Πιο δημοφιλή

Ο Παγκόσμιος Πρεσβευτής του World Class μίλησε αποκλειστικά στο Andro στα πλαίσια του Athens Fine Drinking, για τη νέα εποχή στον κόσμο του ποτού, την ποιότητα έναντι της ποσότητας και την αποφυγή του δήθεν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γευσιγνωσία είναι η αντίδραση του νου κατά την κατανάλωση ενός κρασιού. Οι περισσότεροι αδιαφορούν γι’ αυτό και μόνον οι εκπαιδευμένοι δοκιμαστές μπορούν να την καταγράψουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Περιγράφοντας ένα κρασί ταυτόχρονα αλλάζουμε και τον τρόπο που το αντιλαμβανόμαστε, γράφει ο οινολόγος Αργύρης Τσακίρης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σεφ του Bakalo της Μυκόνου, μαζί με τέσσερις ακόμα Έλληνες συναδέλφους του, συμμετείχε στο Gifts from Greece event που διοργάνωσε το James Beard Foundation και μας μίλησε για αυτή την ξεχωριστή εμπειρία του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ελαχιστοποιεί τα λάθη, παράγει πιο αντικειμενικά αποτελέσματα και φέρνει πιο κοντά στην πλήρη εικόνα του κρασιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Όπως και τα προηγούμενα άρθρα, το παρόν αποτελεί παράφραση βιβλίων μετατοπισμένων στο χώρο του κρασιού. Το συγκεκριμένο περιλαμβάνει μια μηχανή μετατόπισης του βιβλίου «Καπιταλισμός και Σχιζοφρένεια» των Ζιλ Ντελέζ και Φελίξ Γκουαταρί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η απόλαυση του κρασιού, όπως και κάθε άλλη απόλαυση, αποτελεί γίγνεσθαι και ποτέ είναι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η επίδραση των καλλιτεχνικών κινημάτων στο κρασί, η δυναμική του Νέου Κόσμου και η επιστροφή στη λεπτότητα των χαρακτήρων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ηθοποιός Νέστορας Κοψιδάς ξεκίνησε μια αλλιώτικη εκπομπή μαγειρικής. Μια εκπομπή στην οποία συναντάει μετανάστες της Αθήνας και μαγειρεύει μαζί τους, δικές τους εξωτικές και μη συνταγές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ακόμη και το Βυζάντιο, έντονα χριστιανικό, ανάμεσα σε δύση και ανατολή, πέρασε μια περίοδο εικονοκλασίας χωρίς όμως αυτό να επηρεάσει την καλή του σχέση με το κρασί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εδώ επιχειρείται μια ακροβασία, σε σημείο υπερβολής, μεταξύ καλλιτεχνικών ρευμάτων, τεχνολογίας οινοποίησης και ύφους των κρασιών. Η συσχέτιση δεν είναι γραμμική, αλλά με χρονικά άλματα και ετεροχρονισμούς. που όμως ευελπιστώ ότι διαθέτει συνέπεια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η έλλειψη της απόλαυσης (τα μεγάλα κρασιά που δεν δοκιμάσαμε) δημιουργεί το πλεονέκτημα να μετατρέπει κάθε κρασί που δοκιμάζουμε σε έλλειψη. Αυτή η διαδικασία τελικά αντιστοιχεί σε μια άλλη απόλαυση. Όχι όμως μια ζωντανή απόλαυση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro