Πιο δημοφιλή

Η επιστήμη αδυνατεί να ερμηνεύσει -ή να προβλέψει- την ποιότητα με βάση τη χημική σύσταση. Με τον τρόπο αυτό, είναι η ίδια η κριτική που δημιουργεί την ποιότητα της γεύσης του κρασιού, γράφει ο Αργύρης Τσακίρης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένα φεστιβάλ μαγειρικής που κάνει το γύρο της Ευρώπης, φτάνει στην Αθήνα και είναι η απόδειξη ότι πίσω από κάθε πρόσφυγα υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να μοιραστεί μαζί μας πιο πολλά από όσα νομίζαμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γευσιγνωσία, για να αποτελέσει επιστήμη, θα πρέπει να διαθέτει μία θεωρία και μία τεχνική μέθοδο που θα επιτρέπουν τη γνώση και το μετασχηματισμό του αντικειμένου της σε μία ειδική πρακτική, όπως μας δίδαξε ο Αλτουτσέρ στις «Θέσεις» του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αυξάνονται αργά αλλά σταθερά τα εστιατόρια που λένε «όχι» στο κάπνισμα. Ποια είναι αυτά; Τι λένε (και κυρίως τι κάνουν) οι εστιάτορες; Έχει νόημα να ελπίζουμε οτι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή; Απαντήσεις εντός.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Παγκόσμιος Πρεσβευτής του World Class μίλησε αποκλειστικά στο Andro στα πλαίσια του Athens Fine Drinking, για τη νέα εποχή στον κόσμο του ποτού, την ποιότητα έναντι της ποσότητας και την αποφυγή του δήθεν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γευσιγνωσία είναι η αντίδραση του νου κατά την κατανάλωση ενός κρασιού. Οι περισσότεροι αδιαφορούν γι’ αυτό και μόνον οι εκπαιδευμένοι δοκιμαστές μπορούν να την καταγράψουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Περιγράφοντας ένα κρασί ταυτόχρονα αλλάζουμε και τον τρόπο που το αντιλαμβανόμαστε, γράφει ο οινολόγος Αργύρης Τσακίρης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σεφ του Bakalo της Μυκόνου, μαζί με τέσσερις ακόμα Έλληνες συναδέλφους του, συμμετείχε στο Gifts from Greece event που διοργάνωσε το James Beard Foundation και μας μίλησε για αυτή την ξεχωριστή εμπειρία του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ελαχιστοποιεί τα λάθη, παράγει πιο αντικειμενικά αποτελέσματα και φέρνει πιο κοντά στην πλήρη εικόνα του κρασιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Όπως και τα προηγούμενα άρθρα, το παρόν αποτελεί παράφραση βιβλίων μετατοπισμένων στο χώρο του κρασιού. Το συγκεκριμένο περιλαμβάνει μια μηχανή μετατόπισης του βιβλίου «Καπιταλισμός και Σχιζοφρένεια» των Ζιλ Ντελέζ και Φελίξ Γκουαταρί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η απόλαυση του κρασιού, όπως και κάθε άλλη απόλαυση, αποτελεί γίγνεσθαι και ποτέ είναι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η επίδραση των καλλιτεχνικών κινημάτων στο κρασί, η δυναμική του Νέου Κόσμου και η επιστροφή στη λεπτότητα των χαρακτήρων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro