10 βραβευμένοι σεφ και 9 αστέρια Michelin «προσγειώνονται» για πέντε ημέρες στη Χαλκιδική

Το Sani Gourmet Festival υποδέχεται φέτος δέκα έντονα ανερχόμενους διεθνείς chef, που θα παρουσιάσουν περισσότερα από 70 κορυφαία πιάτα. Λάβετε θέσεις!

 

Το μότο του Egon είναι “Work hard, play harder” (δούλεψε σκληρά, παίξε σκληρότερα).

Egon Van Hoof: Γνήσιο μεράκι

Τo πρώτο αστέρι Michelin φαινομενικά ήταν εύκολη υπόθεση για τον Egon Van Hoof, πίσω του όμως κρύβεται πολλή δουλειά.

Ο Egon Van Hoof γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία, έξω από το Άμστερνταμ. Από μικρός ήξερε τι ήθελε να κάνει στη ζωή του και όταν του δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει σε εστιατόριο, την άρπαξε. Ξεκίνησε στο Old Rosmolen, στην πόλη Χόορν, δίπλα στον chef Constant Fonk, από τον οποίο έμαθε πολλά και αναθεώρησε άλλα. Έτσι άρχισε το γαστρονομικό του ταξίδι, που συνεχίστηκε ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Τα επόμενα 6,5 χρόνια βρέθηκε σ’ ένα σχετικά νέο εστιατόριο, το Ron Blaauw, με κλασικές βάσεις αλλά καινοτόμο στον τομέα της προετοιμασίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί εξελίχθηκε, βελτιώνοντας την αντίληψή του σε σχέση με τη δημιουργικότητα και τη γεύση. Έχοντας ήδη μαζέψει αρκετές εμπειρίες, του ζητήθηκε να γίνει chef στο εστιατόριο Aan de Poel, όπου παρέμεινε για τα επόμενα επτάμισι χρόνια. Εκεί έμαθε να λειτουργεί, εκτός από head chef, και ως manager, διαχειριζόμενος αποτελεσματικά την ομάδα του.

Το 2015 αποφάσισε να ανοίξει το MOS, ένα εστιατόριο που με την κατάλληλη τοποθεσία, διακόσμηση και κουζίνα θα πρόσφερε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.

Ήταν η στιγμή να ξεκινήσει κάτι δικό του, που θα τον γέμιζε ολοκληρωτικά. Μαζί με τον συνέταιρό του σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο που με την κατάλληλη τοποθεσία, διακόσμηση και κουζίνα θα πρόσφερε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία. Αυτό ήταν το MOS στο νησάκι Ijdok του Άμστερνταμ. Οι προσπάθειές τους απέδωσαν καρπούς και ύστερα από μόλις ενάμιση έτος λειτουργίας κέρδισε το πρώτο αστέρι Michelin. Το μότο του Egon είναι “Work hard, play harder” (δούλεψε σκληρά, παίξε σκληρότερα) κάτι που καταφέρνει πολύ καλά.

Info
23-25 Ιουνίου
Εστιατόριο Ντομάτα, Sani Marina

 

Στην επόμενη σελίδα: Το πάθος του Adam Byatt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή του μήνα

Ο πρώτος Έλληνας Master of Wine μιλάει στον Κίμωνα Φραγκάκη με αφορμή το νέο του βιβλίο «The Wines of Greece»: Μια συζήτηση για τις δυσκολίες του να γίνεις «μαιτρ του οίνου», το χύμα κρασί, την τέχνη της καλοπέρασης και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας μικρός σοκολατί θεούλης, ο Kakau, ανοίγει σε λίγες ημέρες στο Παγκράτι. Επισκεφτήκαμε το νέο παρασκευαστήριο-μαγαζί πρώτοι, και πήραμε μυρωδιά από αυθεντική σοκολάτα με fairtrade πρώτες ύλες -και έμπνευση- από τη Λατινική Αμερική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι μόδες πάνε και έρχονται στην εστιατορική σκηνή, απλώς όπως συμβαίνει με όλες τις μόδες, μέχρι να φτάσουν στη μάζα, έχουν ξεπεραστεί από την ελίτ. Πιστέψτε μας, ξέρουμε τι τρώνε και τι δεν προτιμούν πια οι ψαγμένοι συνδαιτημόνες. Να μας συγχωρεί το λάδι τρούφας αλλά ήρθε η ώρα να χωρίσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάποια μετράνε πάνω από 100 χρόνια ζωής. Άλλα σε ταξιδεύουν στο παρελθόν με τις παραδοσιακές συνταγές τους και το αναλλοίωτο design τους. Ενώ όλα θυμίζουν μια Αθήνα που πολλοί από εμάς δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε. Αυτά είναι τα στέκια που δεν θα «πεθάνουν» ποτέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro