Τα top 13 κρεοπωλεία των σεφ – συντονιστείτε για τις θράκες του Πάσχα! (Α’ μέρος)

Αυτά είναι τα κρεοπωλεία της Αθήνας –όπως τα εμπιστεύτηκαν στο Andro– απ' όπου παίρνουν το κρέας το καλό για το εστιατόριο και το σπίτι τους οι σεφ. Προτού αγοράσετε τον οβελία και τα άλλα κοψίδια για το πιο κρεατοφαγικό τραπέζι της χρονιάς, δείτε (με κλειστά μάτια) τι προτείνουν οι ειδικοί.

 
«Στο ''Μπαχάρ'' θα βρεις το καλύτερο τσάι, το πιο δυσεύρετο μπαχαρικό, το πιο παράξενο βότανο. Ένα κανονικό trip στην Ανατολή!»

«Τα κρέατα των αδελφών Θάνου και Τάσου Αγγελή ‒πάντα ελληνικά‒ ξεχωρίζουν μες στη μάζα της αγοράς», λέει ο Σταύρος Κουστένης. Φωτογραφία: Γιώργος Σανταμούρης

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΣΤΕΝΗ: «ΑΓΓΕΛΗΣ»

Γιατί δεν αλλάζω αυτό το κρεοπωλείο, το οποίο έχει ιστορία από το 1979; Επειδή τα αδέλφια Θάνος και Τάσος Αγγελής έχουν το πιο καθαρό μαγαζί. Επειδή τα κρέατά τους ‒πάντα ελληνικά‒ ξεχωρίζουν μες στη μάζα της αγοράς (εκλεκτά τα μοσχάρια του, μερακλίδικα τα ‒δικά του‒ λουκάνικα). Επειδή ο Θάνος είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης στις κοπές. Και, τέλος, επειδή, όταν το μαγαζί έχει πολύ κόσμο, μου παραγγέλνει και καφεδάκι, για να μη βαριέμαι περιμένοντας.

«Ο Θάνος είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης στις κοπές. Εκλεκτά τα μοσχάρια του, μερακλίδικα τα ‒δικά του‒ λουκάνικα». Φωτογραφία: Βασίλης Παπασωτηρίου

«Ο Θάνος είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης στις κοπές. Εκλεκτά τα μοσχάρια του, μερακλίδικα τα ‒δικά του‒ λουκάνικα». Φωτογραφία: Βασίλης Παπασωτηρίου

«Αγγελής»: Αιόλου 81 (στη στοά), Βαρβάκειος, τηλ. 210 3232211.

//Ο Σταύρος Κουστένης είναι ο executive chef του Caesar’s Mediterranean Cuisine (τηλ. 2244 031410) και του Caesar’s Gardens Hotel (τηλ. 2244 031537), και τα δυο στη Λίνδο.

Ακόμα 6 κρεοπωλεία: Διαβάστε εδώ το B’ μέρος!

 

Διαβάστε ακόμα: Υπάρχει ελληνικό Black Angus, και μάλιστα σιτεμένο 54 ημερών!

1 2 3 4 5 6 7

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

O δημιουργός του θρυλικού Bar Guru Bar και του σοφιστικέ Buba, Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, ξανακτυπά με ένα -πιο αυθεντικό δεν γίνεται- βιετναμέζικο φαγάδικο στο κέντρο. Μπήκαμε πρώτοι πριν ανοίξει και τα δοκιμάσαμε όλα!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πενήντα τυχεροί aficionados απόλαυσαν ένα σπάνιο masteclass για την ηθική διαχείριση και μέγιστη απόλαυση του κρέατος, συνοδεύοντας εκλεκτά πιάτα με το κορυφαίο ουίσκι Johnnie Walker Blue Label. Την εκδήλωση υποστήριξε η DS7 Crossback, το νέο πολυτελές Γαλλικό SUV.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το επικό φιλέτο Γουέλινγκτον -σε λαχταριστή ζύμη- είναι ένα πολυτελές, vintage παρασκέυασμα που αξίζει κανείς να δοκιμάσει μια φορά στη ζωή του. Φυσικά σε ένα Grand Hotel όπως η Μεγάλη Βρεταννία που ξέρουν να το φτιάχνουν -Ακαδημαϊκά και σε μοντέρνες παραλλαγές- και να το κόβουν με μαεστρία μπροστά σου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς, Chef de Cuisine στο Tudor Hall Restaurant του ξενοδοχείου King George, μας προσκαλεί σε ένα Winter Game με τέσσερα πιάτα που παντρεύουν το κυνήγι με τις ελληνικές γεύσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro