Τα top 13 κρεοπωλεία των σεφ – συντονιστείτε για τις θράκες του Πάσχα! (Α’ μέρος)

Αυτά είναι τα κρεοπωλεία της Αθήνας –όπως τα εμπιστεύτηκαν στο Andro– απ' όπου παίρνουν το κρέας το καλό για το εστιατόριο και το σπίτι τους οι σεφ. Προτού αγοράσετε τον οβελία και τα άλλα κοψίδια για το πιο κρεατοφαγικό τραπέζι της χρονιάς, δείτε (με κλειστά μάτια) τι προτείνουν οι ειδικοί.

 
Φωτογραφία: Φιλιώ Σταματοπούλου

Ούτε ένας ούτε δυο, αλλά πέντε σεφ υποκλίνονται στον μαΐστορα του είδους Παναγιώτη Παπούλια και το κρεοπωλείο του στην πλατεία Βαρνάβα του Παγκρατίου. Φωτογραφία: Φιλιώ Σταματοπούλου

 

Η ΕΠΙΛΟΓΗ 5 ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΣΕΦ: Ο «ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ» ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ.

 

DSC_1628-kotsis-300– Σπύρος Κότσης

Με τον Παναγιώτη συνεργάζομαι τα τελευταία δέκα χρόνια. Γνωρίζει να σου πει για τα κρέατα καλύτερα από κάθε άλλον. Τα κρέατα του είναι εξαιρετικά και σιτεμένα, με αποκορύφωμα το αρνάκι γάλακτος, όπως επίσης και το κόντρα μοσχαρίσιο που το σιτεύει για τρεις εβδομάδες. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω και την απίστευτα τρυφερή côte de veau.

//Ο Σπύρος Κότσης είναι σεφ και ιδιοκτήτης μαζί με την αδελφή του Κλαίρη του εστιατορίου «L’Abreuvoir», Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, τηλ. 2107229106.

 

 

 

1Z3B3320-dimitriadis-300– Δημήτρης Δημητριάδης

«Ψαγμένα» κρέατα, ωραίες κοπές και, απ’ όταν μεταφέρθηκε σε καινούργιο χώρο, ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία. Χοιρινό από τη Σπάρτη, κατσίκι από τα Γιάννενα, μοσχάρι Τυρνάβου, εκλεκτά και σχεδόν όλα σιτεμένα. Ο Παναγιώτης Παπούλιας, ο χασάπης μου, είναι μέγας γνώστης των κρεάτων, πάντα συνεπής και μερικές φορές λίγο τρελός (με την καλή έννοια). Όταν έχει κέφια, σε κερνάει τσίπουρο από τον Τύρναβο (με ανάλογο μεζέ) και σου διηγείται ιστορίες.

//Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι σεφ στο εστιατόριο DeCounti , Λεωφ. Κηφισίας 222, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6742229.

 

 

 

Damalas-01-300– Χρόνης Δαμαλάς

Αν και δεν του φαίνεται, το κρεοπωλείο του κυρ Παναγιώτη, στην πλατεία Βαρνάβα, τροφοδοτεί πολλά καλά εστιατόρια της Αθήνας. Νόστιμα κοτόπουλα, φρεσκοσφαγμένα χοιρινά, ωραία σιτεμένα μοσχάρια. Εξαιρετικές και οι γραβιέρες του.

//Ο Χρόνης Δαμαλάς είναι executive chef των Kiku Athens, Kiku Ψυχικό, Kiku Βουλιαγμένης, Kiku Mykonos και Cavo Tagoo.

 

 

 

dissaris_markorossi_2013_12-e1392292993567Danai Issaris-300– Marko Rossi

Μεγάλη ποικιλία σε κρέατα: κιμάς μοσχαρίσιος (κατακόκκινος και γευστικός), σιτεμένα μοσχάρια, εξαιρετική καπνιστή πανσέτα, αλλά και κυνήγια, αν του ζητήσεις. Κι επίσης μεγάλη ποικιλία σε τυριά, αλλά και ολόφρεσκα αβγά.

//Ο Marko Rossi είναι ιδρυτής του maintanos.com και σεφ του εστιατορίου Nixon.

 

 

 

 

VEN-PARIKOS-300– Γιάννης Παρίκος

Και ποιος δεν ξέρει τον κύριο Παναγιώτη; Ό,τι κι αν αγοράσεις, από κρέας –φασιανό μέχρι λαγό–, αλλά και από τυρί, είναι πρώτης ποιότητας. Must το αρνάκι γάλακτος από την ορεινή Αρκαδία.

//Ο Γιάννης Παρίκος είναι ο σεφ των εστιατορίων «Cash» (Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι, τηλ. 212 1004772) και «Water Restaurant» (Asterias Suites, Sani Resort, Χαλκιδική, τηλ. 23740 99 400).

 

 

Κρεοπωλείο Παπούλιας: Πύρρωνος 4-6, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ 210-7518000.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Και του σαλονιού και του αλωνιού», προτείνει ο Χριστόφορος Πέσκιας.

1 2 3 4 5 6 7

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top