Η «μαγειρική ποίηση» του Carlo Mirarchi έρχεται στην Αθήνα

Ο Άρης Βεζενές υποδέχεται τον επιδραστικό Αμερικανό σεφ στο Vezené Athens για μια βραδιά γεμάτη συναρπαστικές γεύσεις και θετικό κοινωνικό αποτύπωμα.

 
ChefCarloMirarchi

Ο Carlo Mirarchi είναι τα τελευταία χρόνια talk of the town στη Νέα Υόρκη.

«Η τεχνική του Carlo Mirarchi μοιάζει με μαγειρική ποίηση». Αυτό είχαν γράψει το 2011 οι New York Times, μετά την επίσκεψή τους στο εστιατόριο του Roberta’s στο Μπρούκλιν, τονίζοντας ότι τα casual πιάτα του είναι πολύ πιο δύσκολο να δημιουργηθούν από ότι δείχνουν.

Αυτοδίδακτος, Executive Chef και συνιδιοκτήτης των Roberta’s και Blanca στο Μπρούκλιν, ο Carlo είναι ένας από τους πλέον δημιουργικούς σεφ στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, ενώ έχει φιλοξενηθεί στα κορυφαία έντυπα VOGUE, GQ, Bon Appétit , The Guardian κ.α. για τα ευφάνταστα μενού του που δεν μπαίνουν σε καλούπια.

Και τώρα, ετοιμάζεται να φέρει το ταλέντο και τις γνώσεις του για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός σεφ θα βρεθεί στο αθηναϊκό εστιατόριο Vezené την Πέμπτη 19/1, για το φιλανθρωπικό EMBRACE event, που διοργανώνει ο Άρης Βεζενές.

AVZN

Ο Άρης Βεζενές και η ομάδα του προσφέρουν πάνω από 100 γεύματα σε αστέγους καθημερινά, μέσω της οργάνωσης ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Ο Έλληνας σεφ και δημιουργός του ομώνυμου εστιατορίου είναι επίσης αυτοδίδακτος και μαιτρ της υψηλής… χασαπικής. Επιπλέον, οραματίζεται μια παγκόσμια κουλτούρα φαγητού γεμάτη συναρπαστικές ανταλλαγές όπως αυτή που ετοιμάζει την ερχόμενη εβδομάδα, με τα Ελληνικά προϊόντα να αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο και τις “ταπεινές” παραδοσιακές συνταγές όπως ο τραχανάς να κάνουν διεθνή καριέρα.

vzn_kolaz1

Αριστερά: Το Roberta’s είναι το πιο… rock εστιατόριο του Mirarchi. Δεξιά: Μερικά από τα πιάτα του Blanca που έχουν ενθουσιάσει τους κριτικούς της Νέας Υόρκης.

Αυτή η φιλοσοφία ξεδιπλώνεται στη σειρά δείπνων – έκπληξη που ονομάζει EMBRACE, που έχει ως στόχο να “αγκαλιάσει” σεφ και γαστρονομικές προσωπικότητες που αποκτούν ολοένα σημαντικότερο ρόλο και επιρροή στο διεθνές γαστρονομικό στερέωμα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια γαστρονομική «γέφυρα» ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες του φαγητού και μια ευκαιρία προβολής και της ελληνικής κουζίνας διεθνώς.

Το event της Πέμπτης 19/01 θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Μέρος των εσόδων (η συμμετοχή στο δείπνο με όλα τα ποτά και τα κρασιά στοιχίζει 150€) θα διατεθούν στο πρόγραμμα του Vezené που προσφέρει φαγητό σε πάνω από 100 αστέγους καθημερινά, σε συνεργασία με τον οργανισμό ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

vzn_kolaz2

Από αριστερά: Τα dry aged σιτεμένα βοδινά εξαιρετικής ποιότητας είναι το φόρτε του Vezené, μαζί με τις λαχταριστές ανοικτές πίτες – flatbreads στον ξυλόφουρνο.

//Περισσότερες πληροφορίες για το event θα βρείτε εδώ.

Δείτε το teaser:

 

Διαβάστε ακόμα: 5 μονάκριβες λιχουδιές απ’ όλον τον πλανήτη

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top