Δοκιμάσαμε πρώτοι τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του νέου «geographically whimsical» εστιατορίου Folk. Που με το εύληπτο ντιζάιν στο χώρο και τη χρήση πρώτων υλών με ταυτότητα στην κουζίνα φέρνει καλιφορνέζικο αέρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπήκαμε πρώτοι στo ολοκαίνουργιο εστιατόριο του αναγεννημένου Αστέρα Βουλιαγμένης και... κελαηδήσαμε: αυθεντική ιταλική κουζίνα με ορίτζιναλ πρώτες ύλες (εδώ είναι το μυστικό), άψογο σέρβις και ανεπανάληπτη θέα στο Σαρωνικό. Τιμές; Πολύ λογικές για το παγκόσμιας κλάσης επίπεδο του resort.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το ιστορικότερο καφέ της Ρώμης, διατηρεί σχεδόν άθικτη την αισθητική της εποχής ακμής του ως στέκι καλλιτεχνών, βασιλιάδων και διανοουμένων. Την ίδια στιγμή, έλκει έναν ορυμαγδό τουριστών -και Ελλήνων- που πληρώνουν 7€ για ένα (μέτριο) espresso προκειμένου να το μοιραστούν στο Instagram.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας γιος πρώην σουβλατζήδων αποφάσισε να κόψει το κρέας και γράφει για το τελευταίο του τυλιχτό. Ένα τίμιο σουβλάκι σε ένα συνοικιακό στέκι στη Δάφνη με αρκετά χρόνια ιστορίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ήταν το στέκι του Τσβάιχ, του Φρόιντ, του Τρότσκι, του Λένιν και, δυστυχώς, του Χίτλερ. Ακόμη και σήμερα κουβαλάει την εκλεκτή αύρα του 19ου αιώνα. Mπορεί να έχει γίνει αναγκαστικά τουριστικό, αλλά το αγαπάμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο που γνωρίσαμε στον Κεραμεικό, έκλεισε τον Ιανουάριο και θα επανέλθει εντός του Hilton το 2020. Προηγουμένως όμως, θα κάνει μια «στάση» στο φημισμένο resort για να προτείνει νεο-Μεσσηνιακές γεύσεις με την πιο avant-garde ματιά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η ήπια, οικολογική του φιλοσοφία δεν μπορεί να κρύψει ότι εδώ γίνονται μερικά από τα πιο νόστιμα και υγιεινά power lunches της Αθήνας. Φωτεινό και φιλικό, το «IΤ» έχει φανατικούς πελάτες που απαιτούν και έναν εξαιρετικό καφέ μετά την θρεπτική κινόα και το ζουμερό φιλέτο τόνου τους. Συναντήσαμε τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από την επιτυχία του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά το Le Greche και το Kokkion, το Μαραμπού είναι το νέο ποιοτικό παγωτατζίδικο της Αθήνας, στην ολοένα ανερχόμενη οδό Αρχελάου. Προτείνει μικρής παραγωγής παγωτά -με μαύρη μπύρα, αβοκάντο ή γιασεμί- τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ας λένε ότι θέλουν οι αμερικανοί, το ιταλικό brunch έχει άλλη χάρη: Φανταστείτε μπαμπάτσικα scrambled eggs, λαχταριστά open faced panini, pancakes με υπέροχη ρικότα στη ζύμη και φυσικά ιταλικό espresso. Όσο για την πίτσα; Ποιος λέει όχι για μπραντς, ακόμα και για μπρεκφαστ!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ελληνικές, ερυθρές και σπάνιες ποικιλίες, που αργά αλλά σταθερά τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Τις γνωρίζουμε δοκιμάζοντας top κρασιά τους. Προτείνει η Μαρία Νέτσικα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από το Ritz του Λονδίνου έως τη Μελβούρνη κι από το Experimental Cocktail Club στη Γαλλία έως την Αθήνα, ο Romain Krot διαδηλώνει το πάθος του για τον καφέ. Για τη νέα στήλη του Andro, «The Taficionados», τον συναντήσαμε στο «Meerkat», το ιδιοσυγκρασιακό μπαρ που δημιούργησε στο Κουκάκι, και μας αποκάλυψε τα μικρά μυστικά του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στο εστιατόριο Fuga έγινε πράξη το «Αrt of slow» όπου συνδυάστηκε το έξοχο ρούμι από την Γουατεμάλα με πιάτα του φιλόδοξου σεφ Δημήτρη Κατριβέση. Κοινός παρονομαστής: το σταμάτημα της φρενίτιδας και η απόλαυση της βραδύτητας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro