Πιο δημοφιλή

Γιατί, παρά το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν στην Ελλάδα οι τεχνικές, τα υψηλής ποιότητας υλικά και τα εστιατόρια που έλειπαν παλιότερα, η Ν.Ε.Κ. δεν έχει ακόμα πάρει τη θέση της στην παγκόσμια γαστρονομική ιστορία;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Πάνος Γεωργούντζος γράφει για μια διαφορετική αγάπη, πυρετώδη σαρκικά, αλλά αγνή και ανιδιοτελή συναισθηματικά. Από το στοργικό ξεκίνημα των παιδικών μας χρόνων στην ερωτική κορύφωση και στη συντροφική πορεία προς το τέλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πρακτικά μια φιάλη κρασιού στο οινοποιείο έχει κόστος €1-3. Κάποια κρασιά καταφέρνουν να πωλούνταν σε πολλαπλάσια έως υπέρ πολλαπλάσια αξία, με αποτέλεσμα η τελική τους τιμή να ξεπερνά τα €100. Γιατί;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν ξέρουμε αν είσαι fan της ΙΚΕΑ, αλλά ένα είναι σίγουρο: τα manual με τις οδηγίες συναρμολόγησης των δυσπρόφερτων επίπλων της είναι cult. Γιατί να μην μπορούμε να φτιάξουμε και άλλα πράγματα, σκέφτηκαν οι Σουηδοί και δημιούργησαν το «Easy Recipe Series». Ένα κλασικό manual της IKEA μόνο που αντί για το που πάνε οι βίδες, ακολουθούμε οδηγίες για τα υλικά του πιάτου. Ό,τι πρέπει για αρχάριους μάγειρες και φοιτητές που παλεύουν με τα έπιπλα της low cost μάρκας. Δες το βίντεο για να πάρεις μια γεύση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η επιστήμη αδυνατεί να ερμηνεύσει -ή να προβλέψει- την ποιότητα με βάση τη χημική σύσταση. Με τον τρόπο αυτό, είναι η ίδια η κριτική που δημιουργεί την ποιότητα της γεύσης του κρασιού, γράφει ο Αργύρης Τσακίρης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένα φεστιβάλ μαγειρικής που κάνει το γύρο της Ευρώπης, φτάνει στην Αθήνα και είναι η απόδειξη ότι πίσω από κάθε πρόσφυγα υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να μοιραστεί μαζί μας πιο πολλά από όσα νομίζαμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γευσιγνωσία, για να αποτελέσει επιστήμη, θα πρέπει να διαθέτει μία θεωρία και μία τεχνική μέθοδο που θα επιτρέπουν τη γνώση και το μετασχηματισμό του αντικειμένου της σε μία ειδική πρακτική, όπως μας δίδαξε ο Αλτουτσέρ στις «Θέσεις» του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αυξάνονται αργά αλλά σταθερά τα εστιατόρια που λένε «όχι» στο κάπνισμα. Ποια είναι αυτά; Τι λένε (και κυρίως τι κάνουν) οι εστιάτορες; Έχει νόημα να ελπίζουμε οτι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή; Απαντήσεις εντός.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Παγκόσμιος Πρεσβευτής του World Class μίλησε αποκλειστικά στο Andro στα πλαίσια του Athens Fine Drinking, για τη νέα εποχή στον κόσμο του ποτού, την ποιότητα έναντι της ποσότητας και την αποφυγή του δήθεν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γευσιγνωσία είναι η αντίδραση του νου κατά την κατανάλωση ενός κρασιού. Οι περισσότεροι αδιαφορούν γι’ αυτό και μόνον οι εκπαιδευμένοι δοκιμαστές μπορούν να την καταγράψουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Περιγράφοντας ένα κρασί ταυτόχρονα αλλάζουμε και τον τρόπο που το αντιλαμβανόμαστε, γράφει ο οινολόγος Αργύρης Τσακίρης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σεφ του Bakalo της Μυκόνου, μαζί με τέσσερις ακόμα Έλληνες συναδέλφους του, συμμετείχε στο Gifts from Greece event που διοργάνωσε το James Beard Foundation και μας μίλησε για αυτή την ξεχωριστή εμπειρία του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro