Ποιοτικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, γαλλικά, βουτυράτα brioche και χαλαρό, όμορφο, φωτεινό περιβάλλον. Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Dope, ένα χαριτωμένο καφέ με άποψη. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό τυράδικο, αλλά μια μπουτίκ εξαιρετικών προϊόντων από τη Γαλλία. Η Θέμις Φούλια μάς ξεναγεί στο νέο κατάστημα που άνοιξε στην Αγία Παρασκευή. Είναι η φρομαζερί που «τιμούν» ήδη οι Γάλλοι που ζουν στη χώρα μας -κι αυτοί κάτι ξέρουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέσσερις ημέρες, 14 από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και ονομαστοί Έλληνες και ξένοι σεφ μαζεύονται στο Ζάππειο με σκοπό να μας ταξιδεύσουν με τα πιάτα, τις συνταγές και τις ομιλίες τους. Δοκιμάστε εμβληματικές συνταγές σε προνομιακές τιμές, και γνωρίστε τους από κοντά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η φετινή διοργάνωση ήταν η πιο επιτυχημένη των τελευταίων ετών. Ποτάμια κρασιού, κόσμος, κέφι, παράλληλες εκδηλώσεις. Φτάνει αυτό; Ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος καταθέτει την άποψή του έτσι ώστε η Νεμέα να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσο εύκολα ένας σεφ μετατρέπεται σε δικτατορίσκο της κουζίνας; Η πρόσφατη καταγγελία για το Etrusco της Κέρκυρας -με την επιφύλαξη της απόδειξης- μας βάζει να σκεφτούμε την κυριαρχική σχέση που έχουν γενικά και διαχρονικά οι διάσημοι μάγειροι με τους υφιστάμενους τους. Γράφει ο Θύμιος Νικολόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γλυκιά εκδοχή του αγαπημένου μας λαχματζουνάδικου κάτω από την Αιόλου έχει μυρωδιές, γεύσεις, χρώματα Ανατολής, χρυσαφένιο κιουνεφέ, λαχταριστό καζάν ντιπί και αμαρτωλό μπακλαβά μαζί με single estate (!) καφέ στο μπρίκι. Η Αθήνα ξαναβρίσκει κάτι από την ανατολίτικη αστική της ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο γευσιγνωστικό μενού στο Four Seasons Athens περιλαμβάνει πέντε πιάτα που τιμούν τους καρπούς της αιγαιοπελαγίτικης θάλασσας και συνδυάζονται με ισάριθμα εξαιρετικά ασύρτικα από τη Σαντορίνη και όχι μόνο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με ένα ρολόι στον καρπό που είναι ο ορισμός της ευκρίνειας, βάζουμε στόχο από τον Σεπτέμβριο να χαρίζουμε στον εαυτό μας την ευγενή ανάπαυλα του φαγητού με συναδέλφους εκτός γραφείου. Το Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition 150 Years της IWC επιβεβαιώνει: Η ώρα είναι δύο παρά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι ο άνθρωπος που έκανε τη Νεμέα γνωστή σε όλον τον κόσμο. O μαιτρ του κρασιού που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, συνέκρινε τον εαυτό του πάντα με τους κορυφαίους του εξωτερικού και ακολούθησε το όραμά του ως το τέλος. Γράφει ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kyranis Architects ανέλαβε να μεταμορφώσει έναν μικρό χώρο στο Σύνταγμα σε σύγχρονο παρασκευαστήριο pizza-bar. Το αποτέλεσμα ελκύει το μάτι και προκαλεί τους γευστικούς κάλυκες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ιταλική φινέτσα, αυθεντικές γεύσεις μιας κουζίνας που αναδεικνύεται στο έπακρο, η καλύτερη πίτσα της πόλης και άνετο περιβάλλον που δεν προδιαθέτει να δοκιμάσεις όλα τα πιάτα. Το Νapolitivo κλείνει τρία χρόνια λειτουργίας και αναδεικνύεται σε σημείο αιχμής στον εστιατορικό χάρτη των νοτίων προαστίων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κίμων Φραγκάκης ταξίδεψε στο Κονιάκ της Γαλλίας για να συναντήσει έναν αξιοθαύμαστο επιχειρηματία: Τον «Στιβ Τζομπς» των ποτών, δημιουργό του σοφιστικέ G’Vine, ενός τζιν από σταφύλια, που μοσχοβολάει καλοκαίρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro