Χαλάνδρι. Ένα μαγαζί όπου υμνεί τον ραφιναρισμένο καφέ Taf, την υγιεινή διατροφή και φιλοδοξεί να γίνει το στέκι των vegans και των χορτοφάγων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τι θα λέγατε για πίτσα με σύκο και τέσσερα τυριά; Ή μήπως εκείνη με λουκάνικο και μπρόκολο; Με φωσκολικό όνομα, μια πιτσαρία στο εναλλακτικό Κουκάκι σερβίρει πίτσες σε περίεργους συνδυασμούς. Ο Βασίλης Δημαράς δοκίμασε μερικές και μεταδίδει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro