Top 5 Top 5 ελληνικά χαρμάνια Cabernet Sauvignon-Merlot για το γιορτινό τραπέζι

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις του κλασικού μπορντολέζικου χαρμανιού στο ελληνικό έδαφος και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα των εορτών.

 

Κτήμα Κατσαρού

Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη): Κρανιά.
Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon 85%, Merlot 15%.
Αμπελώνας: Κρανιά, στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου (750 μ. υψόμετρο).
Οινοποίηση: Ερυθρή οινοποίηση, 24μηνη παλαίωση σε δρύινα βαρέλια, 12μηνη ωρίμανση στη φιάλη.

Δυνατό κρασί, με δομή και ισορροπία που θυμίζουν κλασικό Bordeaux. Από τα πρώτα ελληνικά κρασιά παλαίωσης που κυκλοφόρησαν, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του, συνδυάζοντας το φρούτο και την πυκνότητα που παραπέμπουν σε κρασιά του Νέου Κόσμου με τη φινέτσα και την κομψότητα αυτών του Παλαιού.

⇒ Αρμονία: Πάπια με πουρέ σελινόριζας.

Ενδεικτική τιμή: €20.50.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Εντυπωσιακό κρασί, που σε κερδίζει αμέσως».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close