Alexandre & Emilie

Οι πατάτες με τ’ αβγά ιδωμένες αλλιώτικα από τ’ αδέλφια Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο στο πιο λαϊκο-κοσμικό κρεατοφαγάδικο της Αθήνας.

-Υλικά:
2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες
4 αβγά
Ηλιέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι

-Εκτέλεση:

Τρίβουμε τις πατάτες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί χωρίς να κάψει. Ρίχνουμε τις πατάτες χωρίς να τις στεγνώσουμε και τις απλώνουμε, ώστε να πιάσουν όλο το τηγάνι. Τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα και τις γυρίζουμε. Προσθέτουμε τα τέσσερα αβγά και με το λάδι βοηθάμε μέχρι να ψηθεί το ασπράδι (προσοχή κρατήστε το αρκετά μαλακό).

Tip: Στο σερβίρισμα προαιρετικά σπάμε τους κρόκους, ανακατεύουμε με το ασπράδι και απλώνουμε πάνω στις πατάτες.

 

Διαβάστε ακόμα: Τρεις εύκολες συνταγές από τον σεφ Ανδρέα Λαγό για τις τελευταίες μέρες της καραντίνας.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top