Η Cookoovaya Saint-Tropez βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου Pan Dei Palais του διάσημου ομίλου Airelles Collection.

Ένα από τα  αγαπημένα σημεία του χάρτη για τους λογής βαθύπλουτους και φημισμένους αυτού του κόσμου. Ο φάρος του είναι ο πλέον φωτογραφημένος. Αλλά τι να πεις για τα σοκάκια του, το λιμάνι, τα μικρά αλλά καλαίσθητα μουσεία, τις παραλίες, αλλά, φυσικά, και για τα εστιατόριά του. Το Saint-Tropez είναι το καμάρι της Κυανής Ακτής.

Εκεί, ανάμεσα σε τόσα άλλα γνωστά εστιατόρια, φέτος το καλοκαίρι θα βρίσκεται και ένα ελληνικό. Οχι κάποιο τυχαίο, αλλά η Cookoovaya. Με αποφασιστικό βήμα και ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις, ξεκινάει το νέο της ταξίδι στην καρδιά του Saint-Tropez, δίπλα από την πολυσύχναστη Place des Lices.

Το Saint-Tropez έχει εκλεκτικές συγγένειες με την Κέρκυρα, τόπο καταγωγής του σεφ-συνιδιοκτήτη της Cookoovaya, Περικλή Κοσκινά.

Η Cookoovaya γίνεται το πρώτο αθηναϊκό εστιατόριο στη γαλλική ριβιέρα.

Γίνεται έτσι το πρώτο αθηναϊκό εστιατόριο που εγκαθιδρύεται στη γαλλική ριβιέρα, σε έναν διεθνή προορισμό που υποδέχεται κάθε χρόνο επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Από το 2014 έως και σήμερα η Cookoovaya παραμένει σταθερά ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια της Αθήνας, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και προσελκύοντας κοινό από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο που θέλουν να δοκιμάσουν την ελληνική κουζίνα. Τώρα, ήρθε η ώρα να ανοιχτεί σε μεγαλύτερες θάλασσες. Το Saint-Tropez έχει εκλεκτικές συγγένειες με την Κέρκυρα, τόπο καταγωγής του σεφ-συνιδιοκτήτη της Cookoovaya Περικλή Κοσκινά.

Η Cookoovaya Saint-Tropez βρίσκεται εντός του Pan Dei Palais του διάσημου ομίλου Airelles Collection, ένα κομψό ξενοδοχείο με μοναδικό χαρακτήρα και αισθητική.

Το ξενοδοχείο ήταν μια  ιδιωτική κατοικία που χτίστηκε ως ρομαντική χειρονομία για την ινδή πριγκίπισσα Bannu Pan Dei.

Η ιστορία του Pan Dei Palais ξεκινά από το 1835, όταν το ξενοδοχείο ήταν μια  ιδιωτική κατοικία που χτίστηκε ως ρομαντική χειρονομία για την ινδή πριγκίπισσα Bannu Pan Dei – εξού και το όνομα Pan Dei Palais – από τον στρατιώτη Jean-François Allard.

Σε ένα περιβάλλον που αποπνέει μεσογειακή αύρα, «φώλιασε» η Cookoovaya.

Η βαριά, ξύλινη πόρτα οδηγεί σε έναν χώρο γαλήνιο με αναλλοίωτα τα ιστορικά χαρακτηριστικά του κτιρίου και σε έναν μαγευτικό κήπο με γήινα χρώματα – σήμα κατατεθέν του Γαλλικού Νότου. Σε ένα περιβάλλον που αποπνέει μεσογειακή αύρα, «φώλιασε» η Cookoovaya.

Η πρώτη ύλη στην καλύτερη εκδοχή της είναι πάντα ο πρωταγωνιστής, βασισμένη στα κοινά της Ελλάδας με την ύπαιθρο της Προβηγκίας.

Συνδετικός κρίκος των δύο μεσογειακών χωρών είναι μια γαστρονομική κουλτούρα που σέβεται τη γη και τα υλικά της και καλλιεργεί ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων. Η πρώτη ύλη στην καλύτερη εκδοχή της είναι πάντα ο πρωταγωνιστής, βασισμένη στα κοινά της Ελλάδας με την ύπαιθρο της Προβηγκίας. Ο Περικλής Κοσκινάς και στην Cookoovaya Saint-Tropez ακολουθεί την ίδια λογική της ανάδειξης μιας ελληνικής κουζίνας που χαρακτηρίζεται από μέτρο και σύνεση, απαλλαγμένη από εφετζίδικες τεχνικές.

Το μενού της Cookoovaya Saint – Tropez φέρει ελληνικούς τίτλους στις κατηγορίες του.

Οι πελάτες θα μπορούν να γευτούν ωμά ψαρικά, χταπόδι με φάβα, αλλά και τα κερκυραϊκά πιάτα μπιάνκο και μπουρδέτο.

Το μενού της Cookoovaya Saint – Tropez φέρει ελληνικούς τίτλους στις κατηγορίες του, όπως «Courkouti» και «Carvouna» και είναι σχεδιασμένο με γνώμονα το μοίρασμα, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη ελληνική εμπειρία. Οι πελάτες θα μπορούν να γευτούν μερικά από τα ήδη γνωστά στο ελληνικό κοινό πιάτα, όπως τα ωμά ψαρικά, το χταπόδι με τη φάβα, αλλά και τα κερκυραϊκά πιάτα μπιάνκο και μπουρδέτο.

 

//Cookoovaya Saint – Tropez.
Pan Deï Palais, 52 rue Gambetta 83990, Saint-Tropez

 

Διαβάστε ακόμα: Γευστική αναβάθμιση στο Grand Forest Metsovο.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top