10 βραβευμένοι σεφ και 9 αστέρια Michelin «προσγειώνονται» για πέντε ημέρες στη Χαλκιδική

Το Sani Gourmet Festival υποδέχεται φέτος δέκα έντονα ανερχόμενους διεθνείς chef, που θα παρουσιάσουν περισσότερα από 70 κορυφαία πιάτα. Λάβετε θέσεις!

 

Το μότο του Egon είναι “Work hard, play harder” (δούλεψε σκληρά, παίξε σκληρότερα).

Egon Van Hoof: Γνήσιο μεράκι

Τo πρώτο αστέρι Michelin φαινομενικά ήταν εύκολη υπόθεση για τον Egon Van Hoof, πίσω του όμως κρύβεται πολλή δουλειά.

Ο Egon Van Hoof γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία, έξω από το Άμστερνταμ. Από μικρός ήξερε τι ήθελε να κάνει στη ζωή του και όταν του δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει σε εστιατόριο, την άρπαξε. Ξεκίνησε στο Old Rosmolen, στην πόλη Χόορν, δίπλα στον chef Constant Fonk, από τον οποίο έμαθε πολλά και αναθεώρησε άλλα. Έτσι άρχισε το γαστρονομικό του ταξίδι, που συνεχίστηκε ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Τα επόμενα 6,5 χρόνια βρέθηκε σ’ ένα σχετικά νέο εστιατόριο, το Ron Blaauw, με κλασικές βάσεις αλλά καινοτόμο στον τομέα της προετοιμασίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί εξελίχθηκε, βελτιώνοντας την αντίληψή του σε σχέση με τη δημιουργικότητα και τη γεύση. Έχοντας ήδη μαζέψει αρκετές εμπειρίες, του ζητήθηκε να γίνει chef στο εστιατόριο Aan de Poel, όπου παρέμεινε για τα επόμενα επτάμισι χρόνια. Εκεί έμαθε να λειτουργεί, εκτός από head chef, και ως manager, διαχειριζόμενος αποτελεσματικά την ομάδα του.

Το 2015 αποφάσισε να ανοίξει το MOS, ένα εστιατόριο που με την κατάλληλη τοποθεσία, διακόσμηση και κουζίνα θα πρόσφερε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.

Ήταν η στιγμή να ξεκινήσει κάτι δικό του, που θα τον γέμιζε ολοκληρωτικά. Μαζί με τον συνέταιρό του σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο που με την κατάλληλη τοποθεσία, διακόσμηση και κουζίνα θα πρόσφερε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία. Αυτό ήταν το MOS στο νησάκι Ijdok του Άμστερνταμ. Οι προσπάθειές τους απέδωσαν καρπούς και ύστερα από μόλις ενάμιση έτος λειτουργίας κέρδισε το πρώτο αστέρι Michelin. Το μότο του Egon είναι “Work hard, play harder” (δούλεψε σκληρά, παίξε σκληρότερα) κάτι που καταφέρνει πολύ καλά.

Info
23-25 Ιουνίου
Εστιατόριο Ντομάτα, Sani Marina

 

Στην επόμενη σελίδα: Το πάθος του Adam Byatt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

blog comments powered by Disqus
Πιο δημοφιλή του μήνα

Με τις θερμοκρασίες να εκτοξεύονται και το μυαλό μας να είναι καρφωμένο στις επερχόμενες καλοκαιρινές διακοπές, σας προτείνουμε πέντε μέρη για να αποδράσετε από την καθημερινότητα της πόλης μέσα στην πόλη. Τουλάχιστον μέχρι να έρθει η μέρα που θα πάρετε το πλοίο για το νησί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Πετρόπουλος σχεδίασε το Daily Dose, ένα καφέ που μέσα σε 20τμ σερβίρει (ημερήσιες) δόσεις από στυλ και καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πέντε διαφορετικά στέκια, και ισάριθμα -ίσως και περισσότερα- εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους πιάτα με γαρίδες που δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε, για τα μάτια και τον ουρανίσκο σας μόνο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πήγαν στην Βουδαπέστη για το World Of Coffee Event και γύρισαν με τις βαλίτσες τους γεμάτες τρόπαια. Οι Έλληνες baristi Στάθης Κορέμτας, Διονύσης Μουστής, Μάνος Μαμάκης και Μιχάλης Καραγιάννης έδειξαν πως εδώ στην Ελλάδα ξέρουμε να σερβίρουμε αλλά και να απολαμβάνουμε τον καλό καφέ

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro