Most Viewed

Στο σουβλατζίδικο του Κορυδαλλού, ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουρουμιχάκης κατάλαβε πως fusion κουζίνα - εδώ η Ήπειρος συναντά τη Μικρά Ασία - μπορεί να προκύψει αβίαστα και στο παραδοσιακό μας έδεσμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η δημοσιογράφος Φανή Πλατσατούρα αγαπάει το μπιφτεκένιο σουβλάκι του «Καλοψημένου», ανάμεσα στο Κολωνάκι και στα Εξάρχεια, για λόγους που υπερβαίνουν τη γεύση του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η δημοσιογράφος της «Καθημερινής» διηγείται την πορεία της σχέσης της με το σουβλάκι, από ένα κλασικό στέκι της Νέας Σμύρνης μέχρι το εβδομαδιαίο - πλέον - της Τρίτης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο δημιουργός του Bitterbooze.com μας συστήνει ένα μικρό μαγαζί σε μια γειτονιά του Νέου Κόσμου, που εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, σερβίρει έναν από τους πιο νόστιμους και ποιοτικούς γύρους στην Αθήνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Aπό τα Χανιά έως τη Βουλιαγμένη και από τη Νέα Σμύρνη έως τη Θεσσαλονίκη. Τα εννέα αυτά κλασικότατα σουβλατζίδικα ποντάρουν στη γεύση και όχι στη μόστρα. Επιλέγει η Άρτεμις Κατσούλη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καλαμάκι χοιρινό και σουτζουκάκι σαλονικιώτικο. Τίμιο κρέας, αφράτη πίτα, χωρίς πατάτες. Μικρά και αυθεντικά σουβλάκια, όπως πρέπει να είναι. Τα δοκιμάσαμε πρώτοι και γράφουμε τις εντυπώσεις μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ζουμερή παχιά πίτα, αλλά χωρίς πολύ αλάτι, λάδια ή πατάτες. Ο head pastry Chef του «Funky Gourmet» Αντώνης Σελέκος, γράφει για το αγαπημένο του σουβλατζίδικο στο κέντρο της Αθήνας, με ιστορία από το 1951.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αν ψάχνετε «σοβαρό» κεμπάπ, ο μαιτρ του είδους, ο Αρμένιος κύριος Τόμας, σερβίρει καθημερινά αυτό που ξέρει καλύτερα: κεμπάπ, λαχματζούν, φαλάφελ, γιαουρτλού και παστουρμαλί. Το μαγαζί είναι ταπεινό, οικονομικό και τίμιο. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος τον εμπιστεύτηκε, δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπορεί η γνωστή συγγραφέας να παραδέχεται ότι δεν είναι φανατική του εθνικού μας street food, αλλά τα παιδιά της που ξέρουν από καλό σουβλάκι επιλέγουν φανατικά το «Boutique souvlaki» στο Ψυχικό. Ως γνωστόν, τα παιδιά είναι πάντα οι πιο δύσκολοι κριτές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας γιος πρώην σουβλατζήδων αποφάσισε να κόψει το κρέας και γράφει για το τελευταίο του τυλιχτό. Ένα τίμιο σουβλάκι σε ένα συνοικιακό στέκι στη Δάφνη με αρκετά χρόνια ιστορίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top