Τα top 13 κρεοπωλεία των σεφ – συντονιστείτε για τις θράκες του Πάσχα! (Α’ μέρος)

Αυτά είναι τα κρεοπωλεία της Αθήνας –όπως τα εμπιστεύτηκαν στο Andro– απ' όπου παίρνουν το κρέας το καλό για το εστιατόριο και το σπίτι τους οι σεφ. Προτού αγοράσετε τον οβελία και τα άλλα κοψίδια για το πιο κρεατοφαγικό τραπέζι της χρονιάς, δείτε (με κλειστά μάτια) τι προτείνουν οι ειδικοί.

 
«Στο ''Μπαχάρ'' θα βρεις το καλύτερο τσάι, το πιο δυσεύρετο μπαχαρικό, το πιο παράξενο βότανο. Ένα κανονικό trip στην Ανατολή!»

«Τα κρέατα των αδελφών Θάνου και Τάσου Αγγελή ‒πάντα ελληνικά‒ ξεχωρίζουν μες στη μάζα της αγοράς», λέει ο Σταύρος Κουστένης. Φωτογραφία: Γιώργος Σανταμούρης

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΣΤΕΝΗ: «ΑΓΓΕΛΗΣ»

Γιατί δεν αλλάζω αυτό το κρεοπωλείο, το οποίο έχει ιστορία από το 1979; Επειδή τα αδέλφια Θάνος και Τάσος Αγγελής έχουν το πιο καθαρό μαγαζί. Επειδή τα κρέατά τους ‒πάντα ελληνικά‒ ξεχωρίζουν μες στη μάζα της αγοράς (εκλεκτά τα μοσχάρια του, μερακλίδικα τα ‒δικά του‒ λουκάνικα). Επειδή ο Θάνος είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης στις κοπές. Και, τέλος, επειδή, όταν το μαγαζί έχει πολύ κόσμο, μου παραγγέλνει και καφεδάκι, για να μη βαριέμαι περιμένοντας.

«Ο Θάνος είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης στις κοπές. Εκλεκτά τα μοσχάρια του, μερακλίδικα τα ‒δικά του‒ λουκάνικα». Φωτογραφία: Βασίλης Παπασωτηρίου

«Ο Θάνος είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης στις κοπές. Εκλεκτά τα μοσχάρια του, μερακλίδικα τα ‒δικά του‒ λουκάνικα». Φωτογραφία: Βασίλης Παπασωτηρίου

«Αγγελής»: Αιόλου 81 (στη στοά), Βαρβάκειος, τηλ. 210 3232211.

//Ο Σταύρος Κουστένης είναι ο executive chef του Caesar’s Mediterranean Cuisine (τηλ. 2244 031410) και του Caesar’s Gardens Hotel (τηλ. 2244 031537), και τα δυο στη Λίνδο.

Ακόμα 6 κρεοπωλεία: Διαβάστε εδώ το B’ μέρος!

 

Διαβάστε ακόμα: Υπάρχει ελληνικό Black Angus, και μάλιστα σιτεμένο 54 ημερών!

1 2 3 4 5 6 7

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Φυτικά τυριά, εναλλακτικά burgers, φαλάφελ με σος ταχίνι και φυσικά εκλεκτός καφές Taf. To 'ΑV IT στη Γλυφάδα είναι το κατάλληλο μέρος για τους λάτρεις των vegan και άκρως υγιεινών πιάτων. Η Αυγή Ιατρού μοιράστηκε μαζί μας τη λατρεία της για τον καφέ και την ηθική του. Και, ναι, τον πίνει πάντα σκέτο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με άπλετη θέα στην ιερό βράχο της Ακρόπολης -και στο εμβληματικό Μουσείο- ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος τεστάρει ένα νέο, χαμηλού προφίλ μπαρ εστιατόριο με φιλόδοξα τάπας (μακαρόν φουαγκρά, νιγκίρι λευκής μελιτζάνας...)καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες οινικές επιλογές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ολα ξεκίνησαν το 2009, σε ένα μικρό, φωτεινό μαγαζί στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Το όραμα του Γιάννη Ταλούμη να πίνουμε εκλεκτό espresso στην Αθήνα σε προσιτές τιμές, απέκτησε σάρκα, οστά και… διαπεραστικό άρωμα. Μια δεκαετία μετά, το Taf Café συνεχίζει να εξελίσσεται και να ορίζει τις τάσεις στον καφέ. Πάρτε κι εσείς μια γεύση, μέσα σε ένα λεπτό, από την κουλτούρα και τον ρυθμό μιας διεύθυνσης που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κίμων Φραγκάκης ταξίδεψε στο Κονιάκ της Γαλλίας για να συναντήσει έναν αξιοθαύμαστο επιχειρηματία: Τον «Στιβ Τζομπς» των ποτών, δημιουργό του σοφιστικέ G’Vine, ενός τζιν από σταφύλια, που μοσχοβολάει καλοκαίρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro