Στη μπροστινή σάλα πρωταγωνιστής είναι η ξύλινη μπάρα που ακολουθεί τις γραμμές του κτηρίου (instagram.com/ananacoffeefood/ & instagram.com/lon/).

ANÄNA Coffee food

Δεν έχει κλείσει χρόνο και ήδη παίζει δυνατά τις προτιμήσεις των coffee lovers για μια καλή κούπα καφέ στο κέντρο. Φωτεινό, γεμάτο τζαμαρίες που επιτρέπει το χάζι έξω στην Πραξιτέλους, με λιτή διακόσμηση που βγάζει τραπέζια στην παρακείμενη στοά –μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και instagram-ικές στοές της πόλης.

Στη μπροστινή σάλα πρωταγωνιστής είναι η ξύλινη μπάρα που ακολουθεί τις γραμμές του κτηρίου, ενώ στην πίσω με τους ξύλινους πάγκους και τα τραπέζια, η ανοιχτή κουζίνα. Τι θα δοκιμάσουμε; Έκτος από το ισορροπημένο blend ροής (Βραζιλία-Ουγκάντα) με τις ήπιες οξύτητες και την γλυκάδα, στους μύλους τους φιλοξενούν και καφέδες μοναδικής προέλευσης σαν αυτόν από την Κένυα και έναν ακόμα από την Κόστα Ρίκα.

Τραπεζάκια έξω στην παρακείμενη στοά και εκλεκτές παρουσίες τριγύρω όπως η εικονιζόμενη  Μαριλένα Κοντού (instagram.com/ananacoffeefood/ & instagram.com/lon/).

Ο πρώτος είναι αρκετά γλυκός και με νότες από αποξηραμένο σύκο και ξηρούς καρπούς, ενώ ο δεύτερος έχει μια αίσθηση μήλου και κανέλας, και βαθιά σοκολατένια επίγευση. Στο εναλλακτικό ANÄNA θα βρείτε επίσης και πολλές γλυκές αλλά και αλμυρές –τελευταία σερβίρουν και brunch- προτάσεις που είναι προσανατολισμένες στην vegetarian και vegan φιλοσοφία. Θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε τόσο την λαχταριστή μηλόπιτα όσο και τα αφράτα cinnamon rolls.

(Πραξιτέλους 33, Αθήνα).


 

Ολα ξεκίνησαν από τον αριθμό 7 της Εμμανουήλ Μπενάκη (Μόνικα Κρητικού).

Taf Café

Μια δεκαετία ζωής είναι επαρκής χρόνος για να χαρακτηρίσουμε ένα στέκι modern classic. Ήταν το 2009, όταν δημιουργός του, Γιάννης Ταλούμης, διέγνωσε την σχετική έλλειψη κουλτούρας γύρω από τον espresso και με την ομάδα του ανέλαβε να αποδείξει στους αθηναίους ότι ο εκλεκτός καφές δεν είναι είδος πολυτελείας.

Η ομάδα του Taf Café, η οποία ξεκίνησε, εκτός από τον Γιάννη Ταλούμη, με τους baristi Στέφανο και Σταύρο Δωματιώτη και τον head roaster Ηλία Ταλούμη, ανέλαβε και πέτυχε, όχι μόνον την τεχνική αρτιότητα του καφέ που απολαμβάνει ο πελάτης, αλλά προχώρησε ένα μεγάλο βήμα παραπέρα: το να τον μετατρέψει από απλό καταναλωτή σε κοινωνό της κουλτούρας του καφέ.

Ένας πλούσιος καπουτσίνο δεν εξαρτάται μόνο από το καυτό γάλα αλλά κυρίως από τον εκλεκτό εσπρέσο που έχει ως βάση (Μόνικα Κρητικού).

Το πρωτοποριακό Taf Café, είναι ένα στέκι για aficionados του εκλεκτού εσπρέσο και του γενναιόδωρου καπουτσίνο που από την Αθήνα έφτασε να συζητιέται σε καφεϊκούς κύκλους διεθνώς. Και ενώ ο καφές Taf βραβεύεται στο εξωτερικό και σερβίρεται σε κορυφαία στέκια από το Μιλάνο ως τη Σιγκαπούρη και από την Κηφισιά ως τη Γλυφάδα, το flagship μαγαζί της Εμμανουήλ Μπενάκη συνεχίζει, αθόρυβα, να προσφέρει εξαιρετικό καφέ -σε καλές τιμές- στη γειτονιά και να αναζητεί το επόμενο «κύμα» στις τάσεις του καφέ.

(Taf Café, Εμμανουήλ Μπενάκη 7, Αθήνα).


 

Βερολινέζικη εσάνς σε ένα πρώην κορνιζάδικο της οδού Σόλωνος.

Philos Athens

Φθαρμένοι τοίχοι; Τσεκ. Αυγά ποσέ με αβοκάντο; Τσεκ. Κορίτσια με τουίντ σακάκια και ugly sneakers; Τσεκ. Ναι, στο Philos νιώθεις ότι έχεις μπει στην Αθηναϊκή πρεσβεία του Instagram, αλλά μη σε ξεγελά η όμορφη χιψτεριά του. Είναι ένα αυθεντικό στέκι με διακριτικό σέρβις, ποιοτικό φαγητό και στυλάτη μουσική ακόμα και μέσα στις τουαλέτες.

Και βέβαια με εξαιρετικό καφέ: Πυκνός espresso Illy, σε λεπτό πορσελάνινο φλυτζάνι με το πιο μινι cookie που έχετε δει ποτέ. Λυπάσαι να το φας αλλά είναι νοστιμότατο εκτός από γλυκούλι. Πιείτε μια γουλιά και χαζέψτε τα χάρτινα περιστέρια – οριγκάμι που κρέμονται από την ξύλινη σκεπή.

Ένα λεπτό πορσελάνινο φλιτζάνι από μυρωδάτο espresso Illy.

Φεύγοντας, κάντε μια στάση να χαζέψετε τα coffee table magazines δίπλα στην είσοδο, τα οποία πωλούνται και ανανεώνονται μηνιαίως. Από το Ελληνικό NOMAS του Γιάννη Μπουρνιά, μέχρι το Παριζιάνικο – Λοσαντζελεσιανό PURPLE, του Olivier Zahm.

(Philos Athens, Σόλωνος 32, Αθήνα).


 

Γήινα χρώματα, σκανδιναβικό στιλ. Το Cultivos Coffee στη Ν. Σμύρνη είναι διαφορετικό στέκι (Mόνικα Κρητικού).

Cultivos Coffee

Η πολύβουη Ομήρου στη Νέα Σμύρνη, αλλά και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία είναι γεμάτοι από καφετέριες. Κι όμως, δεν είναι όλες ίδιες. Το Cultivos Coffee είναι μια κατηγορία μόνο του. Είναι ένα άκρως οικολογικό μαγαζί το οποίο δεν δίνει προτεραιότητα στη φανταχτερή διακόσμηση, αλλά προτιμά τις απλές, λιτές γραμμές που «καδράρουν» τα μικρά έργα τέχνης που είναι οι φρεσκοφτιαγμένοι, καυτοί και αρωματικοί καφέδες με ονομασία προέλευσης, από τα χέρια εκπαιδευμένων baristi.

Μπορείτε να επιλέξετε τον καφέ «ροής» (έτσι ονομάζεται το βασικό χαρμάνι που έχουν πάντα στους μύλους τους), τον Pianeta. Ένα blend από την Γουατεμάλα, την Βραζιλία και την Κολομβία. Επίσης, τον Corazón Cheri Bota από την Κόστα Ρίκα, έναν ιδιαίτερα γλυκόπιοτο καφέ. Υπό μορφή espresso χαρίζει ένα όμορφα αρωματικό φλιτζάνι με έντονη βανίλια στη μύτη. Μην παραλείψετε και τον Esperanza που προέρχεται και αυτός από την Κόστα Ρίκα. Με στρογγυλεμένη οξύτητα, όμορφο και μακρύ τελείωμα αλλά και επίγευση από κόκκινο σταφύλι που μένει στον ουρανίσκο.

Pianeta, Corazón Cheri Bota, Esperanza: Όποια από τις τρεις ποικιλίες επιλέξετε, δεν θα πιείτε έναν απλό καφέ (Μόνικα Κρητικού).

Την προσοχή σας θα τραβήξουν ακόμη οι έξυπνες σαλάτες  που σερβίρονται σε γυάλινα βαζάκια, αλλά και η χειροποίητη μηλόπιτα που συνδυάζεται έξοχα με τον καφέ φίλτρου Esperanza.  Είστε on the go? Μαζί με έναν καυτό cappuccino Pianeta στο χέρι, σε οικολογικό καφέ χάρτινο κύπελλο, πάρτε μαζί σας και ένα αφράτο muffin καραμέλας!

(Cultivos Coffee, Oμήρου 48, Ν. Σμύρνη).


 

Το Dope φιλοξενείται σε ένα κτίριο που χρονολογείται από τις αρχές περίπου του 19ου αιώνα (Μόνικα Κρητικού).

Dope

Ένα ολόφρεσκο, όμορφο και χαριτωμένο καφέ που άνοιξε πριν από λίγο καιρό στην γωνία της Βύσσης που βλέπει στην Αθηνάς. Το Dope φιλοξενείται σε ένα κτίριο που χρονολογείται από τις αρχές περίπου του 19ου αιώνα. Κοινώς βρίσκεται σε ένα οικοδόμημα που έχει δει και έχει περάσει πολλά. Φυσικά ανακαινίστηκε πλήρως.

Με το που μπαίνεις στο μαγαζί σού έρχονται μυρωδιές από βούτυρο και γλυκά. Σε αυτό το κομμάτι οι άνθρωποι του Dope συνεργάστηκαν με τον αρτοποιό Kamel Saci που επιμελήθηκε τα γλυκά αλλά και τα αλμυρά bagels που σερβίρουν. Έτσι θα δοκιμάσετε βουτυράτα brioches (απλά, ζάχαρης, μήλου -είναι άπαιχτα- και σοκολάτας), κέικ λεμονιού, με φιστίκι Αιγίνης αλλά και καρότου και τα διάσημα, λαχταριστά roll κανέλας καθώς και μικρά γαλλικά κανελέ που γίνονται μια απολαυστική μπουκιά.

Στο Dope υπάρχουν δύο blends που έχουν φτιαχτεί από τον Αντώνη Τζαρουγκιάν (Μόνικα Κρητικού).

Στον καφέ τώρα που είναι και ένας από τους βασικούς πυλώνες του μαγαζιού υπάρχουν δύο blend που έχουν φτιαχτεί από τον Αντώνη Τζαρουγκιάν. Το πρώτο είναι ένας συνδυασμός από την Βραζιλία, την Αιθιοπία και την Ινδία (εδώ έχουμε την συμμετοχή robusta) και δίνει ένα ευχάριστο αποτέλεσμα χωρίς πολλές οξύτητες που πίνεται εύκολα τόσο ζεστός όσο και κρύος. Το έτερο blend περιλαμβάνει καφέδες που έρχονται από την Γουατεμάλα, την Ονδούρα, την Βραζιλία και την Αιθιοπία και έχει γλυκό, ισορροπημένο προφίλ που συνδυάζεται όμορφα και με το γάλα. Φυσικά υπάρχει και η επιλογή ενός καφέ μοναδικής προέλευσης που θα αλλάζει τακτικά ανάλογα με την διαθεσιμότητα του.

(Dope, Bύσσης 25, Μοναστηράκι).


 

Ο θαυμαστός κόσμος του πολύχρωμου μπαρ (Μόνικα Κρητικού).

Athénée

Το ιστορικό καφέ της Αθήνας, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της πόλης και επί 80 έτη λειτούργησε ως Zonar’s, ονομάζεται πλέον Athénée. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου υπήρξε ο τόπος συνάντησης επί σειρά ετών για προσωπικότητες της πολιτικής και της τέχνης δημιουργώντας μία δική της παράδοση και ιστορία. Το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει και στις μέρες μας.

Ο συνδημιουργός του Athénée, Χρύσανθος Πανάς, μίλησε προσφάτως στο Andro για τον καφέ και ανέλυσε τη φιλοσοφία του: «Δίνουμε τη μέγιστη σημασία στον καφέ, αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε ζητήσει από την Taf να ετοιμάσει ειδικά χαρμάνια αποκλειστικά για εμάς, τα οποία επιλέξαμε ύστερα από επαναλαμβανόμενες δοκιμές».

Ο καφές Taf εγγυάται το αποτέλεσμα στο Athénée (Μόνικα Κρητικού).

Στο Athénée μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας πίνοντας εκλεκτό καφέ (εσπρέσο, καπουτσίνο ή φίλτρου), να συνεχίσετε το μεσημέρι με δημιουργίες του βραβευμένου σεφ Νίκου Σκλήρα ή γλυκά «κολασμένες» δημιουργίες του Στέλιου Παρλιάρου και να φτάσετε ως το βράδυ για να πιείτε με ησυχία το ποτό σας. Οποια ώρα κι αν επιλέξετε, από μπροστά σας θα περάσει όλο το ταμπλό βιβάν της Αθήνας.

(Athénée, Βουκουρεστίου 9, Αθήνα)


 

Το ατμοσφαιρικό bar-restaurant Noel είναι γεμάτο “κρυφές” γωνιές (Μόνικα Κρητικού).

Noel

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, το Noel είναι ο ορισμός της διαρκούς γιορτής. Είναι ένα «holiday bar» που αν το πρωτοκοιτάξεις έχεις την αίσθηση πως έχεις μπει μέσα σε μια χρονομηχανή όπου μπορείς να πιεις τον εκλεκτό Taf καφέ σου ή να απολαύσεις κοκτέιλ σε μια ατμόσφαιρα βίντατζ αλεγκρίας.

Ο Χρήστος Ευκρατίδης, εκ των ιδιοκτητών του Noel, είχε φιλοξενηθεί στη στήλη «Taficionados» του Andro και είχε εξηγήσει επαρκώς το σκεπτικό του για τον καφέ και όχι μόνο: «Στο Noel προσπαθούμε να έχουμε μία ποιότητα σε όλα τα προϊόντα μας. Στο ποτό, στο φαγητό, στις πρώτες ύλες μας, στην μουσική, οπότε ήταν λογικό επόμενο να αναζητήσουμε και την καλύτερη πρόταση και στον καφέ».

Αυτό το τόσο ιδιαίτερο ερυθρωπό χρώμα του εκλεκτού καφέ Taf (Μόνικα Κρητικού).

Αν βρεθείτε στο κέντρο, αφού έχετε κάνει τα ψώνια σας ή τον περίπατό σας, αξίζει τον κόπο να σταθείτε στο Noel για έναν εσπρέσο. Οσο για τις βραδινές εξόδους, ετοιμαστείτε για αξιόλογα πάρτι (ειδικά τώρα στις γιορτές). Δεν θέλετε άλλο καφέ; Πιείτε μια καφέ και κρεμώδη Guiness draft στην υγειά μας.

(Νoel, Κολοκοτρώνη 59Β, Αθήνα).


 

Στην “Καφεΐνη” η μηχανή του εσπρέσο είναι κόκκινη, και ο καφές δυνατός. Δεξιά: O γάλλος φιλόσοφος Λουί Αλτουσέρ, Artwork της Όλγας Μαυρομμάτη που δεσπόζει στον τοίχο του μαγαζιού.

Καφεΐνη espresso bar

Όσοι ζουν στα Εξάρχεια, ξέρουν. Ένα συνοικιακό μεν αλλά με υπερτοπικού επιπέδου espresso μαγαζάκι, που δίνει κυρίως καφέδες για έξω. Τί καφέδες όμως: Πυκνούς, όσο πρέπει όξινους και πάντα δυνατούς, για σύγχρονους “μερακλήδες”.

Μη σας κακοφανεί που ο φρέντο σας δεν φτάνει ούτε ώς τη μέση του μεγάλου πλαστικού ποτηριού. Είναι καφές, όχι νερό. Πιείτε μια μικρή γουλιά και πείτε μας αν λέμε ψέμματα. Πίσω από το μπαρ, μια παρέα γελαστών νέων που με γρήγορες κινήσεις σκαρώνουν τα ροφήματα ακούγοντας δυνατά μουσική. Στην τελευταία μας επίσκεψη τα ηχεία έπαιζαν Νέγρο του Μοριά. Ωραίος.

Και δώστου καφέδες όλη μέρα… Τα κέρματα δεν προλαβαίνουν να σηκωθούν από τον πάγκο. Σαν γκρουπιέρηδες, τα παιδιά της Καφεΐνης σπρώχνουν προς τη μεριά σου για ρέστα, τα ψιλά που άφησε ο προηγούμενος. Μαζί με ένα ωραίο κουλούρι κανέλας κέρασμα, αν και αυτά το μεσημέρι τελειώνουν.

(Καφεΐνη, Χαριλάου Τρικούπη 110, Αθήνα).


 

Η είσοδος σε προδιαθέτει ευχάριστα. Η ελιά σε ρόλο υποδοχής, ο πράσινος τοίχος με τα μυρωδικά, τα τραπέζια όπου μπορείς να πιεις τον καφέ σου και το μανάβικο για να αγοράσεις όλα τα χρειώδη (Μόνικα Κρητικού).

ERGON House

Aπό τις πιο ξεχωριστές και πρωτοποριακές ιδέες μαγαζιών που άνοιξαν το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Αθήνας. Ένας πολυχώρος που δομείται πάνω στις ανάγκες των πελατών, αλλά και των περαστικών. Μπορείτε να καθίσετε να πιείτε τον καφέ σας, να φάτε, να ψωνίσετε από το κρεοπωλείο, το ψαράδικο ή το σούπερ μάρκετ που υπάρχουν μέσα στο Ergon House ή να αγοράσετε τα λαχανικά σας.

Μπορείτε, όμως, αν δεν είστε Αθηναίοι και έρχεστε στην πρωτεύουσα για δουλειές ή για μια μίνι εκδρομή, να μείνετε και στο ξενοδοχείο που λειτουργεί εντός του Ergon House. Για να περιοριστούμε όμψς στα του καφέ, οι αδελφοί Δούζη (οι άνθρωποι που οραματίστηκαν το Ergon) μάς είχαν μιλήσει για τη σχέση που έχουν με τον δημοφιλέστερο των ροφημάτων:

Καπουτσίνο με καφέ Taf σε χειροποίητο φλιτζάνι (Μόνικα Κρητικού).

«Δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία και αυτό είναι κάτι που κάνουμε σε συνεργασία με την Taf. Από τα ειδικά χαρμάνια που κάνει για εμάς η Taf μέχρι το micro roaster του ERGON House και τη θρυλική μηχανή La Marzocco Leva αγαπάμε και επενδύουμε στον καφέ». Εκεί θα δοκιμάσετε το blend Grandma’s Boy που καβουρντίζεται αποκλειστικά για το ERGON και μάλιστα σε ειδικά χειροποίητα φλιτζάνια (άλλος ένας νεωτερισμός του μαγαζιού).

(ΕRGON House, Mητροπόλεως 23, Αθήνα).


 

Η οικογένεια του Feyrouz: η μανά Ελένη – Φεϊρούζ, οι γιοι της Ανδρέας (αριστερά) και Σάββας, και ο περήφανος μπαμπάς (Μόνικα Κρητικού).

Feyrouz

Στρίβοντας από την Αιόλου, στο μικρό δρόμο της Καρόρη, εκεί που κάνει γωνία με την Αγάθωνος βρίσκεται ένας χώρος όπου τα αρώματα της Ανατολής σε πιάνουν από τη μύτη και σε ταξιδεύουν. Δεν χρειάζεται να σας πούμε πολλά περισσότερα για το Feyrouz. Εδώ και περίπου πέντε χρόνια προσφέρει αυτό το γευστικό –και όχι μόνο- ταξίδι απλόχερα.

Τα λαχματζούν, τα «πιντέ» -έτσι ονομάζουν τα λεπτά πεϊνιρλί τους- οι σούπες αλλά και το γοητευτικό ρύζι Βοσπόρου μπήκαν αβίαστα στη ζωή των Αθηναίων. Τώρα, ξεκίνησε και η γλυκιά εκδοχή του Feyrouz ακριβώς δίπλα. Φυσικά, μπορείτε να συνδυάσετε τον μπακλαβά σας, το καζάν ντιπί ή το χρυσαφένιο κιουνεφέ με έναν εκλεκτό Τούρκικο καφέ.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τον ιμπρικ- καφέ στο μπρίκι- με 3 εστίες γκαζιού και δίπλα ο μύλος όπου αλέθεται το σουσάμι για φρέσκο ταχίνι (Μόνικα Κρητικού).

Στο μαγαζί υπάρχει ένας χώρος διαμορφωμένος ειδικά για τον ιμπρικ- καφέ στο μπρίκι- με 3 εστίες γκαζιού, δίπλα στο μύλο όπου φρεσκοαλέθεται το ταχίνι. Εδώ ο ανατολίτικος καφές έχει την τιμητική του –μετά τα γλυκά. Δύο οι επιλογές που έχετε: ένα χαρμάνι που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Feyrouz με μπαχαρένιο προφίλ και ένας μοναδικής προέλευσης, από την Κολομβία, που κάνει την εμπειρία του συγκεκριμένου καφέ μοναδική. Single estate βραστός καφές στο μπρίκι; Γιατί όχι!

(Feyrouz, Καρόρη 23 & Αιόλου, Κέντρο).


 

Στο Redd ο πελάτης διαλέγει και φτιάχνει το δικό του blend κάθε φορά ανάλογα με τα γούστα του (facebook.com/reddcoffee/).

Redd

Για πολλά χρόνια βρισκόταν «εξοστρακισμένο» στον Φάρο του Ψυχικό. Από το φετινό όμως καλοκαίρι κατοικοεδρεύει στο Κολωνάκι σε έναν πιο μικρό αλλά ζεστό χώρο. Ένα ακόμα Redd έχει ανοίξει και στη Γλυφάδα.

Η μεταγραφή του στο κέντρο έφερε και μια μεγάλη αλλαγή και ένα ωραίο και πρωτότυπο concept. Ο πελάτης διαλέγει και φτιάχνει το δικό του blend κάθε φορά ανάλογα με τα γούστα του. Μπροστά από τους μύλους βρίσκονται χαρτάκια όπου αναγράφονται κάποια κοινής αποδοχής χαρακτηριστικά του καφέ ή αρώματα και γεύσεις όπως: όξινος, γλυκός, ξηροί καρποί, σοκολάτα κτλ.

Ο κάθε πελάτης διαλέγει μέχρι τρία από αυτά και οι έμπειροι baristi που βρίσκονται πίσω από την μηχανή ετοιμάζουν στην στιγμή το blend. Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που δεν βασίζεται στις χώρες προέλευσης του καφέ αλλά στα χαρακτηριστικά του και φυσικά στα γούστα του κάθε καταναλωτή.

(Redd, Καψάλη 8, Κολωνάκι).


 

Η φωλιά του Rabbit Punch, βρίσκεται στην πλατεία του Προφήτη Ηλία (Μόνικα Κρητικού).

Rabbit Punch

Ψηλά, στην πλατεία του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι, σε μια γωνία, με έναν πλάτανο απέξω και φαρδιά πεζοδρόμια. Εκεί βρίσκεται η φωλιά του Rabbit Punch. Φωτεινό, με μεγάλες τζαμαρίες που ανοίγουν διάπλατα, απαλό άσπρο στους τοίχους που σπάει με ροζ και πράσινες λεπτομέρειες, το The Rabbit Punch έχει ένα ελαφρύ άρωμα Wes Anderson.

Εκεί θα πιείτε καφέ που καβουρδίζεται στο ισόγειο της Ηρακλειδών από τον Γιώργο Δεληχρήστο – σχετικά πρόσφατα κέρδισε και το Εθνικό Πρωτάθλημα Roasting- αλλά θα έχει κι από άλλες χώρες. Γευόμαστε καφέδες που έρχονται από την Γουατεμάλα, τον Παναμά και την Αιθιοπία.

Τραπεζάκια έξω για τις καλές και ηλιόλουστες ημέρες (Μόνικα Κρητικού).

Το βράδυ μπορείτε να πάρετε ιδέες από τον κατάλογο των κοκτέιλ στον οποίον συμπεριλαμβάνονται και πέντε προτάσεις όπου ο καφές φλερτάρει με το ρούμι, το ουίσκι, το mezcal, το gin και το βερμούτ. Αν πάλι σας άνοιξε η όρεξη, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 16:00 σερβίρει brunch όπου πρωταγωνιστής είναι το αυγό. Η ροή των πιάτων δεν σταματάει νωρίς το απόγευμα, αλλά συνεχίζει μέχρι τις δώδεκα περίπου το βράδυ, και παίζει λίγο πιο «βρόμικα»: Hot dogs, πίτσες, σάντουιτς και croques madame και monsieur θα στολίζουν τα τραπέζια.

Όσο για τη σπεσιαλιτέ του “κουνελιού”; Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τον freddo flat white έτσι ακριβώς όπως πρέπει να σερβίρεται: χωρίς καλαμάκι και πάγο.

(Rabbit Punch: Ευφράνορος 40, Παγκράτι).

 

Διαβάστε ακόμα: Στο Jar με την Μάνια Ντέλου, για tailor made γλυκά και εκλεκτό καφέ Taf.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top